Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - Jokerit

1-7
LA 25.1.2014

Viimeinen kohtaaminen kääntyi Jokereille

Turussa pelattiin lauantaina toistaiseksi viimeinen ottelu Helsingin Jokereita vastaan. 90-luvun teemalla kulkenut ottelu oli täynnä säväyttäviä hetkiä ja maalejakin nähtiin. Turkua oli lähtenyt valloittamaan myös 1200 Jokerit-kannattajaa. 60 minuutin pelin jälkeen ottelu päättyi Jokereiden 1-7-voittoon.

 

TPS lähti otteluun isännän ottein, sillä ensimmäiset viisi minuuttia turkulaiset saivat huomattavasti enemmän tuntumaa kiekkoon kuin Jokerit. Turkulaisilla oli myös potentiaalisia maalipaikkoja, mutta Jokereiden maalilla torjunut Leland Irving venyi kaikkien vetojen eteen.


Pian ottelun hallinta kuitenkin kääntyi harmillisesti Jokereille. Vieraat osasivat käyttää heille siunaantuneet vetopaikat tehokkaammin kuin isännät. Viiden minuutin aikana helsinkiläiset tekivät peräti kolme maalia TPS-verkkoon. Heti ensimmäisen Jokerit-maalin jälkeen sai TPS paikan kostaa, mutta Jere Pullin veto ei maaliin löytänyt.

Maali oli lähellä myös erän lopulla avautuneiden kahden ylivoimamahdollisuuden aikana. TPS:n ylivoima pyöri hyvin ja kiekko kulki pelaajalta toiselle sutjakkaasti. Maali jäi kuitenkin turkulaisten harmiksi syntymättä ja erätauolle siirryttiin 0-3-vierasjohdossa.


Turkulaisten leirissä ei luovutettu

TPS:n peli ei kuitenkaan ollut täysin epäonnista. Turkulaiset pääsivät pyörimään Jokerit-maalin tuntumaan muutamaankin otteeseen ja saivat aikaiseksi kovaakin hässäkkää, mutta helsinkiläiset pääsivät aina mailoineen väliin.

Toisessa erässä Jokerit siirtyi jo 0-6-johtoon, minkä seurauksena turkulaisten leirissä luonnollisesti alkoi pinna loppua. TPS sai kuitenkin tunteidenkin kuohuessa pidettyä pelinsä jonkinlaisessa kuosissa ja kolmanteen erään turkulaiset lähtivät hakemaan edes yhtä tai kahta kavennusmaalia.


Viimeisessä erässä TPS vyöryi Jokerit-päätyyn kerta toisensa jälkeen, mutta paine ei ottanut syntyäkseen. Yritystä turkulaisten pelistä kyllä löytyi eikä synkkä tappioasema näkynyt sen pahemmin isäntien otteissa. Etenkin ykkösketjun hyökkäys painoi maalia kohti raivolla ja Matias Sointu pääsi kääntämään kiekkoa kohti Irvingiä, mutta veto ei ollut tarpeeksi tulinen.

Ilman maaleja TPS:n ei kuitenkaan tarvinnut kaukalosta poistua. Kolmannen erän lopussa pitkän yrittämisen jälkeen Brian Willsie pääsi iskemään kiekon verkkoon.


TPS:llä on edessä nyt viikon tauko ja tositoimiin HK Areenalla palataan 31.1., kun vastaan asettuu Ilves Tampereelta.

TEKSTI: Milla Sundell

(25.1.2014 klo.19:35)