Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

TPS - Ässät

6-3
LA 14.9.2013
HK Areena

Voittoisa kotiavaus

Kauden kotiavaus tarjosi runsaalle turkulaisyleisölle (7263) vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan ottelun, ja mikä paras, täydet kolme pistettä. Viimeisillä minuuteilla ”Kuka voittaa? TPS” -huudot raikuivat hallissa lukemien 6-3 komeillessa tulostaululla.

Uuteen kauteen startattiin kotiareenalla yleisössä hymähdyksiä herättäneellä hauskalla pelaajaesittelyllä ja tunnelmaa kohottavalla uudella kannatuslaululla. Liekö innostunut tunnelma tarttunut pelaajiinkin, sillä kotijoukkue sai otteluun unelma-alun ykköskentän kaksikon Francis Paré Tero Koskiranta tehdessä ottelun avausmaalin jo 48 sekunnin pelin jälkeen. Koskiranta kiersi Ässä-puolustuksen ja tarjoili Parélle, joka vei puolestaan kahville Riksmanin ja siirsi kiekon reppuun.

Peli jatkui vauhdikkaana päästä päähän läpi ensimmäisen erän ja erätauolle siirryttiin lopulta 2-2 lukemissa. Ässien maaleista vastasivat Jeglic Ziga ja Eero Elo TPS-puolustuksen nukahtaessa. Päävalmentaja Kai Suikkainen kommentoikin ottelun jälkeen, että vastustajajoukkue päästettiin tasoihin turhan helpolla. Palloseuran 2-1 maalin teki jälleen parivaljakko Paré-Koskiranta. Tällä kertaa Paré tarjoili Koskirannalle ylivoimalla maalin kulmalle, eikä Koskiranta erehtynyt tyhjä maali edessään.

Toisen erän alkuun Koskiranta ja Pihlman hanskasivat itsensä jäähyboksiin. Jäällä oli nyt runsaasti tilaa joukkueiden pelatessa tasavajaalla, ja Ässät käytti tilan paremmin hyväkseen siirtyen ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon Jyri Marttisen näyttävällä takarautoja koetelleella laukauksella.

TPS jatkoi kuitenkin taistelua ja taistelu palkittiin ajassa 32.21. Fredrik Norrena esitteli mailataitojaan antamalla Parélle loistavan avauksen ja laituri polki läpiajoon. Ässä-pakki Ville Uusitalo rikkoi Paréta rangaistuslaukauksen arvoisin ottein ja niinpä Paré pussitti illan toisen osumansa.

Kakkosketju siirsi TPS:n 4-3 johtoon

Matias Sointu osoitti todellista taistelutahtoa karvaamalla kiekon itselleen vastustajan maalin takana ja passaamalla sen eteenpäin Marko Virtalalle, joka puolestaan siirsi sen Camilo Miettiselle, jolla olikin edessään puolityhjä maali.

Päätöserässä kaksi TPS-maalia

Ensin illan tehomies Francis Paré karkasi väkisin läpiajoon ja Jyri Marttinen joutui rikkomaan niin, että jo toista kertaa tuomari nosti kädet kattoa kohti rangaistuslaukauksen merkiksi. Paré kiitti ja viimeisteli hattutemppunsa.

Myös Suikkanen oli tyytyväinen laiturin pelaamiseen.

- Paré on kyllä niin liekeissä että huhhuh, päävalmentaja totesi kehuessaan joukkueen ulkomaalaisvahvistusten suoriutumista.

Loppulukemat 6-3 viimeisteli Dan Sexton. Hyökkääjä sai ovelan syötön Steven Seigolta ja kiihdytti paikalleen jähmettyneiden Ässä-pakkien välistä ja nosti kiekon rystyltä yläkulmaan.

Suikkanen hehkui ottelun jälkeen tyytyväisyyttään ja suunnitelmat torstain kotiotteluun Lahden Pelicansia vastaan olivat jo selvillä.

”Voittoahan sitä aina odotetaan”, päävalmentaja totesi leveä hymy kasvoillaan.