Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - Kärpät

1-2
TI 12.11.2013
HK Areena

Donskoi taiteili Kärpille lisäpisteen

Syyskuussa TPS:n Dan Sexton ja Kärppien Joonas Donskoi upottivat Oulussa toinen toistaan komeampia rangaistuslaukauksia ja tuolloin voitto matkasi loppujen lopuksi Turkuun. Tänään nuori Donskoi oli rangaistuslaukauskuningas ratkaistuaan voittomaalikilpailun vieraiden hyväksi neljällä osumallaan.

Sexton ja rankkarimaali numero viisi.

Avauserässä jää kului huomattavasti enemmän vierasjoukkueen puolustuspäässä, kun kaikki neljä TPS-kentällistä vuorollaan koetti löytää aukkoja Kärppien tiivistä viisikosta. Oululaisten maalivahti Tomi Karhuselle kirjattiin peräti kymmenen torjuntaa Fredrik Norrenan kahta vastaan, mikä oli omiaan kuvaamaan mustavalkoisten hallintaa.

TPS:n painostuksesta huolimatta Kärpät iski illan avausmaalin ajassa 15.36. Mikko Niemelä siirsi aloituksesta kiekon Lasse Kukkoselle, joka laukoi viivasta ja esimerkillisesti maskipelaajana häärinyt Juho Keränen ohjasi lätyskän ohi Norrenan.

Mustavalkoisten vastaus tuli kuitenkin Dan Sextonin toimesta vain reilu minuutti myöhemmin. Annetaan pikakiiturin itse kertoa tapahtumista:

-Cami (Camilo Miettinen) blokkasi vedon ja kiekko päätyi minulle. Voitin luistelukisan vastustajaa vastaan ja pääsin nousemaan maalille. Huomasin kyllä, että minua huidottiin tilanteessa, mutta sain silti vedon aikaiseksi. Kun sitten näin tuomarin nostavan kädet ylös ristiin rangaistuslaukauksen merkiksi, minua alkoi jännittää ihan pirusti. En edes muista milloin olen viimeksi laukonut varsinaisella peliajalla rangaistuslaukauksen! En itse asiassa varmaan koskaan. No, muutin mieleni viime hetkellä siitä, mitä tekisin ja näemmä olin onnekas, sillä kiekko päätyi maalin.


Toisessa erässä Kärpät sai pelinsä luistamaan paremmin, ja jää alkoi kulua myös Norrenan vartioimassa päädyssä. Erässä nähtiin myös erittäin siistin ottelun ainoat rangaistukset, kun ensin Kärpät istui oman jäähynsä, mutta turkulaisten ylivoima ei tuottanut tulosta. Hetkeä myöhemmin Kärppien vahva pyöritys pakotti Brian Willsien istunnolle, mutta TPS selvitti alivoiman Liigan tehokkainta ylivoimajoukkuetta vastaan. 

-  Avauserä oli meiltä todella hyvä. Pelasimme aggressiivisesti ja se toimi, sillä pakotimme vastustajan tekemään virheitä, mikä taas avasi meille paikkoja.  Toisessa erässä vastustaja pääsi peliin mukaan ja se oli jo huomattavasti tasaisempi. Kummallakin oli omat paikkansa tehdä maaleja, Sexton kertasi ottelun kulkua.


Taituri Donskoin show

Viimeinen erä oli pohjoisen poikien hallintaa, ja mustavalkoiset saivat taputella Norrenan patjoja kerran jos toisenkin kiitokseksi, sillä konkarimaalivahdin venytykset pitivät kotijoukkueen mukana pelissä. Kärppä-hyökkääjät pääsivät useamman kerran laukomaan vaarallisesta sektorista, mutta kerta toisensa jälkeen turkulaisyleisö sai huokaista helpotuksesta.

-  Hyvän joukkueen merkki on sekin, että vaikka he pelasivat ensimmäisen erän huonosti, he kykenivät kääntämään pelin itselleen viimeisessä erässä, jossa he loivat tukun hyviä maalintekopaikkoja. Tänään Norre torjui loistavasti ja pelasti meidän takaiskuilta, mutta jatkossa meidän on kyettävä tiivistämään puolustusta, Sexton tuumaili.


60 minuutin tultua täyteen taululla loistivat yhä 1-1 lukemat ja kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, edessä oli jälleen voittomaalikilpailu. Kun Zamboni jylläsi kentällä, nimet Donskoi ja Sexton pyörivät kaikkien huulilla. Syyskuinen rankkari-iloittelu palasi elävästi mieleen - kumpi nyt vetäisi pidemmän korren?


Kumpikin herra onnistui ensimmäisellä kierroksella, mutta kun kotijoukkueen Camilo Miettinen ja Brian Willsie sekä vierasjoukkueen Mika Pyörälä ja Toni Kähkönen epäonnistuivat yrityksissään, alkoi varsinainen Joonas Donskoi näytös. Ensimmäisen yrityksensä Kärppä-hyökkääjä vielä tuhri, mutta samoin tuhri Sextonkin omansa. Tämän jälkeen Francis Paré yritti kahdella onnistumisellaan haastaa Donskoin, joka kuitenkin upotti seuraavat kolme yritystään, ja näin oululaiset juhlivat voittoa.

- Kyllä se on kaikkien myönnettävä, että hän on aivan loistava. En ole koskaan nähnyt pelaajaa, jolla olisi noin laaja kirjo erilaisia ratkaisuja rangaistuslaukauksiin. Jo silloin Oulussa hän upotti kolme yritystään ja viimeisessä hän vain hukkasi kiekon- jos niin ei olisi käynyt, laukoisimme varmaan vieläkin, Sexton kehui nuorta raahelaissyntyistä pelaajaa päätään puistellen.


Suunta on oikea

Tappiosta huolimatta turkulaisleirissä oltiin yhteenkin pisteeseen varsin tyytyväisiä. 

- Jos mietit kokonaisuutta niin vastustaja on ollut viime aikoina tappavan hyvä. Se, että pystyttiin sarjataulukon hännillä olevana joukkueena todella haastamaan kärkijoukkue, on hyvä merkki. Se kertoo myös siitä, että oikeaan suuntaan ollaan menossa, Sexton totesi.


TPS:n kolmen pelin viikko jatkuu perjantaina Lahdessa Pelicansia vastaan ja heti perään lauantaina Espoossa kohdataan Blues. Sextonin mukaan luvassa on entistä parempaa peliä mustavalkoiselta tiimiltä, sillä parastaan se ei ole vieläkään kaukalossa esittänyt.

- Tässä joukkueessa on monta jätkää, joilla on vielä paljon enemmän annettavaa kuin mitä heiltä on tähän asti nähty. Kun saadaan itsestämme kaikki osaamisemme irti, tulemme olemaan vielä vaarallinen jengi.