Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Champions Hockey League 2014 - 2015

Bolzano - TPS

4-2
PE 5.9.2014

Bolzano yllätti TPS:n upean kotiyleisönsä tukemana

Vielä vartti CHL-ottelu Bolzano - TPS päättymisen jälkeen kotijoukkueen kannattajat lauloivat ja juhlivat katsomossa ja ulkoa kantautui auton torvien riemukas soitto; altavastaaja Bolzano pelasi kotiyleisönsä tukemana flow-tilassa, pelasi ehtymättömällä energialla ja kaatoi Turun Palloseuran maalein 4-2 iskien samalla ensimmäiset maalinsa ja napaten ensimmäisen voittonsa CHL:ssä. 

TPS sai otteluun lupaavan alun, sillä kiekko ohitti Bolzanon maalivahti Jaroslav Hublin ensimmäisen kerran pelikellon ehdittyä tikittämään vain minuutin ja 22 sekuntia. Maalintekijänä tunnettu Radek Smolenak tarjoili maalin edustalle liukuneelle Mikko Rantaselle erinomaisen syötön, eikä joukkueen kuopus tuhlannut tekopaikkaansa.

Smolenak itsekin pääsi maalinteon makuun vain reilut kolme minuuttia myöhemmin, kun Niklas Frimanin syöttö vapautti tshekkihyökkääjän läpiajoon, ja tämä nosti kiekon komeasti rystyltä maalin kattoon.  Hetki tästä ja ykkösketjulla oli paikkansa lisätä johtoa, kun Lauri Tukonen heitti Ryan Laschille lättysyötön, ja amerikkalaisella oli tyhjä maali edessään, mutta kiekko lipui ohi.

Pelin 9.minuutilla alkoi kuitenkin jäähysuma, jonka myötä mustavalkoisten peli sekosi täysin. Ensin Palloseuralle tarjoiltiin mahdollisuutta iskeä jo kolmen maalin johto, kun ensin Rasmus Kulmalaa ja 40 sekuntia myöhemmin Ryan Laschia rikottiin, ja vieraat saivat kahden miehen ylivoiman. Tilaisuus tuhrittiin kuitenkin täysin, kun mustavalkoiset itse ottivat kaksi rangaistusta peräjälkeen.

Jäähysuman selvittyä maalintekoon ryhtyikin sitten kotijoukkue Bolzano. Anton Bernard avasi italialaisten maalitilin CHL:ssä tarkalla rannelaukauksellaan ajassa 12.46. Palloseuran peli meni kotijoukkueen maalin myötä entistä enemmän kipsiin ja niinpä Bernard toi joukkueensa tasoihin reilu kaksi minuuttia ennen erän loppua. Yksikään TPS-pelaaja ei onnistunut siivoamaan irtokiekkoa pois oman maalin edestä, joten kotijoukkueen numero 18 luuttusi sisään 2-2-maalin.

- Taidettiin saada ne kaksi maalia siinä alussa liian helpolla ja puseroon taisi hiipiä sellainen luulo, että tästä tulee ihan läpihuutojuttu. Sitten kaveri saikin pari paikkaa ja iski niistä, ja yhtäkkiä tilanne olikin tasan, päävalmentaja Kai Suikkanen manasi ottelun jälkeen.

 Toinen erä alkoi TPS:n osalta kahdella jäähyllä ja siitäkös kotijoukkueen huuma vain kasvoi. Bolzanon päätykatsomon vallannut kannattajajoukko lauloi tauotta korviahuumaavasti, puhkoi ilmapalloja, taputti ja hurrasi. Vain kolmella kentällä pelannut kotijoukkue sai kotiyleisöstään uskomattoman määrä virtaa, sillä jos Turussa jäivät italialaiset jalkoihin, niin nyt eivät turkulaiset tahtoneet pysyä vauhdissa mukana.

- Ensimmäinen maalimme antoi meille uskoa, että me voimme jopa haastaa vastustajamme tänään. Toinen maali antoi meille uskoa, että voisimme jopa voittaa. Saimme siitä aivan uskomattoman määrän energiaa ja rohkeutta - ilman sitä emme olisi pärjänneet, Bolzanon päävalmentaja Mario Simioni puolestaan totesi.

 Toisen kaksikymmenminuuttisen aikana ei kuitenkaan maaleja nähty, vaikka Smolenak pääsikin ampumaan rangaistuslaukauksen. Tshekkihyökkääjä harhautti Hublin espressolle, mutta tällä kertaa rystynosto meni yli maalin. 


Päätöserässä Palloseura kykeni luomaan muutamia erinomaisia maalintekopaikkoja, mutta Hubl torjui hyvin, ja se kuuluisa viimeinen puristus jäi uupumaan. Sen sijaan Bolzanon kotiareenalla desibelit pistivät korvat soimaan, kun ajassa 53.45 Marco Insam kiskaisi hyökkäyspään aloituksesta kiekon ohi Lassilan ja vei kotijoukkueen 3-2-johtoon. Lopussa vieraat ottivat maalivahdin pois ja yrittivät hakea tasoitusmaalia, joka olisi vienyt pelin jatkoajalle, mutta viimeisen niitin pääsikin iskemään Bolzanon Ziga Pance, joka kävi viskaamassa 4-2-maalin tyhjiin.

- Ensimmäisessä erässä hukattiin oma peli täysin, toisessa löydettiin se hetkittäin, ja kolmannessa meidän olisi pitänyt tehdä, mutta tehtiinkin virheitä ja lahjoitettiin kaverille voittomaali. Oltaisiin me voitu tämä peli voittaakin, mutta ei tahdottu sitä tarpeeksi, ei oltu tarpeeksi nälkäisiä, Suikkanen totesi.

Palloseuran riveistä ei montaa onnistujaa voi nostaa esiin, mutta jokunen piristysruiske valkopaidoista kuitenkin löytyi. Rasmus Kulmala ei energiastaan ollut tinkinyt vaan paineli jälleen sellaisella vauhdilla, että vastustaja otti muutaman jäähyn yrittäessään hidastaa väkkärän menoa.

Teemu Lämsä teki hyvää työtä molempiin suuntiin samoin kuin avausmaalin iskenyt Mikko Rantanen. Nuoret pelaajat olivat hyviä esimerkkejä siitä, kuinka myös kotiinpäin polkemiseen on löydettävä jalkaa.

Lasch onnistui kiekollisilla taidoillaan ja sähäkällä liikkumisellaan luomaan muutaman maalintekopaikan sekä pääsi itse yrittämään Hublin ohittamista, mutta tänään ei ollut amerikkalaisenkaan päivä.

- Vastustaja pelasi hyvin ja me pelasimme aivan päin honkia. Niin yksinkertaista se on, Lasch huokaisi pettyneenä.

- Tämä oli yksi niistä peleistä, kun toinen joukkue ei ole valmis, ja tänään se joukkue olimme me. Ne kaksi maalia alussa saivat meidät kuvittelemaan, että tästä voisi tulla helppoa, ja siitä tulikin sitten kaikkea muuta. Saimme luotua paikkoja siellä täällä, mutta ei riitä, että pelaa hyvin jokusen minuutin ottelusta, joka kestää 60 minuuttia. On pelattava hyvin se koko 60 minuuttia, Lasch summaa.

TPS:n seuraava ottelu on sunnuntaina 7.9, kun se kohtaa Pardubicen Tshekissä.