Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Champions Hockey League 2014 - 2015

TPS - Bolzano

9-0
PE 22.8.2014
HK Areena

TPS aloitti CHL-taipaleensa voitokkaasti.

TPS:n taistelu Euroopan parhaan seurajoukkueen tittelistä alkoi upealla voitolla, kun mustavalkoiset nuijivat Bolzanon maalein 9-0. Maaleja pääsi latomaan joka ketju, ja ottelun jälkeen onnistumisen riemu paistoikin jokaisen pelaajan kasvoilta.

Avauserässä TPS:n peli haki vielä uriaan, vaikka mustavalkoiset kaksi maalia taiteilivatkin.  Palloseuran CHL-taipaleen ensimmäistä maalia ei tarvinnut kauaa odotella, sillä jo ajassa 1.53 Hunajata pärähti soimaan ensimmäistä kertaa. Petteri Nummelin napautti Lauri Tukosen lapaan puolustajakonkarin erikoisuuden, eli millintarkan läpisyötön, ja laituri ei erehtynyt päästyään nokikkain Bolzano-vahti Jaroslav Hublin kanssa.
Erän puolivälissä Bolzano sai tilaisuutensa pistää ottelun tasoihin, kun kotijoukkue sähelsi omassa päässä oikein urakalla, minkä seurauksena italialaiset pääsivät testailemaan Teemu Lassilan pelivirettä herkullisista maalintekopaikoista. Turkulaisvahdin vire osoittautui kuitenkin erinomaiseksi ja TPS säästyi takaiskuilta.
Erän toinen maali nähtiin ajassa 14.29, kun maalinedustapelaamisen ekspertti Radek Smolenak iski kiekon sisään Hublin nokan edestä. Ryan Lasch ansaitsi syöttöpisteen tililleen.

Toisessa erässä Turun Palloseura pisti tuulemaan ja ketju toisensa perään tehtaili komeita osumia. Maalintekojuhlat alkoivat jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Matias Sointu vei joukkueensa 3-0-johtoon alivoimamaalilla. Turkulaisyleisön sykkeet eivät ehtineet edes laskea Soinnun maalin jäljiltä, kun jo seuraavaa tuuletettiin. Ilkka Pikkarainen kamppaili kiekon mustavalkoisille hyökkäysalueella, toimitti sen ketjunsa sentterille Niclas Luceniukselle, ja tämä ilomielin avasi maalitilinsä - taululle 4-0.
Eikä se siihen jäänyt! Minuuttiakaan ei ehtinyt kello tikittää, kun Smolenak antoi unelmasyötön Tero Koskirannalle, joka kiitti ja kuittasi TPS:lle maittavan 5-0-johdon.
Palloseuran kuudes maali riemastutti mustavalkoisessa leirissä erityisen paljon, sillä sen myötä joukkueen kaikki neljä ketjua olivat päässeet tuulettamaan osumaa. Aina yhtä uupumattomalla asenteella töitä paiskiva Rasmus Kulmala laukoi kiekon verkkoihin ja syöttöpisteet kilahtelivat aktiivisesti jälleen taklailleen Otto Karvisen ja U20-maajoukkueen matkasta Lake Placidista takaisin Turkuun palanneen Julius Vähätalon tileille.
Ottelun puoliväli ylittyi ja Hunajata raikasi vielä muutamaan otteeseen. Ensin Ilkka Pikkarainen täräytti maalialueelle pyörimään jääneen irtokiekon sisään, ja Tukonen sekä Lucenius korjasivat syöttöpinnat talteen. Ja vielä muutama minuutti ennen erätaukoa illan ottelussa  Tero Koskiranta käytti ylivoiman ja siirretyn rangaistuksen hyödyksi, jyräsi vauhdilla oikeaa laitaa ylös ja nosti kiekon rystyltä ohi Hublin. Toiselle erätauolle marssittiin siis kotijoukkueen upeissa 8-0-johtolukemissa.

Päätöserässä jännitystä taisi aiheuttaa enää se, pistääkö kotijoukkue kaksinumeroiset luvut taululle. No, eipä pistänyt, vaikka Steven Seigon osuma sitä maagista 10 maalin rajaa hätyyttelikin.  

 TPS:n matka CHL:ssä alkoi mitä mahtavimmalla tavalla. Bolzanon selkäranka katkesi toisessa erässä, eikä vierailijoista sen jälkeen ollut Palloseuralle enää mitään vastusta. 

 - Ensimmäisessä erässä vastustaja jaksoi vielä pyristellä mukana, mutta sanotaan nyt niin, että meillä oli materiaalietu tänään. Kaveri alkoi toisessa erässä väsyä, päästiin iskemään salamana maaleja ja jäivät siinä sitten vähän jalkoihin, pohti 1+1 tehot kirjauttanut Lauri Tukonen.

- Tosissaan hekin varmasti pelasivat ja jahtasivat voittoa, eli kyllä tässä on krediittiä annettava vastustajallekin siitä, miten yrittivät, vaikka rajat tulivatkin vastaan, Tukonen lisäsi.

Palloseuran leirissä varmasti tiedostetaan, että jatkossa pelit kovenevat, mutta onnistumiset laajalla rintamalla toivat roimasti itseluottamusta jokaisen mustavalkoisen nuttuun.

- Kivaa oli totta kai pelata ja oli hienoa nähdä, kun onnistumisia tuli niin monelle jätkälle. Itseluottamusta tällainen voitto lisää aina varmastikin, mikä on arvokas asia jatkon kannalta. Voitto on aina voitto, ja nyt on helpompi lähteä eteenpäin kuin tappio niskassa.

CHL jatkuu TPS:n osalta sunnuntaina, kun HK Areenalle saapuu vieraaksi tshekkiläinen HC Pardubice. Tukonen vakuuttaa, että joukkue lähtee otteluun visusti jalat maassa ja kunnon asenteella. 

- Ei keskieurooppalaiset joukkueet ole ikinä helppoja vastustajia ja olihan Bolzanokin kumminkin Itävallan mestari, eli ihan tosissaan näitä pelejä pelataan. Tärkeä voitto tämä oli, sillä CHL:kin on meille oikeasti merkittävä juttu, ja sunnuntaina taistellaan taas vain ja ainoastaan voitosta. 


TPS - PARDUBICE   HK Areenalla sunnuntaina 24.elokuuta klo 16.00.