Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Champions Hockey League 2014 - 2015

TPS - Lukko

 
TI 4.11.2014 KLO 18:30

Lukolle neljän maalin voitto

TPS:n Champions Hockey Leaguen ensimmäinen pudotuspeliottelu Rauman Lukkoa vastaan pelattiin tänään Turussa. Ainoan suomalaistaisteluparin ottelu päättyi tylyjen vieraiden hyväksi 1–5.  

Ottelu alkoi rauhallisissa merkeissä. Turun Palloseuran Veli-Matti Vittasmäki pääsi laukomaan heti toisella peliminuutilla siniviivan tuntumasta kohti Lukon maalia, mutta raumalaisten maalivahti Oskari Setänen nappasi kiekon.

Kun ottelua oli pelattu 3.17, Lukon kapteeni Ilkka Mikkola korkkasi raumalaisten maalitilin tekemällä avausmaalin.

Turkulaisten Tadas Kumeliauskas pääsi lähimmäs tasoitusta pelin heti seuraavassa vaihdossa, mutta Setänen torjui.

Seuraava hyvä paikka kotijoukkueelle napsahti myös liettualaiselle, kun ensimmäistä erää oli pelattu kymmenen minuutin verran. Ilkka Pikkarainen tarjosi näppärän poikittaissyötön Kumeliauskasille, mutta laukaus painui ohi maalin. Mikko Rantanen jatkoi unelmapaikkojen sarjaa maalin edessä, mutta Setänen kahmaisi laukauksen suoraan syliinsä.

Vaikka Niclas Luceniuksesta oli mukavaa päästä jälleen toipilasajan jälkeen pelaamaan, omaan suoritukseen herra oli kuitenkin pettynyt:

– Yhtään maalia en saanut aikaiseksi, niin ei siinä hirveän tyytyväinen voi olla.

Ensimmäisen erän lopussa Lukko aloitti jäähysuman. Ensin Teemu Nurmi huitoi itsensä kaksiminuuttiselle, jonka jälkeen raumalaiset hölmöilivät väärän vaihdon myötä itselleen 5–3-alivoiman.

TPS käytti tilanteen hunajaisesti hyväkseen ja Tero Koskiranta kavensi mustavalkoisten välimatkaa 1–2:een. Syöttöpisteet kilahtivat Ryan Laschin ja Radek Smolenakin tileille.

Lukon toisen maalin ensimmäisessä erässä teki Aaron Gagnon ajassa 12.22.

”Ei auta mököttää”

Toinen erä alkoi TPS:n ylivoimalla, kun Lukon Ville Vahalahti istui vielä kaksiminuuttistaan jäähyboksissa. Jäähypenkki ei ehtinyt kuitenkaan kauaa Vahalahden jäljiltä viilentyä, kun Lukon Harri Tikkanen kampitti itselleen jäähyn. Palloseura ei hyvistä paikoista huolimatta pystynyt tasoittamaan ottelua.

– Rankkaahan tämä on, mutta niin se on muillekin. Seitsemän päivää ja neljäs peli, niin kyllä se näkyy, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen harmitteli ottelun jälkeen

Smolenak sai monta hyvää tilannetta maalin edustalle, mutta kiekko ei löynyt kuitenkaan perille asti. Myös Lasch mutkitteli ohi Lukko-puolustuksen toisen erän puolessa välissä, mutta rannelaukaus jäi puolittaiseksi.

– Pääsimme jäähyjen kautta 0–2-tappioasemasta peliin mukaan. Saatiin 1–2. Siinä tuli pötkössä jäähyjä, jonka myötä maalimahdollisuuksia oli paljon. Ylivoima ei kuitenkaan toiminut, Suikkanen pohti.

TPS pysyi täysin jäähyttömänä lähes toisen erän loppuun asti, kunnes Ilkka Pikkarainen joutui kaksiminuuttiselle polvitaklauksesta. Mustavalkoiset isännät taistelivat alivoiman hyvin, mutta viimeisten sekuntien aikana Lukon Jonne Virtanen ohjasi vieraiden neljännen maalin.

– Ei auta mököttää, vaan yrittää lähteä ensi tiistaina maali kerrallaan ylöspäin. Ei siinä muuta vaihtoehtoa ole. Pelin pitää parantua, Suikkanen kiteyttää.

Lukon Vahalahti teki illan viimeisen maalin ajassa 54.07. Ottelu päättyi Lukon voittoon lukemin 1–5 . 

Toinen CHL-pudotuspeli TPS:n ja Lukon välillä pelataan ensi tiistaina 11.11. Raumalla.

 

Teksti: Jessi Ristilä