Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - Lukko

1-0
LA 11.1.2014

Turkulaiset ottivat täydet kolme pistettä

Lauantaina pelatussa länsirannikon derbyssa TPS osoittautui paremmaksi osapuoleksi. Lukko jäi ilman maaleja kun taas kotijoukkue iski illan ainoan ja ratkaisevan osuman. Kolme pistettä jäi Turkuun lämmittämään niin joukkueen kuin kannattajienkin mieltä, ja samalla turkulaiset pidensivät alkavaa voittoputkeaan jo kahteen otteluun.

Peli oli alusta asti vaisua molemmin puolin. Liekö perjantaina pelatut ottelut kuluttaneet pelaajia sen verran, että Turkuhallissa luistin painoi normaalia enemmän. Ottelun alkuun Lukko oli hallitsevampi osapuoli, mutta taistelun kuluessa nousi TPS peli-innollaan rinnalle ja vielä ohikin.

TPS:n nuoret pelaajat kuten Mikko Rantanen ja Krister Mähönen erottuivat jälleen kerran edukseen illan kamppailussa. Nuorten pelirohkeus oli ihailtavaa katseltavaa.

 - Lähdimme tietysti tähän peliin taistelemaan. Puolustimme hyvin ja (Fredrik) Norrena pelasi hyvin maalissaan. Pelasimme tänään kaiken kaikkiaan hyvin joukkueena ja meillä oli itseluottamusta selkeästi enemmän, Krister Mähönen kertasi ottelun jälkeen.

 - Molemmilla oli kyllä hyvät maalivahdit, mutta meidän Norre oli kyllä parempi. Halusimme voittoa selkeästi enemmän.

Maalivahtien tehokkuus oli suurin syy vähämaaliseen otteluun. Toisaalta myös hieman huolimaton kiekon käsittely saattoi olla syynä siihen miksi maalit jäivät syntymättä. Kiekko oli pomppivaisella päällä ja peli pyöri yllättävän paljon keskialueella joukkueiden yrittäessä saada hyökkäyksiä aikaiseksi.

TPS:n erikoistilannepelaaminen oli perjantaina miellyttävää katseltavaa. Niin yli- kuin alivoimakin luonnistui turkulaisilta, vaikka Lukko äityikin aika ajoin pahaksi vastukseksi. Paras osoitus turkulaisten ylivoiman tehokkuudesta oli ensimmäisen erän aikana syntynyt johtomaali, joka samalla jäi ottelun ainoaksi. Brian Willsie iski 1-0-maalin ylivoimahässäkän päätteeksi Steven Seigon ja Dan Sextonin syötöistä. Näin ykkösketju osoitti jälleen kerran voimansa.

 - Kyllä voiton heti huomaa pukukopissa. Kaikilla on parempi mieli ja läppä lentää. Kopissa on ollut kyllä hyvä fiilis koko kauden kaikesta huolimatta, Mähönen hymyilee.

Maalin jälkeen pelin ote siirtyi selkeästi turkulaisille, mutta mitä vähemmän pelikellossa oli aikaa, sitä rajummin Lukko lähti hyökkäämään. Fredrik Norrena oli toistamiseen maalillaan kuin muuri pelaten näyttävän nollapelin ja pitäen joukkuetta pystyssä. TPS:n puolustus oli myös iskussaan estäen raumalaisten maalintekoaikeita toinen toisensa jälkeen.

 - Ei ole tällä kaudella vielä tullut kahta voittoa peräkkäin. Tänään sovimme äijien kanssa, että nyt tulee toinen voitto putkeen, Mähönen kertoi.

Kovasta paineesta ja hurjista hyökkäyksistä huolimatta Lukko joutui luistelemaan kaukalosta ulos ilman yhtäkään pistettä. Uuteen taistoon TPS lähtee taas tiistaina, kun vastaan asettuu Kärpät Oulussa.

TEKSTI: Milla Sundell

(11.1.2014 klo.20:15)