Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Champions Hockey League 2014 - 2015

Linköping - TPS

1-2
TI 7.10.2014

TPS taisteli tiensä jatkoon CHL:ssä!

TPS kaatoi Linköpingin huikeassa trillerissä maalein 1-2 ja varmisti jatkopaikkansa CHL:ssä. Mustavalkoiset taistelivat armottomasti ja kairasivat elintärkeät pisteet nimenomaan vahvalla joukkuepelillä ja uhrautumisella. Ratkaisevan maalin iski puolustaja Mikko Lehtonen.

TPS pelasi ensimmäiset vaihtonsa erittäin terävästi saaden ruotsalaisyleisön huokailemaan helpotuksesta, kun muutamasta mainiosta maalintekopaikoista ei onnistuttu iskemään. Niin nurinkurista kuin se onkin, Linköping sai pelistä paremman otteen, kun TPS pääsi ylivoimalle. Vaikka vieraat muutaman kerran Marcus Hogbergin vartioimaa maalia hätyyttelivätkin, oli Linköpingillä se vaarallisin paikka.

Ottelun avausmaali nähtiin hieman erikoisten tapahtumien seurauksena. Tero Koskiranta oli karata hyvän kiekonriiston seurauksena läpiajoon, mutta hänet kampattiin sinisellä nurin. Sentterin nurin kiskaissut Fredric Andersson passitettiin jäähylle, mutta niin myös sukelluksesta syytetty Koskiranta. TPS:lle tasavajaalla pelaaminen kuitenkin passasi, kun ajassa 16.45 Matias Sointu laukoi kiekon häkkiin Tadas Kumeliauskaksen loistavasta poikittaissyötöstä. Toisen syöttöpisteen korjasi Steven Seigo.

Sone_Link..jpg

Toisen erän joukkueen aloittivat tasavajaalla, kun avauserän lopussa jäähylle tuomittujen Daniel Rahimin ja Otto Karvisen jäähyjä oli vielä jäljellä. TPS osasi jälleen käyttää tilan hyväkseen ja lisäsi johtoaan 0-2:een. Koskiranta ja Ryan Lasch toimittivat kiekon siniviivaan Mikko Lehtoselle ja lempinimeä Bobi kantava puolustaja laukoi uransa ensimmäisen maalin TPS:n edustusjoukkueen paidassa. Lehtonen oli muutenkn joukkueen näkyvimpiä pelaajia. Heti alkuminuuteilla puolustaja otti kovan pommin vastaan, mutta nousi välittömästi jaloilleen ja ravisteli vain hieman olkapäitään olematta moksiskaan. Läpi ottelun vuonna 1994 syntynyt Lehtonen pelasi fiksusti, fyysisesti, uhrautuen ja oli joka tilanteessa valmis puolustamaan joukkuetovereitaan. 

- Maali maistui kyllä hyvältä, kun ei noita maaleja koskaan ole itelle liikaa tullut. Aina se on kiva maali tehdä, ja ensimmäinen on aina ensimmäinen. Toivottavasti ei jäänyt viimeiseksi, fiilisteli voittomaalin tehnyt ja joukkueen parhaana palkittu Lehtonen, joka lopulta saapui kun saapuikin haastateltavaksi panikoituaan ensin kopin puolella "Ruotsin television haastattelua". 

- Mä en puhu sanaakaan ruotsia! puolustaja totesi nauraen huomatessaan, ettei häntä todellisuudessa marssitettukaan kameroiden eteen länsinaapurin kieltä puhumaan. 

- Vähän laidasta laitaan meni oma suoritus. Välillä oli hyviä hetkiä, välillä huonompia, että tasaiseen suoritukseen en pystynyt, mutta ihan tyytyväinen oon. Tärkeintä kuitenkin joukkueen voitto, ”Bobi” kommentoi omaa suoritustaan

