Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

HPK - TPS

0-1
TO 12.2.2015
Ritari-areena

Vihdoin tappiin asti

TPS teki paluun voittokantaan torstai-iltana hakemalla vierasvoiton Hämeenlinnasta HPK:n vieraana. Tiukka peli ratkesi lopulta rankkarikisassa, jossa ratkaisijaksi nousi Elias Karvonen. Varsinainen peliaika oli maaliton.

Palloseuralla oli kolme mainiota ottelua alla ennen HPK-mittelöä. Hyvä taistelu ei kuitenkaan ollut tuonut pisteitä. Päävalmentaja Miika Elomo sanoi keskiviikkona, että torstaina mennään toivottavasti vihdoin tappiin asti. Ja niinhän sitä mentiin!

- Kyllä mentiin ja ansaitusti. Olemme pelanneet jo pidemmän aikaa laadukasta jääkiekkoa, mutta vielä ei ollut riittänyt joukkueen kantti voittamiseen. Tänään se tuli rankkareilla eli pisimmän kaavan kautta, Elomo sanoi tyytyväisenä.

Palloseuran kakkoskentän sentterinä aloittanut, mutta ykkösen laiturina pelin lopettanut Alexander Ruuttu näki pelissä paljon samoja vivahteita, kuin kolmessa aikaisemmassakin pelissä.

- Jatkettiin siitä, miten olemme pelanneet kolme edellistäkin peliä. Pelaamme kovalla työmoraalilla ja taistellen, Ruuttu kehui joukkueen peli-ilmettä.

Karvinen erikoisen tapauksen johdosta suihkuun

Ottelun avauserä oli mallia erikoinen. HPK hallitsi hienoisesti avauserää tasaviisikoin, mutta oranssipaidat löysivät itsensä silti neljään otteeseen jäähyaitiosta. TPS taas ei avauserässä jäähypenkkiä kuluttanut. Tepsin ylivoima ei kuitenkaan ollut aivan uomissaan. Aivan avauserän lopuksi TPS:n kultapotta Mikko Rantanen onnistui lyömään pikkumustan verkon perukoille, mutta selkeästi korkealla mailalla, eikä videotarkistuksen jälkeen jäänyt epäselvyyttä hyväksytäänkö maalia vai ei. Ei hyväksytty.

Toisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Otto Karvisen 5+20min vastustajan potkaisemisesta. Tilanne oli vähintäänkin erikoinen, eikä ainakaan televisiokuvassa potkaisemisesta näkynyt merkkiäkään. Päätuomari Petri Lindqvist kuitenkin oli tilanteessa hyvin sijoittunut ja katsoi Karvisen potkaisseen HPK:n pelaajaa. Päävalmentaja Elomo ei ollut aivan samoilla linjoilla tuomariston kanssa.

- Mielestäni se ei ollut ulosajon paikka. Mutta tuomio oli mitä oli ja pelasimme erinomaista alivoimaa sen koko viisiminuuttisen ajan.

Paikkoja oli molemmilla joukkueilla, mutta pientä epäonneakin oli tänään molemmilla joukkueilla mukana maalipaikoissa.

Maalivahtien näytöstä

Kolmannessa erässä HPK sai kiekon tolppaan, mutta kumpikaan ei verkon perukoille pelivälinettä onnistunut lyömään. Siitä pitivät huolen ottelun ehdottomat tähdet Juuse Saros ja Alexander Georgiev, joista jälkimmäinen pelasi häikäisevällä pelillä itselleen uransa ensimmäisen nollapelin aikuisten sarjoissa. 37 kertaa kertaa kiekon eteen venynyt nuorukainen sai ansaitut kehutut Elomolta.

- Georgiev pelasi huippupelin, niin kuin pelasi myös Saros toisessa päässä. Mutta myös joukkue siinä edessä oli todella sitoutunut ja teki sovittuja juttuja.

Lopulta ottelu eteni rankkarikisaan, jossa Palloseuralta osui ensin Alexander Ruuttu ja jatkokierroksilla pelin pisti nippuun Elias Karvonen, jonka rystynostoa maalin kattoon ei voinut Juuse Saros kuin katseellaan seurata. Upea onnistuminen nuorukaiselta, joka muutenkin oli pirteällä jalalla liikkeellä kaukalossa.

Upea oli myös Alexander Ruutun veivaus aivan rankkarikisan alkuun. Liikkeet oli Ruutun mukaan ennakkoon mietitty.

- Itse asiassa viime viikolla tuli tuota vähän harjoiteltua. Nyt sattui menemään kohdilleen.

Taistelu jatkuu jälleen lauantaina. Tällä kertaa kotipubissa, kun HK Areenalle vieraaksi saapuu Porin Ässät. Kiekko tippuu jäähän kello 17.00.

Teksti: Taneli Virjonen