Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - HIFK

1-4
TO 26.9.2013
HK Areena

Töitä tekemättä ei voita

Vähäisestä yleisömäärästä huolimatta saattoi torstai-iltana HK Areenan käytävillä kulkiessaan aistia sen sähköisen ja odottavan tunnelman, jonka TPS-HIFK ottelut saavat aikaan. Valitettavasti peli ei tarjonnut turkulaisyleisölle sitä, mitä se tuli näkemään.HIFK nujersi passiivisen TPS:n lukemin 4-1.

HIFK osuu, TPS ei

Ensimmäinen erä tarjosi tasaista kiekkoa. TPS hallitsi peliä ehkä piirun verran enemmän, tosin osittain myös kolmen ylivoimansa vuoksi. Erikoista oli se, että peräti kaksi näistä ylivoimista tuli nuoren HIFK-vahti Ville Husson nakattua kiekon laidan yli.


Maaleja ei avauserässä kuitenkaan nähty, joskin TPS pääsi lähemmäksi osumaa kiekon kilahtaessa kertaalleen tolppaan. Toiseen erään tuli liikettä luistimiinsa löytänyt vierasjoukkue. Jo minuutin pelaamisen jälkeen oivan tutkaparin Arttu Luttisen kanssa muodostanut Fata Rico iski ottelun avausmaalin TPS:n omanpään harhasyötön seurauksena.

Maalin jälkeen peli jatkui HIFK:n hallinnassa, eikä TPS tahtonut päästä hyökkäämään lainkaan.

IFK rankaisikin turkulaisia laiskuudesta pian uudelleen, kun Eero Somervuori ohjasi Toni Söderholmin kovan viivalaukauksen maaliin. Toinen osuma tuntui vain lisäävän TPS:n vaikeuksia. Vastustajan siniviivan ylittäminen oli tuskallisen hankalaa, eikä maalipaikoille päästy.


Joukkueen kapteeni Tapio Laakso manailikin maalinteon vaikeutta.

- Ei se tahto maalintekotilanteista puutu. Kyllä mä uskon, että jokainen jätkä haluaa sen maalin tehdä, kun paikka siihen on. Mutta se, että päästään siihen maalintekopaikkaan vaatii kovaa, likaista työtä, ja sitä me ei olla oltu valmiita tekemään.

Lunta tupaan

Kolmannessa erässä ei päästy näkemään kaivattua TPS:n takaa-ajoa, kun 36 sekuntia aloituksesta Iiro Pakarisen komea laukaus vei vierasjoukkueen jo 3-0 johtoon.

Tero Koskirannan 1-3 osuma jäikin lähinnä vain lohtumaaliksi, kun lisäosumia ei TPS:ltä enää nähty. Kun Tony Salmelainen iski vielä maalinedustalta lukemiksi 1-4, oli ottelu taputeltu.

Tunnelmat TPS -leirissä olivat ottelun jälkeen odotetusti vaisut

-Nöyrää poikaahan siellä ollaan. Ei tällaisen ottelun jälkeen ole kuin parannettavaa, totesi Laakso, joka näki HIFK:n olleen parempi pelin joka osa-alueella. Vastustaja oli kurinalaisempi, fyysisempi, nopeampi, kurinalaisempi ja ennen kaikkea nälkäisempi.


Pisteiden eteen on tehtävä hartiavoimin töitä, ja siinä TPS ei ole onnistunut.

-Se on se p***aduuni, jonka tekemiseen ei ole löytynyt tahtoa. Pitää taklata, uhrautua, repiä ja raastaa, voittaa kaksinkamppailuita, Laakso summasi syitä tappiolle.

Tiedossa siis on, mitä voittamiseen tarvitaan, mutta löytyykö pelaajista se tahto tehdä tosissaan töitä pisteiden eteen? Laakson katse on niin varma ja vakuuttava, ettei se jätä epäilyksille sijaa.

-Löytyy.

Lauantaina joukkue saa tilaisuutensa näyttää, että läksyt on luettu ja asenne jälleen kohdallaan, kun se kohtaa Kuopissa KalPan. Nyt kaivataan pisteitä.