Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - JYP

3-4
TI 19.11.2013
HK Areena

Voittamisen vaikeus

Turun Palloseuralla oli hallussaan avaimet voittoon, mutta niin vain JYP kiri kahden maalin takaa 3-3 tasalukemiin. Lisäpisteen jyväskyläläisten matkaan ratkaisi ainoana laukojana voittomaalikilpailussa onnistunut Eric Perrin.


Dan Sexton ja salamamaalit

Avauserässä hurrikaanipaidoista ei hurrikaaniksi ollut, vaan kotijoukkue oli selkeästi hallitsevampi osapuoli. Kiekko pysyi hyökkäysalueella pitkiä pätkiä, eikä JYP tahtonut päästä edes punaviivan yli. Ville Hostikalle kirjattiinkin vain kaksi torjuntaa, kun taas Tuomas Tarkki jyväskyläläisten maalilla joutui venymään 15 kertaa kiekon eteen pitääkseen vieraat pelissä mukana.

Maalittoman avauserän jälkeen toisessa erässä maaleja sitten nähtiinkin sellaiseen tahtiin, että hengittäminen meinasi unohtua. Intensiivisimmät neljä minuuttia lähtivät käyntiin 24.minuutin kohdalla. Ensin Miikka Tuomainen karkasi yksin läpi, mutta ei onnistunut ohittamaan Tarkkia. Kiekon nappasi Max Wärn, joka hyvällä syötöllään vapautti Eric Perrinin läpiajoon, eikä Perrin erehtynyt vaan vei vieraat 0-1 johtoon. 

Ennen vieraiden maalia seurannutta aloitusta Dan Sexton kävi napauttamassa Ville Hostikkaa kannustavasti patjoille ja vain 15 sekuntia myöhemmin hyökkääjä teki tuhojaan toisessa päässä tuoden TPS:n tasoihin Tero Koskirannan syötöstä.


Kiekkoa käytettiin keskipisteellä aloituksessa ja ainoastaan 13 sekuntia ehti kulumaan, kun Hunajata soi jälleen, asialla sama mies: Dan Sexton. TPS:n 2-1 maaliin syöttöpisteet saalistivat Camilo Miettinen ja Shaone Morrisonn.

TPS lisäsi johtoaan reilut kolme minuuttia myöhemmin, kun Tapio Laakso löi Tuomaisen laukauksen irtokiekon häkkiin ja avasi vihdoin maalitilinsä. 

- Täytyy myöntää, että hyvältä tuntui, kun tässä on odottanut sitä jo pidemmän aikaan ja on ollut tuskaista sen suhteen. Toivottavasti tässä nyt pystyisi jatkossakin tekemään maaleja ja auttaa joukkuetta sielläkin päässä. 

Palloseura pelasi vahvasti myös oman maalin edustalla, eikä vastustajien annettu hyppiä Hostikan silmille. Mutta sitten mustavalkoisten kiekonmenetys omassa päässä kostautui, ja Kristian Näkyvä pääsi kaventamaan lukemat 3-2:een Perrinin tarjoilusta. 

Kruunu Perrinin illalle

TPS sai lähteä päätöserään johtoasemasta, mutta niin vain kävi, että omissa käsissä olevat pisteet alkoivat poltella ja ajassa 50.59 Perrinin laukaus ylivoimalla toi JYP:in tasoihin. Viimeiset 10 minuuttia vierasjoukkue painoi päälle pyörremyrskyn voimalla, mutta TPS taisteli sitkeästi. Jatkoajalle joukkueen pelasti Hostikka, joka vielä viimeisellä minuutilla joutui nokikkain Perrinin kanssa, mutta veti sillä kertaa pidemmän korren.

- Kyllä se vaan vaikuttaa, ettei olla pystytty voittamaan pelejä. Vastustajajoukkue, joka on voittanut paljon, pystyi iskemään uskoa siihen hommaan, kun taas meillä jokainen alkoi miettiä ja varmistella liikaa. Niin se JYP sitten pääsi kolmannessa erässä niskan päälle ja lopulta tasoihin, Tapio Laakso harmitteli.

Jatkoajalla ratkaisua ei nähty, vaikka kummallakin joukkueella oli paikkansa. Ensin kaksikko Steven Seigo-Francis Paré pyöritteli koko jyväskyläläisten puolustuksen sekaisin, mutta Parén laukaus viuhui ohi maalin. 

Sitten JYP pääsi pelaamaan lähestulkoon minuutin kahden miehen ylivoimalla, mutta TPS:n alivoimakolmikko suojeli omaa maaliaan ihailtavan uhrautuvasti.


Niinpä Turussa ratkaisua haettiin jälleen voittomaalikilpailussa, jossa tällä kertaa loistamaan pääsivät maalivahdit, jotka vuorotellen nollasivat laukojien yritykset. Lopulta ainoa onnistuja oli neljännessä parissa toisena laukonut Eric Perrin, jonka maali toi voiton vieraille.


Kapteenin usko ei horju

Tappiosta huolimatta kotijoukkueen pelissä näkyi tänään kipeästi kaivattua peli-iloa. Erityisesti ykkösketjussa yhdessä hyökänneiden Sextonin ja Miettisen otteissa oli sellaista vapautuneisuutta, jota ei ole liiaksi HK Areenalla tänä syksynä nähty.

 - Onnistumiset vaikuttaa paljon ja niiden myötä sitä peli-iloakin tulee. Sitten taas kun peli ei kulje, niin tilanne on päinvastainen - vaikea silloin on hymyillä ja ylävitosia heitellä, Laakso toteaa ja myöntää, että sarjataulukon pohjalla kyntäminen kalvaa mieltä.

 - Kyllä se mieltä painaa, kun voittoja ei tule, mutta ei tässä auta valittaa, kun itse ollaan itsemme tähän tilanteeseen hommattu. Pitää vaan tehdä kahta kauheammin töitä, jotta täältä noustaan. Tässä on vielä aika paljon pelejä jäljellä.

Kapteenin usko joukkueeseen ei siis horju, vaikka kitkerä tappio toisensa peliin onkin jouduttu nielemään. Muun muassa mustavalkoisten sisukas alivoimataistelu jatkoajalla oli osoitus joukkueen tahdosta ottaa pisteitä.

 - Siinä oli kieltämättä ihan hirveä taistelu, ja kyllä joukkueessa jokainen tekee töitä sen eteen, että voitetaan. Sen takia mä olenkin luottavainen, että voittoja alkaa tulla.

Pelit jatkuvat perjantaina, kun joukkue matkaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi, ja lauantaina kotona isännöidään Helsingin IFK:ta. Laakso uskoo, että loppuviikosta pistepussin sisältö karttuu.

- Jos sama meininki pidetään, kun tänään kahdessa ensimmäisessä erässä, niin ihan varmana otetaan pinnoja.

Teksti: Hanni Hopsu