Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

Blues - TPS

2-1
MA 5.1.2015
Barona Areena

Työteliäs TPS taipui Bluesille

TPS matkasi maanantaina Espooseen Bluesin vieraaksi. Kovasti töitä tehnyt Tepsi kaatui Blues-maalivahti Eetu Laurikaiseen, joka torjui omilleen 2−1-voiton. Torjuntoja miehelle kertyi peräti 42.

Päävalmentaja Miika Elomo peräänkuulutti ennen ottelua, että töitä pitää tehdä. Siitä voitto ei ainakaan jäänyt kiinni. TPS hallitsi peliä, kuten Laurikaisen torjuntamääräkin osoittaa.

− Pystyttiin vastaamaan Bluesin kovuuteen joka osa-alueella. Ei voi olla tyytyväinen, kun ei tullut voittoa, mutta tekeminen oli hyvällä tasolla, Elomo sanoi.

Nuorten MM-kisoista eilen palannut Mikko Rantanen oli ottelun jälkeen pettynyt mies, vaikka tekikin TPS:n ainoan maalin upealla tavalla. Neljä maalia Kanadan kisoissa tehneestä Rantasesta ei huomannut väsymyksen merkkejä, vaan mies jatkoi siitä mihin pikkuleijonissa jäi.

− Hyvin jaksoin. Ei ollut mitään väsymystä, nuorukainen kertoi.

− Itseluottamus on nyt paremmalla tasolla kuin aiemmin.

Elomo oli tyytyväinen miehen paluuseen ja otteisiin kentällä.

− Nuoresta iästään huolimatta hän tulee olemaan meille erittäin tärkeä pelaaja.

TPS aloitti terävästi

Ensimmäinen erä alkoi Bluesin rynnistyksellä. TPS sai kuitenkin otteen itselleen, ja pääsi ylivoimalle jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Jatkoa seurasi viisi minuuttia myöhemmin, kun Blues joutui toistamiseen jäähypenkille.

TPS piti otteen itsellään ylivoimien jälkeen. Rantanen loi ketjukaveriensa Niclas Luceniuksen ja Juraj Simekin kanssa loistavan tekopaikan, mutta Bluesin maalivahti Laurikainen venyi kiekon eteen viime hetkellä.

Tepsin hyvä ote pelistä tuotti vielä yhden ylivoiman ajassa 18.22. Erätauolle lähdettiin kuitenkin maalittomasta tasatilanteesta. TPS maalilla toisen pelin putkeen aloittanut Alexander Georgiev torjui erässä kahdeksan kertaa, kun virkaveli Laurikainen urakoi 14 torjunnan verran.

Rantanen taiteili upean osuman

Espoolaiset lähtivät toiseen erään vahvasti ja onnistuivat maalin teossa vain 39 sekunnin pelin jälkeen. Jussi Makkonen löi Ville Korhosen laukoman paluukiekon suoraan ilmasta ohi Georgievin.

Viiden minuutin pelin jälkeen nähtiin erikoinen tilanne. Tuomarit päättivät pelikatkolla pienen palaverin jälkeen passittaa Bluesin Siim Liivikin jäähypenkille korkeasta mailasta 2+2 minuutin arvoisesti. Jäähyyn johtanut tilanne oli tapahtunut jo tovi sitten.

TPS ei pysynyt hyödyntämään neljättäkään ylivoimaa. Kuusi minuuttia ennen erän päätöstä joukkue kuitenkin tasoitti pelin Rantasen häikäisevällä maalilla.

Rantanen haastoi puolustajansa ja nousi röyhkeästi maalille. Nuorukainen ujutti kiekon ohi Laurikaisen näytöstyyliin. Simek ja Steven Seigo keräsivät maaliin syöttöpisteen.

− Siinä Seigo malttoi hyvin avata pelin, ja pääsin tällä kertaa pakista ohi, Rantanen kuvaili maaliin johtanutta nousuaan.

Laurikainen torjui toisessa erässä peräti 18 kertaa, kun Georgieville koppeja kertyi kuusi.

”Paikoista sisään”

Kolmannen erän alussa kotijoukkue sai illan ensimmäisen ylivoimansa. Se hyödynsi sen välittömästi ajassa 45.58, kun Stefano Giliati löi reboundin maaliin ja lukemat 2−1:een. Syötöt menivät Kai Kantolalle sekä Kim Hirschovitsille.

TPS jatkoi urakoimistaan ja loi tekopaikkoja liukuhihnalta. Ilkka Pikkarainen pääsi erän puolivälissä nokikkain Laurikaisen kanssa, muttei kyennyt ohittamaan häntä.

− Huono fiilishän tästä jäi. Pitää laittaa paikoista sisään, Pikkarainen kommentoi peliä.

Georgiev torjui TPS-maalilla 20 kertaa. Elomo oli tyytyväinen A-nuorista nostetun 18-vuotiaan venäläisen otteisiin.

− Ei ole helppoa maalivahdille, kun vetoja tulee noin harvakseltaan.

Ykkösmaalivahdin paikka on Elomon mukaan auki. Hän sanoi, että torstain maalivahtivalinta katsotaan rauhassa yhdessä apuvalmentaja Fredrik Norrenan kanssa.

− Meillä on kaksi hyvää maalivahtia, jotka voidaan laittaa kehiin.

Teksti: Leo Jaakkonen