Seuraava kotiottelu
TPS - Ässät LA 26.1. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Tappara - TPS

4-2
TI 24.9.2013
Tampereen jäähalli

Kirveestä kuonoon

Tiistai-illan vierasottelu Tampereen Tapparaa vastaan muistutti TPS:ää siitä, että jääkiekko-otteluissa on kolme erää, ja on vaikea voittaa, jos pelaa niistä vain viimeisen. Tappara onnistui toisen erän maaleillaan karkaamaan 3-0 johtoon, ja vaikka TPS nousi päätöserässä 4-2:een, loppui sen kiriltä aika kesken.


Tappara terässä kaksi erää

Ottelun avauserä tarjosi vauhdikasta ja tasaista pelaamista, mutta suurta tunnetta ei juurikaan voinut kaukalossa aistia. Kaksinkamppailuissa ei nähty periksiantamatonta puristusta, taklauksia ei jaeltu, ja yksikään pelaaja ei tosissaan näyttänyt janoavan maalia - eikä niitä maaleja sitten syntynytkään.

Toiseen erään tuli maalinälkäisempi Tappara, joka sai mitä se halusi Kirvesrintojen pöllyttäessä maaliverkkoja peräti kolme kertaa. Kotijoukkue osoitti jo heti erän ensiminuuteilla olevansa liikkeellä kovemmalla asenteella, ja Jarkko Malinen iski kotijoukkueen johtoon ennen kuin TPS sai yhtään hyökkäystä aikaiseksi. Avausmaalin jälkeen näytti jo hetken siltä, että takaisku olisi herättänyt turkulaiset taistelemaan, mutta Pekka Saravon ja Antti Erkinjuntin maalit pistivät TPS:n täysin kipsiin. Tässä vaiheessa maalinsuulla aloittanut Ville Hostikka teki tilaa Fredrik Norrenalle, mutta maalivahdin vaihto ei herättänyt joukkuetta. Ainoastaan jälleen kerran satunnaiset vaihtonsa kovalla tahdolla ja pirteästi pelannut nelosketju koostumuksessaan Miikka Tuomainen- Tapio Laakso- Derek Famulare kamppaili tosissaan ja onnistui luomaan muutamia maalintekopaikkoja. Kahden erän jälkeen taululla lukemat 3-0, ja tamperelaisyleisö saattoi kuvitella pelin olleen jo taputeltu.


Voitontahto löytyi sittenkin!

Päätöserä alkoi turkulaisten kannalta mustissa merkeissä, kun jo kahden minuutin pelin jälkeen Pekka Jormakka siirsi Tapparan musertavaan 4-0 johtoon. Mutta sitten alkoi tapahtua.

Ajassa 43.33 sinnikkäästi avausmaaliaan jahdannut Matias Sointu sai kiekon maalinedustalle Tappara-puolustajien töpeksittyä oman maalinsa takana ja Sointu iski liigauransa ensimmäisen maalin TPS-paidassa.

Tämän jälkeen pelin luonne muuttui täysin TPS:n vyöryttäessä hyökkäyksiään kohti Tappara-vahti Juha Metsolan vartioimaa maalia. Joukkue saikin ansaitsemansa kavennuksen, kun ykkösketjuun Francis Parén ja Dan Sextonin väliin siirretty Jeff Halpern iski jo toisen maalinsa Liigassa. Komean syötön maaliin tarjoili Halpernin maanmies Sexton.

Koko viimeisen kymmenminuuttisen ajan jäällä nähtiin raivoisasti taisteleva TPS, joka oli kuin olikin löytänyt voitontahtonsa ja haki hanakasti lisäosumia. Päätössummeri soi kuitenkin liian aikaisin ja näin pisteet jäivät Tampereelle lukemin 4-2.

Hienolla viimeisen erän taistelullaan joukkue osoitti, että sen yli ei noin vain kävellä. Tappio kaivertanee kuitenkin monen pelimiehen mieltä, joten torstaina HK Areenalla nähdään varmasti taistelutahtoinen joukkue, kun vastaan asettuu aina sytyttävä Helsingin IFK.