Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - HIFK

1-3
LA 23.11.2013
HK Areena

HIFK jälleen voittamaton TPS:lle

Turun lauantai-illassa kohtasivat TPS ja HIFK. Turussa vaikeana vastuksena tunnettu HIFK osoittautui jälleen voittamattomaksi ja vei illan ottelun nimiinsä 1-3-lukemin.

Helsinkiläisten nopeus ja taidokas kiekonkäsittely aiheutti TPS:lle päänvaivaa. Vieraat olivatkin läpi ottelun piirun verran isäntiä edellä ja se näkyi jo ottelun ensimmäisen seitsemän minuutin aikana. HIFK siirtyi pikavauhdilla 2-0-johtoon ensin Juuso Puustisen maalilla ja noin kaksi minuuttia myöhemmin maalia tuuletti Iiro Pakarinen. Puustisen johtama kakkosketju oli läpi ottelun kaikin puolin HIFKin näkyvin porukka. Hieman katastrofaalisesta alusta huolimatta Ville Hostikka torjui ottelun loppuun asti pää pystyssä.

- Hallissa oli hyvä tunnelma. Harmi vaan ettei saatu enempää kuin yksi maali tehtyä. Hölmöistä virheistä vastustaja pääsi sitten tekemään kolme maalia, TPS:n ainoaan maaliin toiseksi syöttäjäksi merkitty Matias Sointu kertasi ottelun jälkeen.

Kakkosketju oli näkyvillä myös kotijoukkueen puolella. Francis Paré ketjukavereineen onnistui läpi ottelun aika ajoin luomaan HIFKin päätyyn tiukkojakin tilanteita, mutta vain kerran nämä hyökkäykset tuottivat tulosta: Paré laukoi lujaa HIFK-maalin ylänurkkaan Soinnun ja Dan Sextonin syötöistä.

- Se oli sellainen nopea ja suora vastahyökkäys. Meidän ketjussa on hyviä luistelijoita niin päästään nopeasti lähtemään. Ei tarvinnut kuin Parélle antaa ja hän teki siitä sitten, Sointu kertoi illan TPS-maalista.

Jäähyjä ottelussa vihellettiin tinhaan tahtiin eteenkin viimeisessä erässä. Kotijoukkueen ylivoimapelaaminen ei kuitenkaan tuonut helpotusta maalitilanteeseen HIFKin onnistuessa purkamaan orastavat TPS-hyökkäykset uudestaan ja uudestaan.

HIFK iski 1-3-loppulukemat taululle kolmannen erän alkupuolella, kun Ville Peltonen pääsi nokikkain Ville Hostikan kanssa. Erän loppupuolella TPS yritti hakea kavennusmaalia kuudella kenttäpelaajalla ja onnistuikin laittamaan vieraat ahtaalle, mutta lukemat pysyivät samoina.

TPS jatkaa pelejään tiistaina Ilveksen vieraana Tampereella. Seuraava kotiottelu on tulevan viikon torstaina, kun Turussa vastaan asettuu Espoon Blues.


Teksti: Milla Sundell