Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Champions Hockey League 2014 - 2015

TPS - Pardubice

2-1
SU 24.8.2014
HK Areena

TPS puristi voiton Pardubicesta

Pardubice tuli ja pisti TPS:n äärimmäisen kovaan testiin. Vieraat johtivat peliä sinnikkäästi aina päätöserään asti, jossa kuitenkin mustavalkoiset onnistuivat vihdoin ja viimein ohittamaan maagisesti pelanneen Robert Kristanin. 2-1-voittomaali syntyi Radek Smolenakin lavasta vain muutama minuutti ennen loppusummeria. 

Avauserässä vaikutti siltä kuin TPS:llä olisi jäänyt sunnuntaivaihde päälle, sillä esimerkiksi luistelusta näytti puuttuvan se terävin potku, kun taas vieraat iski kovalla höyryllä päälle ja ottivat alati kotijoukkueelta ylimääräisen tilan ja ajan pois. Etenkin keskialueella Pardubice iski kiinni todella hanakasti tehden Palloseuran hyökkäyksiin lähtemisestä kovin tahmeaa.

 - Hyvä joukkue oli vastassa; isoja ja fyysisiä kavereita sekä kovia luistelijoita. Tulivat aktiivisesti päälle, ja meillä oli vaikeuksia päästä sen paineen alla liikkeelle, päävalmentaja Kai Suikkanen totesi ottelun jälkeen.

Ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana kotijoukkue ei juuri kyennytkään luomaan kunnollisia maalintekopaikkoja, ja vaikkei vierasjoukkuekaan niitä liukuhihnalta tehtaillut, niin se kumminkin vastasi erän ainoasta osumasta ajassa 11.39, kun maalinkulmalle hiippaillut Jan Semorad onnistui huitaisemaan Jan Kolarin maalille päin viskaaman kiekon ohi Teemu Lassilan.

Toisessa erässä TPS laittoikin sitten isompaa vaihdetta silmään ja pakotti vieraat rikkomaan alituiseen, minkä myötä mustavalkoiset pääsivät pelaamaan peräti 12 minuuttia ylivoimaa. TPS:n ylivoimaviisikot pyörittivät jos jonkinnäköisiä kuvioita, mutta kiekkoa ei saatu sisään - ei niin millään. Muutaman kerran tilanne näytti jo varmalta maalilta, kun vaikkapa herkullinen poikittaissyöttö tavoitti maalinkulmalla kyttäilevän TPS-pelaajan, mutta kuin ihmeen kaupalla Kristan onnistui aina venymään kiekon eteen.

- Toisessa erässä pelattiin huomattavasti paremmin kuin ekassa ja meillä oli kyllä mahdollisuutemme tehdä se tasoitusmaali sekä kiskaista parin maalin johtoasemakin, mutta kaverin veska oli aivan loistava, kehui Suikkanen slovenialaisvahtia, joka kirjautti ottelussa yhteensä 35 torjuntaa.

Kolmanteen erään ei kuitenkaan tullut tuskastunutta kotijoukkuetta rekkalastillinen apinoita selässään vaan TPS:n pelistä paistoi luottamus omaan tekemiseen. Hyökkäyspäässä maalipaikkojen luomisessa uskallettiin käyttää jopa luovuutta, eikä kiekkoa tyydytty räiskimään vain umpimähkään. Välillä tosin syöttelyä nähtiin liiaksikin, mikä aiheutti päänsärkyä valmennusjohdolle. 

Ylivoimasta halusin antaa rumaa palautetta, mutta toisaalta pelin ratkaisumaali syntyi ylivoimalla, joten ei sitä kai voi liiaksi moittia. Liian kauniita maaleja me kuitenkin yritettiin tehdä ja haettiin vielä väkisinkin ties kuinka monennetta syöttöä, jotta kaveri pääsisi pistämään tyhjiin.

