Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

HPK - TPS

3-1
LA 15.11.2014
Ritari-areena

Hyvä kolmas erä ei riittäny voittoon Hämeenlinnassa

HPK vei nimiinsä lauantai-illan koitoksen 3-1-lukemin. TPS näytti taistelutahtonsa varsinkin ottelun kolmannessa erässä, mutta pisteet jäivät Hämeenlinnaan.

TPS suuntasi Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi hakemaan hyvää päätöstä kuluneelle viikolle. Pisteiden valossa se jäi haaveeksi, mutta päävalmentaja Miika Elomo ei asiaa jäänyt synkistelemään.

- Olen tyytyväinen, ettei joukkue nitkahtanut kolmannessa erässä, vaan saimme jo pelkästään siinä erässä riittävän määrän maalipaikkoja voittaaksemme ottelun. Tätä joukkuetta koetellaan nyt, mutta jos jatkamme näin, niin me rupeamme voittamaan. Se on ihan selvä asia, Elomo kommentoi.

TPS pelasi ensimmäisen viisiminuuttisen pirteää jääkiekkoa ja sai siitä palkinnoksi ylivoiman, kun HPK:n Ossi-Petteri Grönholm antoi Ilkka Pikkaraiselle poikittaista mailaa kahden minuutin jäähyn arvoisesti. Ylivoima oli Palloseuran kannalta kuitenkin murheellinen, kun Tomas Mojzis antoi harhasyötön, josta avautui hämeenlinnalaisille paikka ottaa johto pelissä. Heikki Liedes käytti paikan hyväkseen Tuomas Vänttisen tarjoilusta. Maalin myötä TPS:n hallinta pelistä hiipui erän loppua kohden ja Rinkelinmäen jäähypenkin mukavuuttakin käytiin kahteen otteeseen testaamassa. Lisäosumia erässä ei kuitenkaan nähty ja näin tauolle mentiin isäntien johtaessa ottelua lukemin 1–0.

Toinen erä oli turkulaisittain pelin murheellisin. Miltei kolme minuuttia oli pelattu, kun oranssi oli päätypainissa mustavalkoista vallitsevampi väri. Kiekko toimitettiin maalin eteen, josta Zach Hamill onnistui lyömään limpun uuniin ohi voimattoman Teemu Lassilan. Hetki tämän jälkeen oli Palloseuralla huippupaikka kaventaa peli, kun Ryan Lasch karkasi läpiajoon. Juuse Saros oli kuitenkin mies paikallaan ja onnistui nollaamaan Laschin yrityksen. Eikä aikaakaan, kun kotijoukkueen Eetu-Ville Arkiomaa heilutti maaliverkkoja vieden HPK:n jo 3–0-johtoon uran ensimmäisellä liigamaalillaan. Valmennus yritti herätellä vierasjoukkuetta aikalisän voimin, mutta tehtyjen maalien muodossa ei apuja joukkue saanut. Päätöserään lähdettiin lukemista 3–0.

TPS tuli hyvällä peli-ilmeellä viimeiseen erään, eikä luovuttamisen merkkejä ollut ilmassa haastavista lähtökohdista huolimatta. Päinvastoin. Joukkue tuntui saaneen lisävirtaa luistimiinsa erätauon aikana ja sai luotua useita maalipaikkoja. Yksi esimerkki loppuun asti tsemppaamisesta oli kauden ensimmäisen Liiga-pelin pelannut nuori Oskari Siiki. A-junnuissa vahvasti tehoillut nuorukainen pääsi jopa pyörittämään ylivoimaa hetkeksi aikaa.

- Nojoo, varmaan ihan hyvin sitten pelasin, kun ylivoimallekin pääsin näyttämään. Joukkueena teimme huolimattomuusvirheitä ja niitä täytyy pystyä karsimaan pois. Ja maalejakin täytyisi totta kai pystyä enemmän tekemään. Yhdellä maalilla harvoin voittaa pelejä, Siiki pohti ottelun jälkeen.

Omina vahvuuksinaan junioreissa 17 maalia tällä kaudella nakuttanut laituri pitää hyökkäyspainotteisina.

- Vahvuuteni on maalinteko ja hyökkäyspeli. Uskon, että pystyn pelaamaan täälläkin vahvuuksillani, mutta tilanteet tulee totta kai nopeammin kuin A:ssa ja pitää olla valmiimpi tekemään maali.

Hyvästä peli-ilmeestä huolimatta TPS ei kuitenkaan onnistunut yllättämään Sarosta kuin kerran. Ryan Laschia rikottiin ja maestro itse oli mukana juonimassa ylivoimaosumaa. Poikkikentänsyöttö tavoitti Niclas Luceniuksen, joka jatkoi kiekon tyylikkäästi takatolpalla päivystäneelle Matias Soinnulle, joka suti kiekon sisään. Kaunis kavennusosuma syntyi kuusi minuuttia ennen pelin loppua. Lopussa lisämaaleja haettiin vielä kuudella kenttäpelaajalla, mutta lauantai-illan koitos päättyi kotijoukkueen 3–1-voittoon.

Päävalmentaja Elomo muistutti joukkueen olevan vielä tuore nykyisen valmennuskolmikon alaisuudessa ja painotti keskittymiskykyä päivittäiseen tekemiseen.

- Sen verran on ollut muutoksia, että jokaisen pitää keskittyä joka päivä sataprosenttisesti niihin asioihin, joita me uuden valmennustiimimme kanssa olemme tuomassa tähän joukkueeseen.

Pelit jatkuvat keskiviikkona 19.11. kotihallissa HK Areenalla. Vastustajaksi saapuu Lahden Pelicans. Kiekko tippuu jäähän tuttuun tapaan kello 18.30.

Teksti: Taneli Virjonen