Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

JYP - TPS

2-3
PE 6.3.2015
Synergia-areena

Palloseuralle upea voitto Jyväskylässä

TPS yllätti varmasti monet perjantain hienolla esityksellään, kun se haki täyden pistepotin Jyväskylästä. Kolmella kentällisellä pelannut turkulaisryhmä näytti, että pystyy hyvänä päivänä voittamaan kenet vain.

Vain 15 kenttäpelaajaa, kovavireinen JYP vastassa ja Hippokselta viimeksi täysi pistepotti mukaan vuonna 2009. Ennakkoasetelmat olivat TPS:lle vähintäänkin haastavat ennen peliä. Peli eteni kuitenkin niin kuin Jarno Pikkarainen sen varmasti toivoikin etenevän ja lopulta kolme pistettä matkasi täysin ansaitusti Turkuun.

- Oli kyllä ehjintä peliä minun aikakaudella. Pelasimme viisaasti niin hyökkäyspeliä kuin puolustuspeliä. Saimme pelattua hyvin JYP:n vahvuuksia pois, päävalmentaja iloitsi.

Niin Pikkarainen kuin ykkössentteri Ville-Vesa Vainiolakin olivat tyytyväisiä, että vuosia jatkunut Jyväskylän kirous saatiin poikki.

- Se on mielestäni hieno asia, että jos täällä voittaminen on ollut jonkinlainen kynnys, niin pystyimme nyt sen tekemään, Pikkarainen sanoi.

- Hieno voitto ja hienoa, että voitettiin täällä missä TPS ei kuulemma ole pitkään aikaan voittanut. Taistelimme hyvin ja Lassila oli maalillaan hyvä. Ei siihen voittoon mitään poppakonsteja tarvittu, totesi yhden kauden parhaista peleistään pelannut Vainiola.

Ylivoima kunnossa

Ensimmäinen erä oli todella tunnustelevaa, eikä kumpikaan joukkue juhlinut maalipaikoilla. Erän parhaat paikat sai JYP, kun isännät pääsivät yrittämään kahdesti maalintekoa läpiajosta. Teemu Lassila ei kuitenkaan ollut ohitettavissa.

Toinen erä oli selvästi ottelun tapahtumarikkain. JYP tuli erään hieman Palloseuraa paremmin, mutta avausmaalista vastasi kuitenkin mustavalkoiset. Miika Lahti sohi itsensä jäähyaitioon korkeasta mailasta ja TPS ei jättänyt 2+2 minuutin ylivoimaa hyödyntämättä. Ykkösylivoima pyöritti peliä hienosti ja lopulta Steven Seigo nousi maalille lyömään Ilkka Pikkaraisen vedon paluukiekon maaliin.

TPS tarjosi JYPille mahdollisuutta pelin tasoittamiseen päästämällä isännät kahden miehen ylivoimalle lähes kahden minuutin ajaksi. JYP ei kuitenkaan saanut aikaan kuin yhden vedon. Se oli Markus Hännikäisen kova rannelaukaus, jota mentiin aina videolta asti tarkistamaan. Ylärimaa lähemmäs veto ei kuitenkaan osunut.

Markus Nenonen tasoitti ajassa 33.39 lukemiksi 1–1. Aivan erän lopulla TPS kuitenkin pääsi yrittämään ylivoimalla, eikä se tarvinnut johtomaalin tekemiseen kuin kuusi sekuntia. Vainiola kaapi aloituksen Tepsille ja luisteli maalille lyömään kiekon riparista sisään. Todellinen pukukoppimaali syntyi vain seitsemän sekuntia ennen toisen erän päättymistä.

- Ihan hyvin saimme ketjun kanssa peliä painettua vastustajan päätyyn. Lisäksi saimme ylivoiman tänään toimimaan hyvin. Se oli yksi syy hyvään peliin, Vainiola kertasi jälleen hyvän pelin pelanneen ykkösketjun esitystä.

Niemiselle uran toinen Liigamaali

Kolmanteen erään TPS ei lähtenyt varmistelemaan johtoaan, vaan pelasi kuten johtoasemassa pitääkin. Joukkue siirtyi 1–3-johtoon nuoren Otto Niemisen uran toisella Liigamaalilla.

Ajassa 53.20 JYP kavensi. Valtteri Hotakainen teki vuorostaan uransa ensimmäisen Liigamaalin ja lukemat olivat 2–3. Lopussa JYP ei kuitenkaan enää saanut kummoista kiriä aikaan. Tosin kymmenen sekuntia ennen päätössummeria se loi yhden vaarallisen tekopaikan, mutta Teemu Lassila selvitti tilanteen upealla gamesaverilla.

TPS ei kauaa ehdi pelistä palautumaan, sillä se kohtaa jo huomenna lauantaina Tapparan HK Areenalla. Joukkueen kovimman peliajan 25.56 pelissä kellottanut Vainiola totesi tämän päivän rankan rupeaman kuitenkin näkyvän vasta parin päivän päästä.

- Ei sitä hapotusta näin pelin jälkeen tunne. Yleensä se hapotus tulee vasta parin päivän jälkeen.

TPS tehnee vain yhden muutoksen huomiseen peliin, kun Elias Karvonen lähtee A-junioreiden mukana Ouluun ja pelikiellosta vapautuva Otto Karvinen ottaa hänen paikkansa.

Teksti: Taneli Virjonen