Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK LA 27.10. 19:30 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

HIFK - TPS

3-2
LA 28.2.2015
Helsingin jäähalli

Vieraspisteitä Helsingistä hakemaan

TPS kohtaa lauantaina HIFK:n Helsingissä. Viikon kahdesta aikaisemmasta pelistä ei ole pisteitä herunut, joten mustavalkoiset haluavat varmasti päättää viikkonsa pistetiliä kartuttaessa.

HIFK on elänyt pientä suvantovaihetta viime aikoina, kun se on tässä kuussa onnistunut ottamaan vain yhden voiton. Viimeksi se hävisi kotonaan Ilvekselle lukemin 3–6. Palloseuran viimeisin peli ei myöskään kehuja kerännyt, kun SaiPa kävi hakemassa 0–4-voiton HK Areenalta. Päävalmentaja Jarno Pikkaraisen mukaan eilinen peli on syytä unohtaa nopeasti.

- Tietenkin pitää nollata asiat, sehän se on tärkein juttu. Ja pikkuisen haimme terävyyttä tuossa aamujäillä. Sieltä tulee todella nälkäinen vastustaja vastaan. Viime peli oli heillä vähän murheellinen, niin se on ihan selvä, että he haluavat pestä kasvonsa.

TPS:n kärkipuolustajien joukkoon puskista noussut Elmeri Eronen vakuutti, ettei nuori joukkue jää murehtimaan heikkoa SaiPa-peliä liikaa.

- SaiPa-peli oli kyllä aika heikko meiltä. Olimme koko pelin ajan jäljessä SaiPaa. Nollasimme sen aamujäillä aika hyvin ja joukkueella oli jälleen hymy huulessa. Nordenskilödinkadulla on hieno pelata. Ei muuta kuin sitä kohti, Eronen sanoo.

Lassila palaa maalille

TPS tekee pieniä muutoksia kokoonpanoonsa torstaista. Teemu Lassila palaa maalille ja 2.ketjua nostetaan todennäköisesti sentteröimään Otto Karvinen, jolle tilaa tehnee 4.ketjuun siirtyvä Julius Vähätalo.

Yksi joka on pysynyt muuttumattomana jo pitkän aikaa on ykköspuolustajapari, jossa kokenut Tomas Mojzis on pelannut yhdessä Erosen kanssa. Kaksikon yhteistyö on toiminut mallikkaasti pienestä kielimuurista huolimatta.

- Mojzisin kanssa on ollut todella hyvä pelata. Alku oli vähän vaikea, kun en itse ollut montaa peliä (miehissä) pelannut ja ei ole ihan sama kielikään. Pelimme on kuitenkin koko ajan mennyt paremmaksi ja on tuntunut todella hyvältä pelata hänen kanssaan. Mojzis antaa paljon neuvoja varsinkin puolustuspäähän ja on kiekollisena todella hyvä, Eronen kehuu 13 vuotta vanhempaa pakkipariaan.

Kaikki A-juniorit vielä mukana

Palloseura ilmoitti panostavansa loppukaudella A-junioreihin, jopa edustuksenkin kustannuksella. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Eronenkin tulee todennäköisesti pelaamaan A-junioreiden playoff-sarjassa ensisijaisesti. Itse Eronen ei vielä tiennyt jatkostaan.

- Vielä ei ole tultu sanomaan missä pelaan jatkossa. Tietenkin todella hyvillä fiiliksillä menen sinne pelaamaan, jos kutsu käy. Moni poika ei kuitenkaan pääse pleijareita pelaamaan ja meillä on siellä hyvä joukkue, jolla voimme päästä pitkälle.

Suuri rooli Liigassa auttaa varmasti tulevissa juniori-peleissäkin.

- Varmasti on helpompi mennä pelaamaan, kun on saanut miehissäkin paljon minuutteja. Varsinkin fyysisessä puolessa olen kehittynyt todella paljon ja puolustuspäässä olen oppinut kaikenlaista, Eronen kertoo.

HIFK-TPS alkaa huomenna lauantaina kello 17.00 Nordenskiöldinkadun hallissa.

Teksti: Taneli Virjonen