Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Champions Hockey League 2014 - 2015

Pardubice - TPS

2-3
SU 7.9.2014

TPS väänsi tiukasta pelistä arvokkaan voiton

Perjantaina TPS pelasi 60 minuutista vain murto-osan, mutta Tshekissä mustavalkoiset pelasivat aina alkuvihellyksestä loppuvihellykseen asti, väänsivät päälle vielä jatkoajan ja rankkarikisankin, jossa Tadas Kumeliauskas ja Matias Sointu hoitivat voiton kotiin.

TPS-leirissä tahto näyttää oli kasvanut perjantaista lähtien, ja pelin suuruus sekä merkittävyys tiedostettiin varmasti. Oman lisäyksensä toi vielä Suomen-Prahan suurlähetystön ministerineuvos Ari Tasasen vierailu joukkueen kopissa ottelun alla.

Avauserä olikin aivan toista luokkaa kuin mitä perjantaina nähtiin. Tosin kun TPS jälleen iski kaksi komeaa maalia ja meni 0-2-johtoon, hiipi monen mieleen, että kunpa tässä ei taas lopetettaisi pelaamista tähän…

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 8.05, kun Marko Virtala karvasi ensin hyvällä asenteella päädyssä, onnistui siirtämään sen kulmaan Ilkka Pikkaraiselle, joka tarjoili Niclas Luceniukselle maalin eteen. Sentteri kiitti ja kuittasi kiekon ykkösellä ohi Pardubicen maalivahti Robert Kristanin.

TPS:n toinen maali oli upea. Ryan Lasch sai kiekon b-pisteen kaarella ja kaarsi keskustaan kohti toisen puolen b-pistettä jättäen vartijansa jälkeensä ihmettelemään. Häkkiin painunut millintarkka rannelaukaus kruunasi suorituksen.

Myös kotijoukkueella oli runsaasti paikkoja, mutta Teemu Lassila pelasi varmoin ottein ja venytti muutamaan otteeseen kiekon eteen tilanteissa, joissa tshekkiyleisö oli jo valmis juhlimaan maalia.
Vain kolmisen minuuttia ennen erätaukoa kotijoukkue onnistuu lopulta ohittamaan Lassilan, kun Ales Pisa laukoi terävän kudin siniviivalta ja Jan Semorad sai mailansa väliin ohjaten 1-2-tasoitusmaalin.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, vaikka molemmilla joukkueilla oli jälleen tilaisuuksia iskeä useampikin. TPS:n paras maalintekopaikka osui Mikko Rantaselle Radek Smolenakin päätettyä hieno syöttökuvio mainioon syöttöön takatolpalle, mutta noustelaisen laukaus menee ohi.
Tilanteen jälkeen Palloseura sai vielä tilaisuutensa lisätä johtoaan ylivoimalla, mutta maalin iskikin kotijoukkue Lukas Radilin karattua alivoimalla läpiajoon ja sijoitettua tarkan rannarin ohi Lassilan.

 Päätöserässä TPS loi yhä lukuisia maalintekopaikkoja, mutta Kristan maalillaan pelasi erinomaisesti, ja ottelun jälkeen kapteeni Petteri Nummelin totesikin, että maalintekotilanteista puuttui yhä se viimeinen kiukku ja tahto, jolla kiekko olisi puskettu verkkoihin. Erän puolivälissä Smolenak nousi maalille röyhkeästi ja tshekkiä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti, mutta hyökkääjä ei onnistunut yrityksessään.

 Puolitoista minuuttia ennen erän loppua vieraat pääsivät vielä pelaamaan ylivoimaa, ja Tero Koskirannalla oli useamman euron arvoinen paikka ratkaista ottelu, mutta ei niin ei. 

Jatkoajalla Lasch ja Smolenak pääsivät kumpainenkin nykimään sankarinviittaa helmasta, mutta Kristan oli kuin muuri. Viisi minuuttia tikitti kellosta vikkelään ja edessä oli rangaistuslaukauskilpailu, jossa vaadittiin useampikin pari ennen kuin voitto vihdoin ratkesi.
Pardubicen Petr Sykora nosti kiekon maalin kattoon ja kahdesti tshekit laukoivat ylärimaan, kun taas TPS:ltä epäonnistuivat Lasch, Nummelin ja Rantanen. Ratkaisijoiksi nousivatkin sitten Tadas Kumeliauskas ja Matias Sointu, joista ensimmäinen taikoi harhautukset, jotka olivat kuin suoraan uusimmasta NHL -playstationpelistä.

Tärkeä voitto antaa joukkueelle rutkasti uskoa jatkoon, sillä edelleenkään mustavalkoiset eivät kyenneet repimään irti koko potentiaaliaan, mutta peli-ilme oli kohentunut perjantaista huomattavasti ja tällä kertaa kukaan ei odottanut ilmaisia pisteitä.

 Lassila oli maalillaan loistava ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Omaa suoritustaan perjantaina raskaasti parjannut Lasch paineli vauhdilla ja väkkäröi tshekit yhtenään pihalle. Kaiken kaikkiaan ketjut pelasivat varsin tasaisen hyvin, mutta etenkin Smolenak ja Rantanen löysivät toisensa monta kertaa ihailtavan hienosti.


Sanomattakin on selvää, että voiton jälkeen on myös huomattavasti mukavampi lähteä kohti perjantain Liiga-kauden avausta;
2014-2015 polkaistaan käyntiin HK Areenalla kello 18.30 ottelulla Oulun Kärppiä vastaan.