Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

Harjoitusottelut

TPS - Blues

1-3
TI 2.9.2014
HK Areena

TPS:llä revanssi mielessä ja Rantanen jälleen kehissä

Tiistaina TPS pelaa viimeisen harjoitusottelunsa ennen liigakauden 2014-2015 alkua, kun Espoon Blues vierailee Turussa. Joukkueet kohtasivat viime keskiviikkona Kirkkonummella ja tuolloin Blues oli parempi maalein 3-2, joten TPS:llä on kotijäällään revanssin paikka. Mustavalkoisten leiriin hyviä uutisia saatiin jo ottelun alla, sillä paluun kokoonpanoon tekee Mikko Rantanen.

Palloseuran preseason on sisältänyt viisi harjoitusottelua, Pitsiturnauksen ja kaksi CHL-ottelua. CHL-otteluihin TPS lähti parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ja lähetti vastustajansa Bolzanon ja Pardubicen tappiot niskassaan kotiin. Harjoitusotteluissa TPS on rohkeasti kokeillut erilaisia kokoonpanoja, huilauttanut kärkiketjujen pelaajia ja antanut näytönpaikkoja nuorille. Joukkueen saldona on kaksi voittoa Sportista, hieno taistelu KHL-Jokereita vastaan, joka lopulta päättyi 3-5-tappioon, sekä viime keskiviikkoinen 3-1-tappio Bluesille.

Peliminuutteja liigajoukkueessa metsästävät potentiaaliset juniori-ikäiset pelaajat saavat tiistaina vielä kerran näyttää osaamistaan ennen tosipelien alkua. Puolustuksessa nähdään viisi 18-20 -vuotiasta pelaajaa; älykäs ja peli peliltä varmuutta löytävä Miro Keskitalo, Mestiksessä karttuneen voiman ja varmuuden kera mustavalkoisiin palannut Mikko Lehtonen, sulavasti luisteleva ja hyvän pelisilmän omaava Matias Pulli, isokokoinen ja fyysinen tshekkipuolustaja David Nemecek sekä Elmeri ”Kissa” Eronen, joka on lempinimen lisäksi perinyt isältään rauhallisen ja vakaan pelityylin.

Hyökkäysosastolle energiaa tuo peräti seitsemän 17-20-vuotiasta nuorta ja lahjakasta kiekkoilijaa; teräväpotkuinen ja väsymättömästi karvaava Rasmus Kulmala, U20-maajoukkueen matkassa viikonloppuna ollut työteliäs Teemu Lämsä, turkulaisyleisön nopeudellaan ja asenteellaan hurmannut somerolainen salama Niklas Salo, tunnollisesti puurtava Jasper Lindsten ja ensimmäisen maalinsa edustusjoukkueessa perjantaina Sportin verkkoihin iskenyt Manu Honkanen. Lisäksi vitjoihin liittyvät Oskari Siiki ja loukkaantumisestaan kuntoutunut Mikko Rantanen

19-vuotias Oskari Siiki debytoi liigassa jo kaudella 2012-2013 pelatessaan huikaisevaa kautta A-nuorten SM-liigassa. Viime kausi oli kuitenkin hyökkääjälle raskas; pisteitä syntyi yli puolet vähemmän kuin edellisellä kaudella, vastuu väheni, eikä kutsua edustuksen matkaan tullut kertaakaan. Mutta nyt uusi kausi on aivan nurkan takana ja näyttää siltä, että Siikin matka takaisin ikäluokkansa kärkipelaajien joukkoon on alkanut. Viime viikonloppuna hyökkääjä iski A-nuorten kahdessa harjoitusottelussa ruotsalaista Brynäsiä vastaan yhteensä viisi maalia, ja tänään tiistaina hän pelaa jälleen pitkästä aikaa liigajoukkueen paidassa.

17-vuotias Mikko Rantanen debytoi Liigassa niin ikään jo toissa kaudella ja pelasi tuolloin 15 ottelua tehoin 2+1. Viime kaudella lahjakas noustelainen pelasi jo 37 ottelua Liigassa saldolla 5+4, minkä lisäksi hän pelasi isossa roolissa U18-maajoukkueessa ja palkittiin ikäluokan vuoden pelaajana. Heinäkuun lopussa Rantanen loukkaantui U20-maajoukkueen leirillä ja on aina tähän päivään asti joutunut kärvistelemään sivussa. Kuukausi on ollut tuskallisen pitkä hyökkääjälle, joka on varttunut maila kädessä ja luistimet jalassa.

