Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Harjoitusottelut

TPS - Sport

3-2
PE 29.8.2014
HK Areena

Kokoonpanon kuopus napautti TPS:lle voiton

Vasta 18-vuotias Manu Honkanen iski päätöserässä uransa ensimmäisen maalin TPS:n edustusjoukkueen paidassa ja ratkaisi kotijoukkueelle 3-2-voiton Vaasan Sportista. Matias Sointu kahdella maalillaan näytteli myös merkittää roolia voitto-ottelussa.

TPS sai otteluun salama-alun, sillä kello oli ehtinyt tikittää vain 41 sekuntia, kun kiekko oli ensimmäistä kertaa Ville Hostikan selän takana. Petteri Nummelin ja Ryan Lasch toimivat terävässä hyökkäyksessä kakkos- ja ykkössyöttäjän pesteissä, ja Matias Sointu sai kunnian olla maalintekijänä.

Kotijoukkue hallitsi avauserää ja olisi voinut tehtailla muutaman maalin lisääkin, mutta laukaukset suuntautuivat ohi maalin tai päin 11 kertaa torjunutta Hostikkaa. Sen sijaan Sport pääsi yllättämään TPS:n neljä minuuttia ennen erätaukoa; kiekko jäi Järvisen torjunnasta pyörimään maalinedustalle, ja ensimmäisenä siihen ehti Aleksi Rekonen, joka runnoi vaasalaisille 1-1-tasoituksen.

 Heti seuraavasta vaihdossa TPS:n Tero Koskiranta laukoi terävän laukauksen, jota turkulaisyleisö ehti jo tuulettamaankin, mutta tuomari levitti kätensä. Tilannetta ei tarkistettu videolta, mutta erätauolla hallin käytävillä puheltiin, että jospa se kiekko sittenkin kimposi takaraudasta ulos.

Vielä erän viime hetkillä Lauri Tukonen väläytteli kiekollisia taitojaan pujottelemalla koko Sport-puolustuksen läpi, mutta tällä kertaa Hostikka toimi viimeisenä lukkona estäen TPS-hyökkääjän maalintekoaikeet.

Toisessa erässä TPS aloitti hyvin, mutta mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin vieraat pääsivät peliin mukaan ja löivät painetta kohti Kristian Järvisen vartioimaa maalia. Maalinteossa onnistui kuitenkin vain kotijoukkue. Ilkka Pikkarainen ja Marko Virtala vastasivat esityöstä, ja Sointu kiusasi viime kaudella TPS:n paidassa pelannutta Hostikkaa jo toistamiseen:2-1.

Vaikkei kotijoukkue pelillisiä hienouksia liiemmin toisessa erässä esittänyt, viiletti kentällä monta mustavalkoista, joiden peli-ilme lämmitti mieltä. Maalinteossa kunnostautunut Sointu pisti itsensä likoon myös alivoimalla. Rasmus Kulmala paineli sata lasissa joka vaihdossa ja pyrki jatkuvasti aktiivisesti irtokiekkoihin kiinni, eikä jättänyt kaksinkamppailuja kesken.  Myös Marko Virtala esitti piristyneitä otteita noustuaan ykkösketjun keskelle laidoillaan Tukonen ja Pikkarainen.

Nelosketjun Niklas Salo oli nopeudessaan taas lähes omaa luokkaansa, sillä pieni ja salamannopea hyökkääjä tikkasi sellaisella vauhdilla, että pikajunakin olisi jäänyt toiseksi. Pienikokoinen laituri oli lähellä maalintekoa jo varsinaisella peliajallakin ja rangaistuslaukauskilpailussa hän kilautti kiekon ylärimaan. Onkin vain ajan kysymys, milloin tämä väkkärä iskee ensimmäisen maalinsa edustusjoukkueessa!  

 -  Kesä paiskittiin hommia, jotta se jalka ei peleissä loppuisi kesken. Ja tietenkin kun mieli on virkeä, on jalatkin virkeät! Joukkueen juniorikaartia edustava Manu Honkanen tokaisi. 

 Päätöserään lähdettiin tiukasta 2-1-tilanteesta, mutta loppujen lopuksi vieraat eivät kyenneet viimeisen kaksikymmenminuuttisen aikana kotijoukkueen johtoa tosissaan uhkaamaan. Palloseura sai puolustuspelinsä kasaan ja onnistui pitämään vaasalaiset poissa vaarallisimmista maalintekopaikoista, vaikka Sport kertaalleen kiekon TPS-maaliin toimittikin. 

Ottelun voittomaali syntyi, kun päätöserän puoliväli oli jo ylitetty ja Sportin Mika Kujanpää joutui jäähylle. Manu Honkanen sai vastuuta ylivoimalla ja nuori mies ottikin mahdollisuudestaan kaiken irti ja iski uransa ensimmäisen maalin Palloseuran liigajoukkueen paidassa. Vihdoinkin turkulaisten syötöt löysivät ylivoimalla osoitteisiinsa, ja Pikkarainen tarjoili Sportin alivoimanelikon keskelle parkkeeranneelle Honkaselle, joka napautti kiekon ohi Hostikan.

- Ihan kiva, että sekin nyt vihdoin tuli sieltä. Kyllähän se eka maali aina ennemmin tai myöhemmin tulee, joten ei siitä mitään paineita ollut ehtinyt kasaantua, mutta kivahan se oli tehdä! Tunnollisesti molempiin suuntiin töitä paiskinut Honkanen tuumasi.

Sportin 3-2-kavennuksen iski Tomi Körkkö viisi minuuttia ennen loppusummeria, mutta sen kummempaa takaa-ajoa vierasjoukkue ei enää saanut aikaiseksi.

Ottelun jälkeen ammuttiin vielä voittolaukauskilpailu, ja siinäkin kotijoukkue osoittautui lopulta paremmaksi. Sportilta onnistui ainoastaan Rekonen, kun taas TPS:ltä onnistuivat sekä Ryan Lasch että Petteri Nummelin, joista jälkimmäisen osuma ratkaisi voiton mustavalkoisille. Näin ollen joukkueen kuopuksen onnistuminen varsinaisella peliajalla toi TPS:lle voiton itse pelistä, ja joukkueen vanhimman onnistuminen ratkaisi TPS:lle voiton rankkarikisassa.

- Varsin kelpo peli joukkueelta. En mä näe mitään suurempaa ongelmakohtaa. Vähän se meidän pelin taso tietty vaihteli ja tuli muutamia notkahduksia, jolloin meinasi vähän ote karata, mutta onneksi saatiin homma taas kasaan, Honkanen arvioi joukkueen esitystä. 

Omaa suoritustaan nuori hyökkääjä arvioi itselleen ominaisella tavalla, eli leppoisasti:

Pitää pistää jalat liikkeelle ja yrittää näyttää parastaan, kun kerta pelaamaan pääsee ja mahdollisuutensa saa. Mutta kyllä siellä kentällä pitää osata nauttia, ei tätä muuten voi tehdä. Mulle se on tärkein asia tässä jääkiekossa, että pelaamisesta nauttii, ja sitä kautta se homma kulkee itselläkin paremmin.

 

Jääkiekosta nautitaan seuraavan kerran tiistaina, kun TPS kohtaa HK Areenalla Espoon Bluesin.