Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

HIFK - TPS

3-2
LA 28.2.2015
Helsingin jäähalli

HIFK jatkoajan jälkeen parempi

TPS ja HIFK väänsivät lauantai-iltana tapahtumarikkaan jääkiekko-ottelun, jossa isännät olivat tiukan taistelun jälkeen maalin verran parempia. Liiga sai jälleen uuden nimen maalintekijätilastoihinsa, kun Oskari Siiki teki uransa ensimmäisen maalin Liigassa.

HIFK hallitsi tänään peliä, mutta TPS onnistui pitämään punanutut pois pahimmilta maalintekosektoreilta kelvollisesti. Peli-ilme oli joukkueella jälleen taisteleva.

- Hyvää taistelua meiltä. Pelattiin rohkeasti ja moni nuori pelaaja pystyi tiukassa paikassa pelaamaan parhaan pelinsä näistä kuudesta pelistä, joissa olen ollut mukana, päävalmentaja Jarno Pikkarainen luonnehti.

TPS sai otteluun väkevän alun, kun se siirtyi viiden minuutin pelin jälkeen ottelussa johtoon. Ilkka Pikkarainen antoi hienon syötön ylivoimalla ja Oskari Siiki pääsi lataamaan uransa ensimmäisen Liiga-maalin.

- On kyllä ihan hieno fiilis. Kyllähän sitä maalia aika paljon odotti, mutta ei minulla nyt ollut mitään apinaa vielä selässä, Siiki sanoi ensimmäisestä osumastaan.

Kauaa TPS ei ehtinyt johtoasemaansa juhlia, kun myös isännät onnistuivat illan ensimmäisellä ylivoimallaan. Arttu Luttinen pääsi tulittamaan Palloseuran alivoimaneliön keskeltä lukemiksi 1–1. Enempää lisäosumia avauserässä ei nähty.

Erän lopussa sirkushuveja kansalle

Ensimmäisen erän loppu oli enemmän kuin värikäs. Aluksi Ilkka Pikkarainen puhui itselleen 10 minuutin käytösrangaistuksen. Seuraavasta aloituksesta lähti käyntiin Otto Karvisen ja Matt Generousin tappelu. Soturit saivat mätkiä toisiaan hyvän aikaa ennen kuin tuomarit tulivat väliin. Molemmat seurasivat loppupelin katsomon puolelta.

- Kyllähän siinä kun tappelu tulee, niin vähän itsekin herää. Tunnetta oli enemmän kuin aikaisemmissa peleissä, Siiki sanoi.

Päävalmentaja Pikkaraisen mukaan tunnetila ei kuitenkaan läiskynyt yli.

- Ei mennyt yli. Ei siinä ylilyöntejä juurikaan ollut. Yksi tyhmä kakkonen otettiin, mutta muuten ihan järkevää pelaamista.

Toinen erä eteni HIFK:n komennossa. Erän ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin TPS ja kultakypärä Mikko Rantanen, joka oli jälleen kentällä lähes täysin pitelemätön. Elmeri Eronen roiskaisi kiekon kohti isäntien maalia ja Rantanen sai mailaa väliin. Hieno ohjaus, jonka siivin TPS siirtyi johtoon.

Tälläkään kertaa johtoa ei kauaa ehditty juhlia, kun HIFK tuli jo tasoihin. TPS puolusti hieman löysästi ja venäläistaituri Nikolai Goldobinin hieno lättysyöttö päätyi Juuso Puustisen lapaan. Kiekko puolityhjän maalin verkkoihin ja peli oli 2–2.

Tasainen loppu

Tunteet eivät olleet laskeneet kolmanteen erään. Erän alkupuolella meinattiin nähdä jo ottelun toinen tappelu, kun Patrik Moisio tulistui veljeensä kohdistuneesta taklauksesta. Linjatuomarit olivat kuitenkin nopeasti selvittämässä tilannetta, eikä iskujenvaihtoa nähty vaikka Moision ja Juuso Salmen hanskat jo ehtivät tippua jäähän.

Varsinainen peliaika päättyi 2–2, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalla. Sitä ei ehditty pelata kuin 56 sekuntia, kun HIFK ratkaisi pelin. Corey Elkins ampui kiekon hieman helpon oloisesti ohi muuten erinomaisen ottelun pelanneen Teemu Lassilan ja TPS:n oli näin tyytyminen yhteen pisteeseen.

HIFK:n hallinnasta huolimatta TPS oli pelissä hyvin mukana, eikä joukkueella ole syytä työntää päätään pensaaseen.

- Mielestäni oli tosi tasainen peli, vaikka laukaukset olivat mitä olivat. Meilläkin oli siinä tolppaa sun muuta. Hyvä peli meiltä, vaikka tulos ei ollutkaan tyydyttävä, niin hyvä suoritus kuitenkin, Siiki totesi.

Päävalmentajan kehut keräsi moni pelaaja. Erityisesti loistavan ottelun jälleen pelannut Mikko Rantanen.

- Mikko Rantanen pelasi erinomaisesti. Hän oli koko ajan vaarallinen hyökkäyspäässä, riisti kiekkoja ja taklasi hyvin. Lisäksi nostaisin esiin Karvosen, Karvisen, Vähätalon, Erosen, Sammalmaan ja Siikin, Pikkarainen summasi.

TPS:n pelit jatkuvat tiistaina kotiluolassa, kun vieraaksi saapuu Lahden Pelicans. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Teksti: Taneli Virjonen