Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Harjoitusottelut

TPS - Blues

1-3
TI 2.9.2014
HK Areena

Nuoren ja yritteliään TPS:n virheet kostautuivat - Blues voitti jälleen

TPS lähti hakemaan revanssia Bluesista kokoonpanolla, jossa vanhin puolustaja oli 21-vuotias Niko Karhu ja hyökkääjistä seitsemän saisi pelata vielä A-nuorissa. Junioripitoinen joukkue taisteli hienosti kotiyleisön edessä, mutta vieraat rankaisivat surutta virheistä ja painelivat 1-3-voittoon.

Simon Gysbersin jäätyä vielä viime hetkillä pois kokoonpanosta pelasi TPS seitsemällä puolustajalla, joista vanhin oli vasta 21-vuotias Niko Karhu. Siihen nähden joukkueen ei tarvitse hävetä sitä, että omissa soi kolmesti.

Blues aloitti maalinteon avauserässä viiden minuutin pelin jälkeen, kun Otso Rantakari pääsi vapaasti ampumaan B-pisteen kaarelta, ja puolustajan rannelaukaus painui maalin yläkulmaan. TPS alkoi kuitenkin jahdata tasoitusmaalia välittömästi ja loikin muutaman erinomaisen paikan. Muun muassa Niklas Salo punnersi maalinedustalle ja yritti siirtää kiekon ohi Jani Niemisen, mutta Blues-maalivahti venytti patjansa eteen. Kulmaan ajautunut Salo onnistui kuitenkin sisukkaalla vääntämisellään hankkia Palloseuralle ylivoiman. Ylivoima ei tosin tänään mustavalkoisilla sujunut - vierasjoukkue istui rangaistuksia 16 minuutin edestä, mutta TPS ei osunut ylivoimalla kertaakaan.

Toisessa erässä kotijoukkue jatkoi tasoitusmaalin metsästämistä, ja vaikka vierasjoukkueelta löytyi vuositolkulla enemmän kokemusta Liiga-tasolta, eivät nuoret pelaajat kentällä vastustajille kumarrelleet vaan esiintyivät ihailtavalla rohkeudella.

-  Mun mielestä kaikki jätkät, jotka tulivat näyttöjä antamaan, taistelivat todella hienosti. Hyvin pistettiin hanttiin, eikä annettu periksi missään vaiheessa! Bluesilla ei hirveästi tainnut äijiä edes puuttua riveistä, eli heillä oli niin sanottu ykkösjoukkue liikkeellä - siihen nähden voi siis olla tyytyväinen, arvioi hyökkääjä Mikko Rantanen ottelun jälkeen.

TPS olikin monta kertaa lähellä tasoitusmaalia. Älykkäillä syötöillään jälleen ihastuttanut Matias Pulli esitteli myös sulavaa luisteluaan ja kiekollisia taitojaan purjehtiessaan kertaalleen koko kentän läpi, muttei onnistunut pistämään kiekkoa ohi Niemisen.

Myös loukkaantumisestaan toipunut Rantanen pelasi vakuuttavasti, vaikka oli ollut pitkään poissa. Vanhalla numerollaan 51 pelannut hyökkääjälupaus erottui edukseen lähes aina jäällä ollessaan; ovelat syötöt tarjosivat maalintekopaikkoja ketjukavereina viilettäneille Otto Karviselle ja Tadas Kumeliauskakselle, ja pääsipäs Rantanen itsekin yrittämään Niemisen ohittamista, mutta viimeistely ei onnistunut.

- Tuli vähän yllätyksenä itsellekin, että pääsin noinkin hyvin peliin mukaan, kun oon kuitenkin viimeksi huhtikuussa pelannut. Tosin jäähän siitä pelistä aina mietittävää silloin, kun on tappio tullut, Rantanen pohti. 

-  Kivasti lähti meidän ketjullakin peli käyntiin ja yllättävän hyvin löydettiin toisemme ja saatiin sovittua asiat, kun ottaa huomioon sen, että vain yksi treeni ollaan ehditty yhdessä vetämään. Maalejahan nyt pitäisi tietenkin tehdä, mutta siinä ei tällä kertaa onnistuttu.

