Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - Pelicans

2-3
TO 19.9.2013
HK Areena

Valmiimpi Pelicans vei voiton

Torstaina TPS sai vieraakseen kolmella voitolla kautensa aloittaneen Pelicansin. Voittamisen makuun päässyt lahtelaisjoukkue osoitti janonneensa kolmea pistettä piirun verran enemmän ja veikin voiton lukemin 3-2

Unelias avauserä

Ensimmäisessä erässä nähtiin unelias kotijoukkue, mutta siitä huolimatta turkulaisyleisö pääsi tuulettamaan kotijoukkueen maalia yhden kerran. Kolmosketju sai aikaan hyvän paineen hyökkäyspäädyssä ja ajassa 5.59 Liiga-debyyttinsä tehneen Jeff Halpernin avausmaali näki päivänvalon. Kylmähermoisen syötön johtomaaliin tarjoili kokoonpanoon palannut Tuomas Suominen.  


Sentterille itselleen maali oli varmasti helpotus, sillä mies kertoi olleensa hieman hermostunut oman pelinsä suhteen ennen peliä. Oivia syöttöjä myös ketjukavereilleen jaellut Halpern osoitti kuitenkin olevansa arvokas vahvistus joukkueelle. NHL-konkari itse oli varsin vaatimattomalla päällä ottelun jälkeen. Keskushyökkääjä kiitteli mahdollisuudestaan tulla ja pelata, ja miehen suunnitelmat joukkueen auttamiseksi olivat selvät.

- Aion tehdä töitä, niin ahkerasti kuin voin, Halpern kommentoi.

Halpernin maali ei kuitenkaan herättänyt joukkuetta pelaamaan ja koko erä pelattiin kuin puolillavaloilla. Vierasjoukkue hallitsi peliä ja kahteen kertaan kiekko päätyi Norrenan selän taakse - kummallakin kerralla vieläpä oman pelaajan kautta.


Parén komea maali tasoittaa pelin

Toisessa erässä peli etsi edelleen uomiaan, mutta hetkittäin joukkue sai juonenpäästä kiinni. Ajassa 28.30 TPS saikin kaipaamansa tasoitusmaalin, kun Tero Koskiranta syötti tutkaparilleen Francis Parélle, ja maalitykki nosti kiekon rystyltä komeasti ohi Jere Myllyniemen.

Myös Halpernin johtama kolmosketju jatkoi pirteitä otteitaan. Erityisesti Tuomas Suomisen pelaamista oli ilo katsella, sillä laiturin jalka liikkui vikkelään ja taistelutahtoa riitti joka vaihtoon.

Aika loppuu kesken

Ottelun viimeisessä erä oli varsin tasainen ja näytti jo siltä, että varsinaisella peliajalla ei ratkaisua saataisi. Radek Smolenak oli kuitenkin toista mieltä ja ajassa 53.54 hän iski illan toisen osumansa vieden lahtelaiset johtoon. TPS ei antanut periksi ja viimeisillä minuuteilla kiekko kävi hyvinkin lähellä maalia, mutta lopulta summeri soi ja pisteet lähtivät Lahteen lukemin 3-2.


Vauhdikkaasti tänään liikkunut ja kiekollisena rohkeasti haastanut Dan Sexton myönsi hitaan ja huonon avauserän leimanneen koko ottelua. Laitahyökkääjä sanoi pelin parantuneen pikkuhiljaa, mutta tänään joukkue ei vain kyennyt saamaan parastaan irti takaa-ajoasemassa.

Parén ja Koskirannan ketjussa erittäin hyvin viihtyvä pikakiituri kertoi myös oman suorituksensa olleen alkuun takkuinen ja harmitteli ajan loppuneen kesken.

Tänään olisi siis kaivattu sitä kuuluisaa neljättä erää. Sexton kuitenkin vakuutti, että tunnelmat joukkueen sisällä ovat erinomaiset ja kehui kopin olevan täynnä loistavia persoonia.

Miehestä välittyikin aito ilo pelata joukkueessa ja lauantain vierasottelua Oulun Kärppiä vastaan hän odotteli jo positiivisin mielin. Ei siis syytä pistää päätä pensaaseen. Viikonloppuna on jälleen täydet pisteet tähtäimessä.