Bobi_Link..jpg

 Palloseura sai maalista vain lisää virtaa. Ensin Marko Virtala pääsi puolittaisesta läpiajosta laukomaan kahdesti, mutta Hogberg kesti maalillaan. Hetkeä myöhemmin Jakub Nakládalin hyvästä syötöstä puolittain karkuun päässyttä Koskirantaa koukittiin jäähyn arvoisesti, mutta ylivoima ei vieläkään tuottanut tulosta. Sen sijaan ajassa 26.52 TPS:lle tuomittiin kaksi jäähyä, kun Teemu Lämsää rankaistiin huitomisesta ja Lasch joutui istumaan joukkuerangaistusta liian monesta pelaajasta jäällä. Linköping käytti hyväkseen kahden miehen ylivoiman ja sahasi hyvillä syötöillä TPS:n alivoimakolmikon hajalle ja Jeff Taffe sai kunnian laukoa kiekon tyhjiin. Syötöistä vastasivat Jacob Micflikier ja Chad Kolarik. Kavennuksen jälkeen kotijoukkue painoi päälle kovalla sykkeellä, mutta Teemu Lassila loisto-otteillaan pilasi ruotsalaisten haaveet tasoitusmaalista. Erän loppua kohti TPS alkoi taas saada juonenpäästä kiinni ja kolmikko Smolenak- Koskiranta-Lasch loi tukun hyviä paikkoja. Lopussa mustavalkoisessa leirissä koettiin huolestuttaviakin hetkiä, kun Nakládal sai mailan kasvoihinsa, mutta puolustaja palasi takaisin kehiin heti kolmannessa erässä.

Päätöserässä maalin suulle vaihdettiin Kristian Järvinen, kun Teemu Lassila ei ollut enää kykeneväinen jatkamaan peliä. Lassilan kunnosta ei pelin loputtua ollut vielä tarkempaa tietoa. Järvinen pelasi heti ensi hetkistä lähtien loistavasti ja oli joukkueen suurimpia sankareita. 

- Järviseltä todella upea sisääntulo, että ei ollut hänellä helppo paikka hypätä tolppien väliin, mutta hiton hyvin pelasi, Lehtonen kehui veräjänvartijaa ja päätti lauseensa vielä muutamaan voimasanaan mielipidettään vahvistaakseen.

Krisu_Link.jpg

Viimeinen kymmenminuuttinen pisti mustavalkoisten leirissä sykkeet kohosivat maksimilukemiin, kun Linköping haki tasoitusmaalia hanakasti ja pommitti kiekkoa Järvisen vartioimaa maalia kohti yhtenään. 

- Ei siinä ehtinyt edes jännittää, kun yritti vain kiekon eteen mennä koko ajan, ettei vastustaja pystyis tekemään maalia. Se oli se ainut päämäärä, eikä siinä ehtinyt mitään edes ajatella. Oli valmis vaan tekemään mitä tahansa, ettei tulisi sitä tasoitusmaalia omiin. 

Minuutti ja 39 sekuntia ennen loppusummeria TPS joutui vielä alivoimalle ja kotijoukkue otti kuudennen kenttäpelaajan kehiin. Järvinen torjui kaiken mahdollisen ja mahdottomankin ja lisäksi TPS-pelaajien taistelutahto oli ihailtava, sillä mustavalkoiset todella söivät kiekkoja.

- Vähän vuoristorataa meni meidän peli kokonaisuudessaan - oli hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä, ja se kuuluu tähän peliin, että se kumpi pystyy paremmin selvittää ne huonot hetket, on yleensä se niskan päällä. Me pystyttiin hyvin nousemaan niistä suvantovaiheista, Lehtonen analysoi.

-  Se taistelu kertoo aika paljon tästä joukkueesta. Porukassa on hyvä meininki tällä hetkellä ja jokainen haluaa voittaa todella paljon ja on valmis tekemään töitä joukkueen eteen. Joka jätkä on valmis menemään vaikka pää edellä sen kiekon eteen! 

Voiton myötä jatkopaikka on varma, sillä TPS lukeutuu viiden parhaan lohkokakkosen joukkoon, eikä mikään muu joukkue laskelmointejemme mukaan voi tulla enää ohi, vaikka huomenna keskiviikkona vielä pelejä onkin. 

- Tuntuu aivan h**lvetin hyvältä! Tavoite oli mennä tästä jatkoon ja se tehtiin. Tämä on kuitenkin iso turnaus, eikä tätä kuulu vähätellä yhtään. Kova juttu olla jatkossa!, Ruotsin-kaataja ”Bobi” Lehtonen tunnelmoi ja suostui vielä voiton kunniaksi esittelemään ruotsin kielen osaamistaan. 

- Jag talar inte svenska!