Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - Kärpät

0-2
TI 15.10.2013
HK Areena

Pohjoisen kylmä puhuri kävi länsirannikolla

Ei onnistunut TPS nappaamaan neljättä perättäistä kotivoittoaan, kun oululaiset hakivat pisteet lukemin 0-2. Kärpät on tällä hetkellä Liigan kuumin joukkue venytettyään voittoputkensa jo kuuteen otteluun.

Tasaviisikoin tasaista

Vaikka avauserässä nähtiin ottelun ainoat kaksi maalia, oli se kolmesta erästä se kaikkein tasaisin. Niin kuin TPS-valmentaja Miika Elomo ottelun alla ennakoikin, tasaviisikoin Kärpillä ei ollut sen enempää maalipaikkoja kuin TPS:lläkään, mutta kaksi häkkiä se onnistui kuitenkin iskemään.

Ensimmäinen maali syntyi turkulaisille jo turhankin tutuksi tulleella tavalla. Siniviivalta lähteneen laukauksen reboundia ei onnistuttu siivoamaan maalinedustalta pois eikä vastustajan hyökkääjiä pelattu irti kiekosta. Tuloksena Ivan Huml iski pikkumustan ohi Norrenan ja tilanteeksi 0-1.


Toisen maalin TPS lahjoitti Kärpille. Oululaisten ylivoima on ollut Liigan tehokkainta, mikä oli tiedossa myös turkulaisleirissä. Siitä huolimatta mustavalkoiset ottivat kaksi jäähyä peräkkäin ja tarjosivat Kärpille ylivoimaa viidellä kolmea vastaan. 22 sekunnissa vieraat pyörittivät TPS-puolustuksen auki ja Jari Viuhkola löi taululle lukemat 0-2. Maali oli muuten 9 syöttöpistettä saalistaneelle Viuhkolalle kauden ensimmäinen.

Tehottomuuden sietämätön tuska

Toisen erän alkuun nähtiin vahva Kärppä-painostus, joka sai sykkeet HK Areenalla kohoamaan lähelle maksimilukemia. Mutta sitten TPS lisäsi painetta, jonka tuloksena pelin painopiste alkoi siirtyä oululaisten päätyyn. Vierailta nähtiin yhä enemmän harhasyöttöjä, mutta valitettavasti mustapaitojenkaan syötöt eivät löytäneet osoitteesiinsa aivan toivotulla prosentilla. Jokunen lupaava hyökkäys tyrehtyikin siihen, kun syöttö jäi liian taakse tai tuli luistimiin.

 - Meillä oli pelissä hyvä vauhti, mutta syötöt ovat tärkeä osa peliä. Toisessa erässä syöttöjen taso tosin koheni ensimmäiseen erään verrattuna, mutta edelleenkin niissä on paljon parantamisen varaa, TPS-puolustaja Shaone Morrisonn totesi ottelun jälkeen.


Päätöserässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä jäätiin. Painetta lyötiin Kärppä-vahti Jussi Rynnäksen vartioimalle maalille, mutta sisään asti kiekkoa ei saatu sitten millään. Rynnäs oli maalillaan kyllä varma, mutta todellisiin paraatipelastuksiin hänen ei tarvinnut edes venyä.

 - Näyttää siltä, että jätkät puristavat liikaa mailaa, kun onnistumisia ei ole tullut. Jokaisen pitäisi luottaa itseensä enemmän ja laukoa rohkeammin. Kaikki maalit lasketaan, joten miestä vaan maalille ja hakataan räkämaaleja sisään, Morrisonn linjaa.


Tunnetta pelissä

Syyt TPS:n tappioon olivat siis varsin yksinkertaiset. Ei tarvitse olla ydinfyysikko todetakseen, että nollalla maalilla ei jääkiekko-ottelua voiteta. Pensaaseen päätä ei tarvitse siltikään tunkea, sillä vastassa oli eittämättä yksi Liigan kovimmista nipuista.

 - Onhan se turhauttavaa, jos ei saa maaleja tehtyä, mutta kaikki kunnia myös vastustajalle. Kärpät on todella taitava joukkue ja he pelasivat tiukkaa puolustuspeliä. Eikä meidän pelimme loppujen lopuksi ollut kovinkaan paljon heidän peliään huonompaa, Shaone Morrisonn huomauttaa.

 - Puolustuksemme oli tänään jo varsin hyvää, etenkin toisessa ja kolmannessa erässä. Nyt täytyy vain tehdä lujasti töitä ja pysyä positiivisena - kyllä ne maalit sieltä vielä tulevat. Kunhan saamme kaikki pelin elementit loksahtamaan kohdilleen 60 minuutiksi, pystymme voittamaan joukkueen kuin joukkueen.


Ottelun loppuun jaettiin vielä rangaistuksia, kun TPS:n Brian Willsie sai 5+20 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tuomion jälkiseurauksena TPS-valmentaja Kai Suikkaselle määrättiin 2 minuuttia ja pelirangaistus tämän kritisoitua voimakkaasti Willsien saamaa rangaistusta.

Tappiosta huolimatta TPS on yhä Liigassa sijalla 10 sekä Lukon että KalPan hävittyä omat ottelunsa. Seuraava ottelu Palloseuralla on perjantaina, kun se kohtaa JYP:n vierasottelussa.