Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - HPK

0-3
LA 19.10.2013
HK Areena

Kun kiekko ei kohtaa maalia

HPK katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa Turussa kaadettuaan TPS:n maalein 0-3. Palloseuraa ei voi yrityksen puutteesta syyttää, mutta koko viikon jatkuneen tehottomuuden sietämätön tuska jatkui yhä. Kun ei osu, niin ei osu.

Peli pieni pyöri, mutta maalit teki HPK

Ensimmäisten 20 minuutin tikittäessä kellossa kaikki näytti vielä lupaavalta. TPS hallitsi kiekollisesti ja peli pyöri hämeenlinnalaisten puolustuspäässä. Tuntui, että oli vain ajan kysymys, koska Hunajata soisi ja mustavalkoiset juhlisivat maalia. Mutta ei.

Kun avauserää oli jäljellä enää 1 minuutti ja 40 sekuntia, TPS päästi sen jo lähes tyypilliseksi muodostuneen irtokiekkomaalin. Pikkumustan häkkiin runttasi Jesse Saarinen.

Toinen erä toisti ensimmäisen kaavaa. TPS hallitsi edelleen kiekollisesti, mutta hetki hetkeltä maalittomuuden tuska kasvoi syvemmäksi ja syvemmäksi. Jokaisen pelaajan puristus mailanvarresta alkoi käydä niin rusentavaksi, että hyvä etteivät mailat jo katkeilleet. Kiekko näytti välttelevän maalia jopa tilanteessa, jossa TPS-hyökkääjä oli avopaikassa ja vastustajan maalivahti ulkona tilanteesta.

Erän lopussa TPS:lle tarjoiltiin tasoituspaikkaa ylivoiman muodossa, mutta maalin tekikin HPK.

 - Se maali oli tarina sinänsä. Ylivoimalla meillä oli vissiin neljä maalintekopaikkaa toisessa päässä, sitten kaveri heitti kiekon toiseen päätyyn ja yhtäkkiä se olikin meidän maalissa, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen kertasi Kerhon alivoimaosumaa, jonka tekijäksi merkattiin Juha Kiilholma.

Summerin soidessa toisen erätauon merkiksi maalitaululla oli lukemat 0-2, jotka kuitenkaan eivät aivan vastanneet kaukalossa nähtyä peliä, sillä jopa vastustajan päävalmentaja Pasi Arvonen myönsi omiensa olleen ajoittain kun pesukoneessa TPS-pyörityksessä. 

Päätöserän päälläseisontaa

Palloseura joutui lähtemään viimeiseen erään piinaavan hankalasta tilanteesta. Vastustaja oli saanut kaksi maalia eteen ja HPK-maaliin kiekko taas ei tahtonut mennä vaikka turkulaispelaajat olisivat päällään seisoneet. Kun onnistumisia ei ole tullut, on mustavalkoisten itseluottamuskin laskenut samassa tahdissa ulkona vallitsevien lämpöasteiden kanssa. 

Päätöserän ainoasta maalista vastasikin sitten vierasjoukkueen Jere Sallinen ylivoimaosumallaan ja loppulukemat 0-3 antoivat turkulaisleiriin paljon pureskeltavaa.

 - Tosiasia on se myös, että me tehtiin nolla maalia ja olihan kaverilla hyvä maalivahti, sitä en kiistä, mutta kyllä meillä on maalin tekemisessä ongelma. Tämä oli nyt kolmas peli viiteen viimeiseen peliin, jossa jäätiin nollille, niin aika vähän niillä pystyy pelejä voittamaan.

- Vissiin yritetään olla parempia kuin ollaankaan ja pelataan liian nättiä, pohti Suikkanen joukkueen tehottomuutta.

Etenkin joukkueen ulkomaalaisilta on odotettu paljon tehoja eivätkä vahvistukset ole viime peleissä täysin kyenneet lunastamaan odotuksia. Päävalmentaja Suikkanen ei kuitenkaan lähde osoittelemaan ketään syyttävällä sormella.

- Kun häviät pelin, niin kaikki näyttää huonolta ja sitten kun voitat, niin kaikki taas on niin loistavia ja ihania ihmisiä. Niin se vaan tahtoo tämä maailma mennä. Mutta en mä ala tässä ketään haukkumaan. Onhan tässä itse kussakin vikaa, kun me hävitään näitä pelejä.

Positiivisessa mielessä yhden pelaajan voisi ottelusta kuitenkin nostaa ylitse muiden ja tällä kertaa se pelaaja löytyy vieraiden leiristä.  Nuori maalivahti Juuse Saros venyi kiekon eteen peräti 33 kertaa ja pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

 - Kyllähän Juuse seisoi välillään päällä ja vähän joka puolella. Aivan huikea 18 -vuotias nuorukainen. Varmaan kuullaan hänestä vielä paljon, kehui Kerhon päävalmentaja Arvonen.

Seuraavan kerran TPS pelaa tiistaina vieraissa, kun se kohtaa jo kolmannen kerran tänä syksynä Porin Ässät.