Espoolaiset yrittivät  parhaansa mukaan lannistaa sisukkaita turkulaisia iskemällä taululle lukemat 0-2 ottelun puolessa välissä. Bluesin pelatessa ylivoimaa Ryan O’Connor pommitti siniviivalta ja maskipelaamisessa mainio Kai Kantola ohjasi kiekon ohi Teemu Lassilan.

TPS ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut vaan kuittasi sen jo heti seuraavassa vaihdossa. Mikko Lehtonen avasi Rasmus Kulmalalle laitaan, joka tarjoili Oskari Siikille erinomaisen syötön. Itseluottamuksensa jälleen löytänyt ja liigarinkiin paluun tehnyt Siiki otti kiekon haltuun, harhautti esteet tieltään ja toimitti pikkumustan häkkiin. 

- Mikä erityisesti pisti silmään oli tämä Siiki, joka vasta yhden harjoituksen oli meidän mukana. Tosi ennakkoluuloton esitys! Lindsten oli myös hyvä, tykkäsin kyllä hänen tekemisestään. Ja Lämsähän tuossa menee jo aika konkarina ja on hyvä roolissa kuin roolissa, vaikka mies onkin vasta 18-vuotias, TPS-valmentaja Mikko Haapakoski kehui maalintekijä Siikiä, sekä Teemu Lämsää ja Jasper Lindsteniä. 

Päätöserään lähdettiin tiukasta 1-2-tilanteesta ja oli pienestä kiinni, etteikö sisukas kotijoukkue olisi pistänyt peliä tasoihin, mutta lopulta kokemattomuus vastaan kokemus -taistelu ratkesi kokemuksen hyväksi. Päätöserä oli puolessavälissä, kun TPS:n maalille pyörimään ja pomppimaan jäänyttä kiekkoa ei onnistuttu siivoamaan pois ja Stefano Giliati ryntäsi apajille ja runnoi espoolaiset 1-3-johtoon.

- Joukkueen nuoruuden ja kokemuksen puutteen näki esimerkiksi siinä, että virheitä tuli, ja vastustajan maalit olivatkin oikeastaan kaikki aika halpoja maaleja, mutta paljonhan tässä pelissä oli myös hyvää. Hyvin ovat nuoret joukkueeseen sopeutuneet ja he tietävät, miten meillä pitää pelata. Hyviä poikia nämä ovat ehdottomasti - he tarvitsevat näitä kokemuksia ja mahdollisuuksia mitata, mihin pystyvät, eli pelejä alle vaan, Haapakoski analysoi.

Vielä viisi minuuttia ennen päätössummeria TPS joutui alivoimalle, eivätkä mustavalkoiset kyenneet enää viimeisen kolmen minuutin aikana uhkaamaan espoolaisten johtoasemaa.

Vaikka tappio tulikin ja ottelun jälkeen pelaajakäytävillä näkyi pettyneitä ilmeitä, on syytä muistaa, että vaikka urheilija haluaakin aina voittaa, on harjoitusotteluista tarkoitus saada irti muutakin. Tänään moni tulevaisuuden toivo sai arvokasta kokemusta miesten peleistä ja pääsi antamaan näyttöjä liigajoukkueen valmennukselle. Näitä nuoria pääsee turkulaisyleisö vielä liigajäillä ihailemaan. 

- Me halutaan nähdä nuoria pelaajia kovissa paikoissa ja tämä peli antoi siihen hyvän mahdollisuuden. Lisäksi meillä on tällä viikolla kolme peliä, kun viikonloppuna on vielä CHL-reissu, ja joukkueessa on paljon kokeneita pelaajia, jotka eivät olleet vielä saaneet huilata, joten he saivat tänään tärkeää lepoa, Haapakoski selitti.

 TPS:n pelit jatkuvat siis viikonloppuna CHL:n vierasreissulla, kun vastassa ovat jälleen italialainen Bolzano ja tshekkiläinen Pardubice.


Liigakausi 2014-2015 pyörähtää käyntiin ensi viikolla, kun 12. syyskuuta HK Areenalle saapuu hallitseva suomenmestari Oulun Kärpät.