Yksinkertaisuus osoittautuikin lopulta valtiksi niin tasoitus- kuin ratkaisumaalissakin. Palloseuralle huojentava 1-1-maali syntyi heti päätöserän alkuminuuteilla, kun Petteri Nummelin avasi pystyyn Tero Koskirannalle, jonka nappisyöttö tavoitti maalinedustalle liukuneen Ryan Laschin, joka napautti kiekon ohi Kristanin. 2-1-voittomaali taas nähtiin vain muutama minuutti ennen päätössummeria, kun turkulaisten parjattu ylivoima vihdoin tuotti tulosta. Steven Seigo, joka on viime otteluissa ollut yksi turkulaispuolustuksen johtohahmoista, osoitti, että syöttelykuvioita tehokkaampi tapa saada kiekko häkkiin on laukoa paljon. Kanadalaispakki nakkasi kiekon siniviivalta maalille, missä Radek Smolenak oli omassa elementissään ja ohjasi pikkumustan sisään.

Meillä oli jo toisessa erässä paikkamme, mutta vastustajan veskari otti hyviä koppeja. Saatiin kuitenkin loppujen lopuksi käännettyä peli, ja mun mielestä se on hyvä merkki, että pystyttiin kolmannessa erässä tulemaan tasoihin ja viimeisillä minuuteilla ratkaisemaan. Se kertoo paljon tästä joukkueesta, hyökkääjä Ilkka Pikkarainen totesi.

Pikkarainen itse pelasi Lauri Tukosen ja Niclas Luceniuksen kanssa ykkösketjussa, jolla myös oli tilaisuutensa pöllyttää Pardubicen verkkoja, mutta tänään ei trion viimeistely toiminut. Pikkarainen pelasi kuitenkin fyysiselle pelitavalleen uskollisena ja ehtipä hän muutamaan otteeseen puolustamaan joukkuetovereitaan hanskaniskuiltakin. Ketjussaan hyökkääjä on viihtynyt erinomaisesti

Lucenius on sellainen perinteinen sentteri, joka tykkää pitää kiekkoa ja jakelee sitten hyviä syöttöjä meille laitoihin. Tukosen kanssa me sitten yritetään painella sinne maalille ja ampua paljon. Se on ihan hyvä työjako ja on ollut erittäin mukava pelata äijien kanssa.

Kakkosketjun Lasch-Koskiranta-Smolenak laituripari vastasi siis TPS:n maaleista ja ykkösketjukin loi tukun hyviä maalipaikkoja, mutta huomiotta ei sovi jättää myöskään mustavalkoisten uutteria alivoimapelaajia. TPS otti pelissä viisi jäähyä, mutta ei antautunut alivoimalla kertaakaan. Etenkin Otto Karvisen ja nuoren Julius Vähätalon uutteraa työskentelyä oli ilo katsoa.

 TPS aloitti Euroopan parhaan seurajoukkueen tittelin metsästyksen kahdella voitolla, soitatti Hunajataa yhteensä 11 kertaa ja Teemu Lassilan taakse livahti vain yksi ainoa kiekko. Ei siis mikään huono startti Palloseuran CHL-matkalle! Seuraavat Champions Hockey League -ottelunsa TPS pelaa kahden viikon päästä, kun se matkaa vuorostaan Bolzanon ja Pardubicen vieraaksi. Sitä ennen mustavalkoiset ehtivät kuitenkin pelaamaan vielä kolme harjoitusottelua, joista ensimmäinen on keskiviikkona vieraissa Espoon Bluesia vastaan. 

Uuteen viikkoon lähdettäessä on TPS:llä takanaan neljän viikon verran yhteisiä jääharjoituksia. Pikkarainen uskoo, että treeni treeniltä, peli peliltä ja viikko viikolta joukkueen peli tulee olemaan sujuvampaa, kun ketjujen kemiat alkavat löytyä.

Koko ajan tässä oppii tuntemaan ketjukaverinsa paremmin; tietää mitä tekevät missäkin tilanteessa, ja miten liikkuvat kentällä, mutta eihän se peli tietenkään ikinä täysin valmista ole ja kehittämistä löytyy aina, "Piku" summaa. 

 

TPS:n seuraavat pelit:

Ke    27.8    Blues-TPS
Pe    29.8     TPS-Sport        HK Areenalla  kello 18.30
Ti     2.9      TPS-Blues        HK Areenalla  kello 18.30

Myös A-juniorit pelaavat tällä viikolla Turussa:

27.8   TPS-Lukko     18.30       HK-Areena
29.8   TPS-Brynäs    14.00       HK-Areena
31.8   TPS-Brynäs    15.30        Kupittaa

TERVETULOA!