Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

HIFK - TPS

5-3
TO 13.11.2014
Helsingin jäähalli

TPS hävisi taistellen Helsingissä

Torstai-illan HIFK–TPS-ottelu päättyi pitkän ja tasaisen kamppailun jälkeen lukemin 5–3. 

Turun Palloseura lähti peliin katkaisemaan kahden liigaottelun tappioputkeaan, kun Helsingin IFK:lla puolestaan tappiosaldo näytti ennen illan ottelua neljää matsia.

– Peli oli hyvää puolin ja toisin. Meillä oli sauma tehdä se lopun tasoitusmaali. Jokainen jätkä laittoi itsensä likoon. Välillä kuitenkin häviää, TPS:n päävalmentaja Miika Elomo totesi ottelun jälkeen.

– Pelaajien pitää vain antaa pelata. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Elomon mukaan hänen ensimmäinen viikkonsa päävalmentajana on ollut kuitenkin erittäin positiivinen. 

Aloituserän ensimmäinen vartti oli tasaista tykitystä päädystä toiseen. Kiekko upposi lopulta ensimmäisen kerran HIFKin maaliin Tepsin alivoimalla ajassa 19.08, kun Veli-Matti Vittasmäki laukoi kauden ensimmäisen liigamaalinsa. Syöttöpisteet nappasivat itselleen Tadas Kumeliauskas sekä Otto Karvinen.

– Kyllähän maali lämmittää. Ei ehkä tällä hetkellä niin paljon, koska tuli kuitenkin tappio. Se maistuu ehkä paremmalta huomenna tai ylihuomenna, Vittasmäki pohti ottelun jälkeen.

Seuraavat kaksi maalia saldosi IFK:n Joonas Rask. Ensimmäisen sekuntia ennen avauserän loppua ja jälkimmäisen toisen erän alussa, kun erää oli pelattu noin kolme minuuttia.

– HIFK on vaarallinen vastus. Siellä on monessa kentässä voimaa. Joka kerta, kun he tulevat hyökkäysalueelle, maali on mahdollinen. Pojat osaavat tehdä maaleja, Vittasmäki totesi.

TPS pelasi koko ottelun sulavaa kiekkoa. Joukkue laukoi paljon ja ajoi rohkeasti maalille. Ensimmäinen mustavalkoinen ylivoima nähtiin toisessa erässä, kun Nikolai Goldobin huitoi itsensä kaksiminuuttiselle. Niclas Lucenius laukoi turkulaisille tasoitusmaalin ajassa 29.59. Ryan Laschin ja Radek Smolenakin syötöstä. Tsekki rikkoi samalla 100 pisteen rajapyykin liigaurallaan.

Tasatilanteesta pääkaupunkilaisjoukkue otti kuitenkin jälleen maalin etumatkan, jonka pistehirmu-Smolenak kuittasi puolestaan sekuntia ennen toisen erän päättymistä. Erätauolle mentiin 3–3-lukemin.

Viimeinen erä alkoi jäähysumalla, joka jatkui puolin ja toisin, mutta peli maalittomana. Voittomaalin laukoi lopulta kotijoukkueen Corey Elkins. 5–3-maalin teki tyhjiin Nikolai Goldobin. 

Vittasmäki harmitteli pieniä virheitä, jotka rokottivat peliä:

– Toisessa erässä olimme aika vahvasti jaloissa. Siinä olisi voinut tulla vastustajalle vähän enemmänkin maaleja, mutta kestimme hyvin. Teemu toimi sitten viimeisenä lukkona. Aina tappio tietenkin harmittaa.

TPS pelaa seuraavan kerran lauantaina 15.11. Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. Seuraavassa kotiottelussa joukkue kohtaa Lahden Pelicansin HK Areenalla ensi keskiviikkona 19.11. 

Teksti: Jessi Ristilä