Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Champions Hockey League 2014 - 2015

Lukko - TPS

 
TI 11.11.2014 KLO 18:30
Rauma

Elomon aikakausi alkoi vierasvoitolla

TPS:n tiistainen 4-3-vierasvoitto Raumalta jätti lopulta suuhun varsin kirjavan maun. Peli-ilme ja tulos saivat hymyt suupieliin, vaikka joukkue karsiutuikin yhteismaalien turvin CHL:stä. 

Vahvasti pelin aloittaneelle TPS:llä jäi Rauman illassa lopulta käteen sekä paljon positiivista että myös harmiteltavaa.

Vaikka vierasvoitto tiesi samalla CHL-pelien päättymistä, nähtiin pelin jälkeen melko tyytyväinen Miika Elomo. Ensimmäisen pelinsä voittoon päättänyt tuore pääkäskijä summaili kamppailun jälleen iltaa pieni hymy huulillaan.

- Taisteluilme oli tänään todella positiivista. Hyvä peli meiltä kaiken kaikkiaan, tämä oli tärkeä voitto, käskijä summasi yhteenvetona.

Turkulaisten sankareita oli tuttu kaksikko. Ryan Lasch iski tehot 2+2 Radek Smolenakin kompatessa kahdella maalillaan. Varsinkin kaksikosta ensimmäinen oli pitelemätön.

- Tämä oli todella tärkeä voitto meille tauon jälkeen. Toivottavasti saamme tästä itseluottamusta sekä intoa myös tulevaa ajatellen, jenkkihyökkääjä makusteli.

Paljon positiivista käteen

TPS sai Raumalla mainion alun kamppailuun. Energinen vierasjoukkue pakotti Lukon rikkomaan avauserässä, jonka jälkeen se iski ylivoimilla.

Illan avausmaali ei ollut kauneimmasta päästä, mutta sitäkin tärkeämpi. Lasch väänsi valtavan kasan päältä kiekon vielä ilmastakin maaliin.

Kun Smolenak iski vain hetken päästä joukkueen jo kahden maalin johtoasemaan, nousi ottelusarja jälleen henkiin.

Tämän jälkeen ilta jatkui tasatahtiin. Sarjakärki Lukko oli ajottain pahasti ongelmissa turkulaisten kanssa. Illan ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta päätöserässä, missä maalihanat aukesivat kunnolla.

Olli Sipiläisen ja Ville Vahalahden TPS-verkkoon iskemät alivoimamaalit sekä Aaron Gagnonin punnertava ylivoimamaali hyydyttivät lopulta turkulaisten kirivaihteen jatkopaikkaa ajatellen.

Tämän jälkeen Laschin sekä Smolenakin toiset maalit käänsivät vielä tiistaisen ottelun, mutta eivät enää koko sarjaa. Lukko marssi lopulta jatkoon yhteismaalein 8-5.  

Vaikka eurotaival tyssäsikin tiistaina muutamaan virheeseen, antoi ilta Laschin mukaan paljon positiivista jatkoa ajatellen.

Erityisen hyvää oli ylivoimapeli, joka onnistui kolmesti.

- Kokeilemme neljää hyökkääjää siinä. Ja se näytti toimivan mainiosti. Tuntuu, että olimme kaikki samalla sivulla! Se on tärkeää myös jatkoa ajatellen, Lasch pohti.

Myös tämän kauden vierassaldoa peilatessa voitto oli maukas. Se nosti koko joukkueen mielialaa silminnähden pukukopissa.

- Oli hienoa pystyä voittamaan vieraissa. Se antaa varmasti paljon uskoa jatkoon. Mutta nyt katsemme on tulevassa, haluamme pystyä jatkamaan tästä myös tulevissa vieraspeleissä, Lasch käänsi.

- Tämä ilta tarjosi paljon hyvää, mutta parannettavaakin löytyy. Kaikki tekeminen painottuu yhä kevättä kohden, Elomo komppasi.

TPS:n taival Liigassa jatkuu seuraavaksi torstaina HIFK:n vieraana. Seuraava kotipeli on puolestaan keskiviikkona 19.11. Pelicansia vastaan.

Teksti: Ilari Isotalo