Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Harjoitusottelut

Blues - TPS

3-1
KE 27.8.2014
Barona Areena

TPS meni, näki, oppi ja hävisi. 

Kirkkonummen Varuboden Areena oli keskiviikkoiltana ääriään myöten täynnä, kun Espoon Blues ja Turun Palloseura kohtasivat harjoitusottelussa. Päätöserässä työteliäs ja kurinalainen Blues iski kolme maalia, kun taas TPS menetti otteensa pelistä, joten voitto espoolaisille lukemin 3-1.

Keskiviikkoinen harjoitusottelu Bluesia vastaan antoi TPS:lle erinomaisen tilaisuuden peluuttaa pelaajia, jotka viime aikoina ovat jääneet vähemmille minuuteille, sekä kokeilla erilaisia ketjuja. Kokoonpanossa olikin monta nuorta kiekkoilijaa, mutta kahdella mustavalkoisella, Miro Keskitalolla ja David Nemecekillä, taisi olla muita enemmän perhosia vatsassa, sillä heille ottelu oli ensimmäinen TPS-paidassa. 


Nemecek pelasi ykköspakkiparissa Jakub Nakládalin rinnalla ja Keskitalo kakkosparissa Simon Gysbersin vierellä. Nemecek ei kroppaansa säästellyt ja tshekin otteissa näkyi Kanadan juniorisarjoissa omaksuttu fyysisyys, mutta Liiga-tason vauhti oli vasta äskettäin Suomeen tulleelle nuorelle puolustajalle vielä hieman liikaa. Myös Keskitalolla oli vaikeuksia pysyä mukana miesten ja kiekon liikkuessa nopeammin kuin mihin vasta 18-vuotias pakki on tottunut, mutta tässäkin älykkäässä, nuoressa kiekkoilijassa on paljon potentiaalia.

Avauserässä maalinteossa onnistui ainoastaan TPS ja vierasjoukkue olikin hallitsevampi osapuoli koko ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana. Maali syntyi pelin viidennellä minuutilla, kun Palloseura pelasi ylivoimaa, ja osoitti jälleen, ettei ylivoimallakaan ole pakko tehdä kauniita näpertelymaaleja; Niklas Friman laukoi viivasta ja Niclas Lucenius toimitti irtokiekon häkkiin.

TPS sai tilaisuuden lisätä johtoaan erän lopulla, kun Nakládalin loistava passi vapautti Radek Smolenakin läpiajoon ja Niklas Tikkinen rikkoi tshekkihyökkääjää rankkarin arvoisesti. Bluesin maalivahti Jani Nieminen kuitenkin nappasi Smolenakin rystyvipin varmasti. 

Toisessa erässä peli oli jo huomattavasti tasaisempaa, kun kotijoukkueella alkoivat palaset loksahdella paikoilleen ja hyökkäyksiä vyöryi myös TPS:n maalia vartioivaa Kristian Järvistä kohti. Mitään suurta ja ikimuistoista ottelun toinen kaksikymmenminuuttinen ei kuitenkaan 560 silmäparin yleisölle tarjonnut, eikä maalejakaan nähty muutamista hyvistä tekopaikoista huolimatta. Etenkin Smolenak hääri tuttuun tapaan vastustajan maalilla ja pääsi kertaalleen ampumaan aivan vapaasti Niemisen nokan edestä, mutta ”läheltä ylös”-suunnitelma ei toteutunut parhaalla mahdollisella tavalla.

Nelosketju Rasmus Kulmala-Manu Honkanen-Jasper Lindsten oli Palloseuran energisimpiä ja spurttasi pariin otteeseen hyvään, terävään hyökkäykseen sekä teki erinomaista työtä syöttöjä katkoen ja aktiivisesti karvaten.

Kolmannessa erässä Blues olikin sitten näkyvämpi joukkue - myös maalien muodossa.
Heti erän ensimmäisen viisiminuuttisen aikana kotijoukkue iski pelin tasoihin ja siirtyi myös johtoon. 1-1-tasoitusmaali oli komea; Kim Hirschovitsin nappisyöttö maalin takaa tavoitti maalinedustalla omassa pienessä konttorissaan viihtyneen Ryan O’Connorin, joka napautti kiekon yhdellä kosketuksella vastustamattomasti maaliin.

Johtomaali syntyi vai kolme minuuttia myöhemmin, kun Tikkinen laukoi siniviivalta ja Miro Aaltonen ohjasi kiekon ilmasta sisään.

TPS ei tahtonut saada omaa peliään kasaan, kun taas kotijoukkueella syötöt löysivät osoitteisiinsa koko ajan paremmalla prosentilla ja yhteistyö toimi mutkattomammin. Mustavalkoisessa leirissä alkoikin jo kyteä pientä turhautumista, mikä sitten kostautui erän puolivälissä, kun kiivastunut Smolenak passitettiin jäähylle rauhoittumaan, ja Bluesin ylivoima iski jälleen. Maalista vastasi Kai Kantola, jota ei saatu kuriin maalinedustalla, joten tämä pääsi runnomaan irtokiekon ohi Järvisen.

Kunnon loppukiriä TPS ei lopulta edes saanut aikaan, sillä ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella kirjattiin ainoastaan rangaistuksia. Aivan erän loppuhetkillä nähtiin vielä kokous, joka olisi melkeinpä täyttänyt jopa Vanhan Suurtorin. Bluesissa try-outilla pelaava Jari Sailio jyräsi vauhdilla Järvisen päälle, mistä mustavalkoiset tulistuivat. Sailiolle tuomittiin tilanteesta ulosajo ja lisäksi Kantola, Nakládal ja Smolenak passitettiin jäähyaition puolelle jäähdyttelemään kiehumispisteeseen asti kuumenneita hermojaan.

 Vaikka tappio tulikin ja peli kieltämättä oli aika ajoin varsin sekavaa miekkailua puolin ja toisin, jäi ottelusta käteen myös paljon positiivisia seikkoja. Maalilla Järvinen pelasi kelpo ottelun ja osoitti, ettei torjumisvastuu lepää yksin Teemu Lassilan harteilla. Puolustuksessa Steven Seigo jatkoi varmoja otteitaan ja oli jälleen kerran luotettava tekijä mustavalkoisten takalinjoilla. 

Hyökkäyksessä Smolenak ja Ryan Lasch väläyttelivät osaamistaan, mutta kiekollisesti taitava kaksikko kärsi rajusta mailapelistä, minkä tähden duon hermotkin olivat varsin kovilla.

Honkasen ja Kulmalan ohella Palloseuran pirteimpiä pelaajia oli Niklas Salo, jonka nopeus hurmasi tällä kertaa kirkkonummelaisen yleisön.
Kuule, se Tepsin Niklas Salokin on vain 165-senttinen, mutta näitkö miten kovaa se luisteli?” totesi eräs mies pienelle pojalleen hallin pihalla ottelun jälkeen.

Asenne ratkaisee paljon, ja sitä näiltä nuorilta miehiltä tänään löytyi.

TPS pelaa seuraavan kerran jo perjantaina, kun se saa HK Areenalla vastaansa Vaasan Sportin.
Ottelu alkaa kello 18.30 ja liput voit ostaa myös ennakkoon Lippupalvelusta.

Tervetuloa!