Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - SaiPa

2-1
TI 1.10.2013
HK Areena

Idän ihme nurin

Sarjajumbo vastaan sarjakakkonen. Näistä asetelmista lähdettiin legendaariseksikin kutsuttuun tiistai-illan SaiPa-otteluun, johon kuitenkin tällä kertaa TPS lähti selkeänä altavastaajana. Tahdottomaksi ja passiiviseksi haukutun turkulaisryhmän pimeneviin syysiltoihin tuli kuitenkin aimo annos piristystä, kun lappeenrantalaiset kaatuivat lukemin 2-1.

Tasaista sähellystä

TPS ei saanut otteluun lupaavaa alkua, kun jo ajassa 5.01 SaiPa siirtyi 1-0 johtoon. Vastustajan maali alleviivasi juuri sitä heikkoa maalineduspelaamista, mitä TPS:n valmennus on omiensa pelaamisessa parjannut: Ryan Glennin laukauksen irtokiekkoon ehti ensimmäisenä Tommi Jokinen, ja kun mailla halmeilla ei näkynyt mustapaitoja, sai Jokinen pistää kiekon maaliin kaikessa rauhassa. Päät painuivat HK Areenalla ja moni pelkäsi mustan viime viikon saavan jatkoa.


Turkulaisyleisön tuskaa helpotettiin kuitenkin hunajalla vielä ennen erän loppua. Tehottomasta ylivoimasta kärsinyt TPS sai lopultakin käytettyä erikoistilanteen hyväkseen, kun Matias Soinnun laukauksesta kimmonneen irtokiekon runttasi sisään Jeff Halpern.  

Toisen erän teema tuntui olevan sähellys puolin ja toisin. TPS oli löytänyt napsun lisää vauhtia luistimiinsa, mutta mailanpuristaminen näkyi erityisesti osoitteettomina syöttöinä ja epäonnistuneina syötön vastaanottoina.

Myös SaiPa oli hukannut pelistään kurinalaisuuden ja kiekkokontrollin, joten seuraavat 20 minuuttia joukkueet tarjosivat yleisölle vauhdikasta mutta sekavaa jääkiekkoa.

Erä näytti jo päättyvän maalittomana, kun TPS iski yllättäen. Upeasti paikkansa ykkösketjussa lunastanut vasta 16 -vuotias Mikko Rantanen antoi terävän syötön maalia kohti luistelleelle Dan Sextonille, joka ohjasi kiekon ohi SaiPa-vahti Jussi Markkasen

Nuorukainen itse jakoi kunniaa komeasta osumasta maalintekijä Sextonille:

- Siinä Sexton teki hienon esityön ensin, et tuli kiekon kanssa keskialueen yli, syötti mulle laitaan ja ajoi maalin eteen hyvään paikkaan, niin helppo oli mun sinne se kiekko laittaa, Rantanen kommentoi.

TPS ei taivu

Pitkästä aikaa päätöserään johtoasemassa lähtenyt kotijoukkue osoitti viimeisessä erässä, että se todella tahtoi ja tarvitsi tarjolla olleet kolme pistettä.

Vaikkei peli itsessään varsinaisesti silmiä hivellytkään, joukkue ei antanut periksi SaiPan hakiessa tasoitusosumaa. Turkulaisyleisökin innostui kannustamaan omiaan, kun se vihdoin näki vilahduksia siitä TPS:stä, jota se on kaivannut.


Muun muassa joukkueen taistelijana viime otteluissa profiloitunut Tuomas Suominen osoitti esimerkillistä puolustusnöyryyttä heittäytyessään omassa päässä laukauksen eteen niin, että kipu vei hänet pukusuojaan hetkeksi. Kaikeksi onneksi tilanteessa ei käynyt sen pahemmin.

Huippulupaus Rantanen näkikin, että tänään saavutetut pisteet tulivat psyykkisellä puolella tapahtuneen parannuksen myötä.

- Kyllä sen pelin ja fiiliksen on pitänyt parantua, ja siitä me ollaan pelaajienkin kesken juteltu. Mun mielestä se sitten näkyi tänään, että niiden puheiden kautta tulosta tuli ja saatiin kolme pistettä.


TPS:ssä onkin säilynyt hyvä tunnelma myös vaikeina hetkinä, ja Rantanen kehuukin tiimin joukkuehenkeä, joka lienee osaltaan auttanut turkulaisryhmää katkaisemaan tappioputkensa.

-Hienoa täällä on olla joka päivä. Jätkät on ottaneet mut tosi hyvin vastaan, ja nyt on päässyt vähän sisään enemmän, et uskaltaa jo itsekin jotain läppää heittää siellä.

Seuraavan kerran TPS pelaa perjantaina, kun se kohtaa vierasottelussa Ässät. Tänään saalistetut tärkeät kolme pistettä toivat varmasti lisää itseluottamusta, jonka myötä Porissa tullaan toivottavasti näkemään vapautuneesti ja tehokkaasti pelaava Palloseura.