Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - Blues

3-2
LA 12.10.2013
HK Areena

Kakkosketjun maalit toivat voiton

Blues joutui lähtemään kotimatkalle pisteittä, kun TPS nappasi voiton 3-2 lukemin. Espoolaiset jatkavat Liigan jumbona, kun taas tärkeät pisteet nostivat TPS:n 16 pisteeseen ja 10.sijalle. 

Luceniukselle avausmaali

TPS lähti otteluun vahvasti ja avauserän ensiminuutit näyttivät jo lupaavilta. Kuuden minuutin pelaamisen jälkeen avausmaalin iski kuitenkin Blues. Kultakypärää kantava Tommi Huhtala antoi hienon poikittaissyötön Juuso Ikoselle, joka sai napauttaa kiekon puolityhjään maaliin.

Kotijoukkue meni kipsiin Bluesin johtomaalin myötä ja ote pelistä siirtyi espoolaisille. Fredrik Norrena kuitenkin kiitti valmennusta luottamuksesta ja venyi muutamiin tärkeisiin torjuntoihin. Enempää takaiskuja ei siis onneksi nähty ja tauolle lähdettiin vieraiden 0-1 johtolukemissa.


Toinen erä alkoi samanlaisella pelaamisella kuin mihin ensimmäinen päättyi. TPS paransi peliään kuitenkin hetki hetkeltä ja ottelun puolivälissä se sai hakemansa tasoitusmaalin. Niclas Lucenius avasi maalitilinsä mustavalkoisissa, kun ylivoimalla vastuuta saanut hyökkääjä iski kiekon häkkiin komealla laukauksella.

Maalin jälkeen peli jatkui tasaisena, mutta lisäosumia ei enää nähty. Toiselle erätauolle siis tasalukemissa 1-1.

Kiikareita rikki

Päätöserässä TPS osoitti tahtovansa voittoa enemmän. Espoolaisille ei annettu tilaa oman maalinedustalla, kun taas vastustajan maalille uskallettiin vihdoin mennä tarvittavalla asenteella. Tästä malliesimerkkinä toimi Brian Willsien 2-1 maali, joka oli kanadalaisen kauden avausmaali Liigassa. Willsie heittäytyi Niklas Frimanin laukauksen reboundiin ja iski sen vastustamattomasti ohi Blues-vahti Jani Niemisen. Syöttöpisteet maaliin saalistaneet Friman ja Markus Palmroth avasivat kumpainenkin pistetilinsä.

Vain kolme minuuttia maalin jälkeen ketju Paré- Lucenius- Willsie osoitti toimivuutensa iskien jälleen. Tällä kertaa asialla oli Francis Paré, jonka tuuletuksista paistoi syvä helpottuneisuus.

 - Siinä oli kyllä hieman onneakin matkassa, mutta ei sillä ole väliä, miten se kiekko menee sisään, kun kaikki kerran lasketaan. Viime aikoina minulla on ollut vaikeuksia päästä maalintekopaikoille ja saada onnistumisia, joten oli helpottavaa saada kiekko verkkoon. Ja se oli vielä voittomaali, joten olihan se hienoa.


Erän puolivälissä Blues tuli ylivoimalla maalinpäähän, mutta TPS puolusti omaa maaliaan hyvällä asenteella. Espoolaiset saivat tilaisuutensa ottelun viimeisillä minuuteilla päästessään vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta TPS-kapteeni Tapio Laakson vahva alivoimapelaaminen piti lukemat 3-2 :ssa ja pisteet jäivät Turkuun.

 - Puhuimme joukkueen kanssa perjantaina, että edessä on merkittävä ottelu emmekä halua pudota jumbosijalle. Ensimmäisissä erissä meillä oli muutamia maalipaikkoja, joten pysyimme vain kärsivällisenä ja viimeisessä erässä saatiin vihdoin ote pelistä. Meillä oli paljon tilanteita, hieman onnea ja teimme kaksi tärkeää maalia, Paré kertasi ottelun kulkua.


Brian Willsie- joukkueen puuttuva palanen?

Vaikka HK Areenalla oli turhan paljon tyhjiä penkkejä, sai Brian Willsie kotiyleisöltä lämpimän vastaanoton. Seisomokatsomo Mutkaan levisi näyttävä tifo, jossa Willsien nimen lisäksi komeili kuva palapelin paloista. Olisiko Willsie siis se joukkueen puuttuva palanen, joka saisi pelin loksahtamaan paikoilleen?

Ainakin tänään koostumuksessa Paré- Lucenius- Willsie nähty kakkosketju oli joukkueen vahvin joka miehen osuttua maaliin kertaalleen. Sekä Lucenius että Willsie nappasivat myös syöttöpisteet Parén maaliin.

- Willsien paluu tsemppasi joukkuetta entisestään. Hän on loistava pelaaja ja toi pelaamiseemme lisää tunnetta, Francis Paré kehui ketjukaveriaan.


Seuraavan kerran TPS nähdään tositoimissa jo tiistaina, kun HK Areenalle saadaan vieraaksi hyvän pelivireen löytänyt Kärpät. Saako TPS katkaistua oululaisten viiden ottelun voittoputken?