- Eihän tämä kivaa ole ollut, ja aina sitä mieluummin olisi joukkueen kanssa treenaamassa kuin yksinään. Onneksi tämä on kuitenkin aika lyhyt operaatio ollut, eli siinä mielessä olen päässyt helpolla, mutta kyllä tässä silti on nälkä kasvanut ja malttamattomana odotan, että pääsen taas jäälle! Rantanen tuumaili muutama päivä ennen tiistain ottelua.  

TPS:n kokoonpanossa on tiistaina kaiken kaikkiaan 12 A-juniori-ikäistä pelaajaa, ja lisäksi takalinjoilla luutivat Niko Karhu ja Niklas Friman jättivät hyvästit juniorivuosilleen vasta viime keväänä. Konkareina ja vastuunkantajina tänään toimivat siis ykkösketjun ”vanhukset” Radek Smolenak, Niclas Lucenius ja Ilkka Pikkarainen, sekä pakiston ylivoimaisesti kokenein pelimies Simon Gysbers. Kakkosketjussa isommista peliminuuteista nauttivat puolestaan Otto Karvinen ja Tadas Kumeliauskas.


Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho luotsaa joukkoa, jossa on monta seuran omasta juniorimyllystä edustukseen noussutta pelaajaa, esimerkiksi Miro Aaltonen ja Jere Seppälä, muutama ulkomaalaishankinta kuten Ryan O’Connor, Stefano Giliati ja mielenkiintoinen tshekkitaituri Antonin Honejsek, sekä jokunen kokenut konkari kuten Kim Hirschovits, Olli Malmivaara, Kai Kantola ja Jussi Makkonen. 26-vuotias Roope Talaja puolestaan kuulunee niihin, jotka metsästävät isoja peliminuutteja ja vastuuta espoolaisten riveissä. Mainittava on myös Petr Zamorsky, jonka uskotaan olevan yksi Liigan kovimmista puolustajista. Tshekkipakki tavoittelee ensi kaudeksi pelipaikkaa rapakon takana, mutta vielä ainakin viime torstaina hänet nähtiin Bluesin matkassa. 

Viime keskiviikkona Blues kaatoi Palloseuran työteliäällä ja kurinalaisella pelillään. Joukkueen kolmen maalin takana olivat O’Connor, pirteästi esiintynyt Miro Aaltonen sekä maalinedustalla sisukkaasti rouhiva Kantola.


Lisäksi jäällä huomiota herätti Jari Sailio - hyvässä ja pahassa. Hyökkääjä pisti vaihdosta toiseen kroppansa likoon, mutta lopussa Sailio hankki itselleen ulosajon jyrättyään vauhdilla Kristian Järvisen päälle. Try-outilla Bluesissa pelannut Sailio onnistui kuitenkin harjoituskaudella vakuuttamaan valmennuksen siten, että loppuviikosta hyökkääjälle lyötiin vuoden sopimus käteen.

TPS-voittonsa jälkeen Blues pelasi jo heti torstaina, jolloin se kohtasi Hakametsässä Ilveksen. Liekö joukkueen voimat jääneet Kirkkonummelle, sillä samanlaiseen taisteluun se ei Tampereella syttynyt. Tehottomat joukkueet nyhjäsivät varsin harmaan ottelun, jonka kotijoukkue voitti lukemin 1-0.

Nyt kummallakin joukkueella on takanaan peleistä vapaa viikonloppu - vaikkakin TPS:n Lämsä ja Pulli maajoukkueen mukana urakoivatkin - ja energiaa sekä näytönhaluja piisaa epäilemättä niin turkulaisten kuin espoolaistenkin nuorissa tulevaisuuden toivoissa. Odotettavissa on viihdyttävä ja vauhdikas peli, jossa virheitä sattunee, mutta toisaalta usein rohkeus myös palkitsee.

Palloseuran juniorirykmentti on ison haasteen edessä, sillä vastuuta on otettava, eikä arkailulle voi jättää sijaa. Asenne näillä pelaajilla on huipussaan ja taitoa löytyy, joten on mielenkiintoista nähdä, kykenevätkö he pelaamaan sopivalla rohkeudella ja kuinka nuorten kiekkoilijoiden fysiikka miesten peleissä riittää.  

Tänään on HK Areenalla tilaisuus nähdä pelaajia, joista tulevaisuudessa kuullaan vielä paljon.
Pelaajia, jotka tulevat antamaan kaikkensa, sillä tahto pukea alkavalla kaudella oman seuran edustusjoukkueen paita päälle ja pelata Liigassa on niin suunnaton.

Tänään tiistaina 2. syyskuuta:  TPS-Blues   HK Areenalla kello 18.30

Liput myös ennakkoon Lippupalvelusta

Kausikortilla vapaa pääsy!