Seuraava kotiottelu
TPS - Ässät LA 26.1. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - SaiPa

3-4
KE 8.1.2014

Lohtupiste ei lohduta

Keskiviikkona HK Areenalla vieraillut SaiPa karkasi kahdessa erässä 1-3 johtoon TPS:n uinuessa. Palloseura nousi kuitenkin päätöserässä tasoihin, joten turkulaiset päätyivät pelaamaan jatkoaikaa jo 13.kertaa tällä kaudella. Lisäpiste karkasi lopulta voittolaukauskilpailun myötä, jossa SaiPa-vahti Jussi Markkanen piti maalinsa puhtaana, kun taas Patrick Davis ja Ville Koho ohittivat Ville Hostikan.

SaiPa-kasvatti Jere Pulli toivoi otteluun hyvää alkua ja sellainen myös nähtiin, kun Palloseura pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa jo reilu minuutin pelin jälkeen. SaiPa-kolmikko ehti tuskin saada muotoaan kasaan, kun jo verkko heilui; rangaistuksia ehti kulua vain kahdeksan sekuntia, kun Brian Willsie ohjasi Dan Sextonin laukauksen maaliin.

1-0 -maalin jälkeen avauserässä ei tosin enää mustavalkoisten onnistumisia nähty. Sen sijaan vieraat ottivat ilon irti kotijoukkueen Ruususen unesta ja iskivät kaksi maalia. Ensin kaikessa rauhassa TPS:n maalinedustalla seisoskellut Ryan Glenn toi joukkueensa tasoihin Janne Tavin mainiosta syötöstä. 1-1 -maali syntyi vain neljä minuuttia Palloseuran avausmaalin jälkeen. SaiPan toinen maali nähtiin, kun erää oli enää minuutti ja 33 sekuntia jäljellä; Kalle Maalahti vapautti Sami Venäläisen läpiajoon, eikä mustavalkoisissakin aikoinaan kolme kautta pelannut laituri hukannut tilaisuuttaan.

Palloseura torkkui myös läpi toisen erän, mikä vieraille toki passasi. Patrick Davis veikin SaiPan 1-3 johtoon terävällä rannelaukauksellaan ajassa 27.27. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Tomi Leivo karkasi yksin läpi, mutta Hostikka pelasti TPS:n neljänneltä takaiskulta. Kellon tikittäessä kohti toista erätaukoa mustavalkoiset alkoivat vähitellen havahtua ja Jussi Markkanen maalillaan joutui töihin. Sexton antoi ovelan kääntösyötön Niclas Luceniukselle, jolla oli edessään tyhjä maali, mutta laituri ei onnistunut pistämään läpyskää häkkiin. Myös Tero Koskirannalla oli omat paikkansa, mutta gorilla sentterin selässä kasvoi entisestään, kun kiekko ei vain tahtonut löytää tietään maaliin.

Kiekot väärällä puolen viivaa

Erätauolla olivat herätyskellot TPS-kopissa soineet, sillä päätöserään tuli aivan eri joukkue. Mustavalkoiset aloittivat takaa-ajonsa jo heti ensi minuuteilla, kun Willsie teki illan toisen maalinsa ajassa 43.09. Ketjukaverit Lucenius ja Sexton toimittivat kiekon kanadalaiselle b-pisteelle, ja laiturin tunnetusti terävä rannelaukaus ohitti Markkasen.

Palloseura jatkoi raivoisaa kiriään läpi erän, mutta Markkanen venyi kiekon eteen kerta toisensa jälkeen. Lopulta mustavalkoisten sinnikäs yrittäminen palkittiin, kun kellossa oli enää 2.36 minuuttia jäljellä. TPS pääsi pyörittämään kuudella neljää vastaan, ja vieraiden keskittyessä runnomaan Sextonia siniviivalla, Tadas Kumeliauskas syötti kiekon Camilo Miettiselle, joka pelasti joukkueensa jatkoajalle.

-Eka erä oli kyllä huono. Toinen erä oli pikkaisen parempi, mutta ei siinäkään nyt mitään mainitsemisen arvoista tapahtunut. Vikassa erässä pelattiin niin kuin meidän olisi pitänyt pelata koko peli. Tultiin kahden maalin takaa tasoihin, mikä nyt oli totta kai ihan positiivista, Miettinen pohti pelin jälkeen. 

Hyökkääjän kauden kolmas osuma tuli tärkeään paikkaan, mutta Miettinen itse ei riemusta hyppinyt.

- No eipä noita maaleja nyt ole tässä liikaa tullut. Tietenkin pitää olla tyytyväinen, että sai tehtyä loppuun tasoituksen. Mun mielestä onnistuttiin Koskirannan ja Rantasen kanssa luomaan muutamia hyviä maalipaikkoja läpi ottelun, mutta se pitäisi saada tuonne taululle näkyviin, jotta niistä saisi jotain iloa irti.

Viiden minuutin jatkoajalla SaiPa sai tilaisuutensa ratkaista ottelun ylivoimalla, mutta Palloseura pelasi uhrautuvan alivoiman, jonka päätyttyä jäähypenkillä istunut Koskiranta pääsi läpiajoon. Markkanen veti kuitenkin jälleen pidemmän korren. Seuraavassa hyökkäyksessä niin Luceniuksella kuin Sextonillakin oli paikkansa napata lisäpiste Turkuun, mutta SaiPa-vahti kesti. Niinpä Darude pärähti soimaan ja oli voittolaukauskilpailun vuoro. Ratkaisu syntyi jo kahden parin jälkeen, kun sekä Kumeliauskas että Sexton epäonnistuivat yrityksissään Davisin ja Ville Kohon onnistuessa omissaan. 

Jussi Markkanen SaiPan maalilla kirjautti varsinaisella peliajalla peräti 34 torjuntaa ja etenkin päätöserässä maalivahti oli mies paikallaan. 

- Niin, ei se vaan auta, jos saa kiekkoa toimitettua maalille, jos ne jää viivan väärälle puolelle, Miettinen totesi syvään huokaisten. Silminnähden pettyneestä hyökkääjästä heijastui koko joukkueen fiilikset; yksi piste ei tunnu yhtikäs miltään.

Seuraavan kerran TPS pelaa perjantaina Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. Miettisen resepti parempaan tulokseen oli harvinaisen selvä:

- Lisää taistelua, lisää sydäntä.


Teksti: Hanni Hopsu (08.01.14 klo 23.00)

EDIT: 09.01.14 klo 12.30  Korjaus 1-0 maaliin: kahden miehen YV