Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - Blues

2-3
TO 28.11.2013
HK Areena

Turussa reilu meininki: Paremmalle pisteet

TPS:lle ei torstain pelistä jäänyt käsiin muuta kuin kirvelevä pettymys. Tomi Sallisen tahtomaali vain 2 minuuttia ja 13 sekuntia ennen päätössummeria kuittasi lopputulokseksi lukemat 2-3, jotka oikeuttivat espoolaiset täyteen pistepottiin. 

Norrenan vahva paluu

Nimi Marko Virtala ja käsite maalinedustapelaaminen voidaan nivotaan samaan lauseeseen, kun puhutaan illan avausmaalista ajassa 2.46. Virtala ankkuroi itsensä Blues-vahti Jani Niemisen nenän eteen, ja kun Francis Parén laidasta syöttämä kiekko löysi tiensä maalinedustalle, Virtala löi tilanteeksi 1-0.

Maalin jälkeen pelinhallinnan itselleen otti kuitenkin vierasjoukkue, ja Fredrik Norrena pääsi urakoimaan ihan kunnolla. Mustavalkoisten onneksi Norrena palasi neljän ottelun tauon jälkeen entistä ehompana ja piti joukkuettaan pitkään pystyssä. Pariinkin otteeseen espoolaisten tasoitus näytti jo varmalta, mutta niin vain konkarimaalivahti venyi kiekon eteen. Lopulta espoolaiset saivat kuitenkin ansaitsemansa 1-1 tasoituksen, kun Jussi Makkonen runnoi Philip McRaen laukauksen irtokiekon maaliin.

- Tiistaina oli hyvä peli Tampereella, mutta tänään menetimme liikaa kiekkoja ja lahjoitimme vastustajalle vastahyökkäyksiä. En tiedä, johtuiko se siitä, että pelasimme voiton jälkeen kotona ja olimme liian luottavaisia. Joka tapauksessa teimme aivan liikaa virheitä ja onneksemme Norrena piti meidät pelissä mukana, Shaone Morrisonn kommentoi.

TPS tuhlasi tilaisuutensa

Toisen erän alkuun Bluesille tarjottiin mahdollisuutta tarrata voittoon johtomaalin myötä, kun se pääsi pelaamaan peräti 4 minuuttia ylivoimaa Veli-Matti Vittasmäen 2+2 minuuttisen myötä. Maali nähtiinkin, mutta mustavalkoisten toimesta. TPS:n alivoimaekspertti Tapio Laakso karkasi läpiajoon, ja kun vastustaja rikkoi tilanteessa takaapäin, siirrettiin kiekko keskelle ja kapteeni pääsi taiteilemaan rangaistuslaukausta. Ja varsinaista taitelua nähtiinkin! Laakso odotti, että Nieminen tippui jäihin ja nosti sitten kiekon komeasti ylämummoon, 2-1.

TPS sai maalista hetkellisesti virtaa ja peliä kyettiin painamaan Bluesin päätyyn. Erän puolivälissä ensin turkulaisten kolmonen ja heti perään nelonen onnistuivat pyörittämään hyökkäystä yhtä soittoa muutaman minuutin, jonka seurauksena lopen uupuneet espoolaiset joutuivat rikkomaan. Seuranneella ylivoimalla Palloseuralla olisi ollut paikkansa iskeä taululle kahden maalin johto, mutta sen sijaan vastustajalle lahjotettiin tasoitus heti, kun joukkueet olivat taas täysilukuiset. Espoolaisten pirteästi pelannut neloskenttä oli asialla, kun Eetu Pöysti iski irtokiekon häkkiin Kalle Kaijomaan ja Siim Liivikin napattua itselleen syöttöpisteet.

- Meillä oli tilaisuutemme siinä ylivoimalla , kolme-neljä hyvää maalintekopaikkaa, joista olisi pitänyt tehdä. No niinhän siinä sitten kävi, että kun meillä oli alla pitkä vaihto ja heidän pelaajansa pääsi rangaistusaitiosta tuorein jaloin, he pääsivät ylivoimahyökkäykseen, josta he iskivät tasoitusmaalinsa. Oli meiltä anteeksiantamatonta antaa vastustajalle sellainen maali, Morrisonn manasi päätään puistellen. 

Sallinen sanoi ei ylitöille

Päätöserässä odoteltiin vain, kumpi kykenisi iskemään sen ratkaisevan kolmannen maalin.

TPS sai jälleen mahdollisuutensa siirtyä johtoon erän alkuminuuteilla, kun sekä Milan Jurcina että Shaone Morrisonn pääsivät pyssyttämään siniviivasta, mutta Niemisen ohi kiekko ei tietään löytänyt.

Kun kummankin joukkueen hyökkäykset tyrehtyivät liki järjestäen harhasyöttöihin tai kulmissa hävittyihin kaksinkamppailuihin, alkoi jo kovasti näyttää siltä, että Turussa mentäisiin jälleen jatkoajan kautta voittomaalilaukauksiin.

Bluesin Tomi Sallista ei kuitenkaan ylityöt huvittaneet, kun edessä oli vielä 150 kilometrin kotimatkakin. Palloseuran pelatessa oman maalinsa edustalla löysästi, Sallinen kiitti ja kuittasi lukemiksi 2-3. TPS ei 2 minuutissa ja 13 sekunnissa pystynyt saamaan enää kirinpoikastakaan aikaiseksi ja niinpä jo yhdeksäs maalin tappio tänä syksynä oli tosiasia.

- Meillä oli paikkamme ylivoimalla, muttemme vain kyenneet niittaamaan kiekkoa sisään. Jos olisimme onnistuneet lyömään lukemat 3-1:een, peli olisi ollut ihan eri. Aina puhutaan paljon momentumista ja siinä oli meidän mahdollisuutemme, mutta emme käyttäneet sitä hyväksi, Morrisonn totesi huokaisten. 

Turkulaisleirissä oli luonnollisesti ottelun jälkeen pettynyt tunnelma.  Tänään TPS oli kuitenkin kaukalossa se huonompi joukkue, ja varakapteeni Morrisonn totesi pisteiden menneen oikeaan osoitteeseen:

- Pettymys on totta kai päällimmäinen fiilis, kun häviää ottelun kotona viime minuuttien maalilla. Mutta me emme pelanneet hyvin tänään, emmekä olisi ansainneetkaan voittaa. Blues teki työnsä ja oli parempi joukkue.

Onneksi TPS saa tilaisuutensa kuitata kismittävän tappionsa jo ylihuomenna, kun Turkuun vieraaksi saapuu naapurista Rauman Lukko.

- Annoimme vastustajalle tänään avaimet voittoon omien virheidemme kautta, mutta nyt pitää päästä yli tästä, sillä lauantaina on iso peli. Meidän pitää olla nöyriä, keskittyä jokaiseen vaihtoon, jokaiseen suoritukseen. Me emme ole mahdottoman taitava joukkue, joten meidän on tehtävä töitä, jos haluamme pisteitä. Ilmaiseksi niitä ei jaeta, Morrisonn summaa. 


Teksti: Hanni Hopsu