Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

Ilves - TPS

2-3
PE 20.2.2015
Tampereen jäähalli

Miehekäs nousu toi voiton Tampereelta

TPS haki upean voiton Hakametsästä Ilveksen kustannuksella oltuaan ottelussa jo kahden maalin takaa-ajoasemassa. Loppulukemat 2‒3 laukoi jatkoajalla 18-vuotias kultakypärä Mikko Rantanen.

‒ Ilves tuli kovaa päälle, eikä me pystytty vastaamaan siihen. Erätauolla sovittiin vähän asioita ja oltiin mielestäni niskan päällä koko loppu matsi. Hyvä voitto! ratkaisumaalin namutellut Rantanen totesi.

Myös toista otteluaan päävalmentajana olleen Jarno Pikkaraisen mielestä ottelu oli kokonaisuudessaan nousujohteinen.

‒ Ensimmäisessä erässä meni pari helppoa, mutta sitten Teemu (Lassila) keräsi itsensä niin kuin voittava maalivahti tekee, Pikkarainen sanoi.

Pikkaraisen mukaan Tepsin esitys oli toisesta erästä asti hyvää. Ensimmäisellä erätauolla ei kuulemma kuitenkaan tarvittu kurinpalautusta. Päävalmentajan mukaan hän ei sanonut joukkueelleen erätauolla ”mitään ihmeellistä.”

‒ Sovittiin erätauolla, että jokainen nostaa hiukan omaa tasoaan. Sitten peli lähti rullamaan, Tepsin avausmaalin laukonut Ville-Vesa Vainiola kertoi.

Ilves-vahti toimeton avauserässä

Ottelu alkoi TPS:n kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla, kun isäntien Antti Tyrväisen laukaus yllätti Lassilan vain 26 sekunnin pelin jälkeen.

Maalin jälkeen puntit tasoittuivat hieman. Ajassa 15.28 Ilves siirtyi kuitenkin 2‒0-johtoon Joonas Riekkisen paluukiekosta laukomalla maalilla.

Avauserässä ei nähty yhtään kunnollista Tepsin maalintekopaikkaa. Niistä paras siunaantui Ville-Vesa Vainiolalle, mutta laukaus ei löytänyt tietään Ilves-maalille. Avauserän torjuntatilasto oli karua luettavaa: Ilveksen Juha Järvenpää ei torjunut erässä kertaakaan.

‒ En muista vastaavaa omalta uraltani, Vainiola sanoi torjuntatilastosta.

Kaksi uutta maalintekijää

Tepsi aloitti toisen erän vahvasti ja loi tilanteita Ilves-maalille. Ajassa 23.33 myllerrys palkittiin, kun Vainiolan rannelaukaus upposi verkkoon. Miehen ensimmäiseen TPS-maaliin syötöt keräsivät Ilkka Pikkarainen ja Steven Seigo.

‒ Tuntui tietysti hyvältä tehdä maali. Paikkoja on ollut, mutta ei ole mennyt, sanoi Vainiola, jonka edellinen liigamaali on Lukko-paidasta kaudelta 2007‒08.

Lassila venyi erän aikana useaan huippupelastukseen. Niistä tärkein nähtiin erän loppupuolella, kun TPS-maalivahti torjui Ilveksen läpiajon. Tepsi pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätti hienolla rystynostolla Joonas Sammalmaa.

Neljännen ottelun Palloseurassa pelannut Sammalmaa teki näin TPS-uransa avausmaalin. 2‒2-tasoitukseen johtaneen hyökkäyksen alustivat syöttöpisteen arvoisesti Oskari Siiki ja Elmeri Eronen.

Rantasen soolomaali ratkaisi

Päätöserä oli vauhdikas, mutta maaliton. Tekopaikkoja nähtiin molemmissa päissä, mutta parhaat paikat jäivät uupumaan. Tepsiläisistä lähimpänä maalintekoa olivat laukauksillaan Jesper Lindsten ja Oskari Siiki.

Varsinaisen peliajan päätyttyä tasan 2‒2 ottelu eteni jatkoajalle. Ilves hallitsi jatkoajan alkua, mutta sitten esiin astui Mikko Rantanen.

Rantanen ohitti puolustajansa ja ajoi röyhkeästi kohti vastustajan maalia. Pieni siirto vasemmalle, ja toinenkin puolustaja sekä maalivahti olivat poissa pelistä. Kiekko verkkoon, ja lisäpiste Tepsin matkaan Tampereen illasta.

‒ Ei siinä tullut paljoa mitään mietittyä. Mä vaan yritin saada pienen sivuttaisliikkeen siihen. Taisi mennä siitä pakin alta, eikä maalivahti pysynyt perässä. Hyvä näin, Rantanen kommentoi maaliaan.

Upeaan voittomaaliin syötöt saalistivat Otto Karvinen ja Elmeri Eronen, jolle syöttöpiste oli jo illan toinen. Torjuntoja kertyi ottelussa Lassilalle 23 ja Järvenpäälle 18.

‒ Nyt palautellaan. Syödään, levätään ja aamulla mennään pikku jumpalle, päävalmentaja Pikkarainen sanoi huomista Sport-ottelua silmällä pitäen.

Tepsi pelaa seuraavan ottelunsa jo huomenna HK Areenalla, kun vastaan asettuu Vaasan Sport kello 17.00. Tervetuloa!

Teksti: Leo Jaakkonen