Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Pelicans - TPS

5-3
PE 15.11.2013
Isku Areena

Lapasia Lahdessa

TPS ei kyennyt hakemaan pisteitä Lahdesta, vaan Juha Leimun johdolla pelikaanit marssivat kotikaukalossaan 5-3 voittoon. TPS:n onnistujiin lukeutui Brian Willsie, joka ensimmäisen erän käytöskymppinsä jälkeen sai uutta potkua peliinsä ja teki tehot 1+1.

Ottelun avausmaali kolmosen käsialaa

Avauserän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli Tepsiltä vahvaa pelaamista. Jalka liikkui ja laukomaan pyrittiin aktiivisesti. Etenkin kolmoskenttä, jossa vasemmalla laidalla pelasikin kuumeisen Tuomas Suomisen sijaan Camilo Miettinen, esitti pirteitä otteita hyökkäyspäässä, mikä palkittiinkin ajassa 8.35. Matias Sointu teki kauden toisen maalinsa iskemällä Miettisen laukauksen irtokiekon ohi Pelicans-vahti Jere Myllyniemen.

Lahtelaisten vastaus tuli vain 36 sekuntia myöhemmin. Puolustajien maalipörssin kakkonen Juha Leimu nousi näyttävästi maalille ja ujutti kiekon ohi Fredrik Norrenan. Maalin jälkeen hallinta siirtyikin lahtelaisille, kun taas TPS kulutti jäähypenkkiä kolmella alivoimalla ja Brian Willsien käytöskympillä. Maaleja ei kuitenkaan avauserässä enempää nähty

Päättömästi päästä päähän.

Toinen erä alkoi heti alivoimalla, jota ei tällä kertaa onnistuttu tappamaan. Vain 15 sekuntia ehti rangaistusta kulumaan, kun Juha Leimu laukoi viivasta jo illan toisen osumansa.

Nyt kuitenkin TPS tasoitti vain 13 sekuntia myöhemmin. Käytöskympistään sisuuntunut Brian Willsie kiihdytti vauhdilla maalille ja lopulta kiekko päätyi Pelicans-puolustajan luistimen kautta häkkiin.

TPS:n 2-2 tasoituksen jälkeen molemmat joukkueet pelasivat sekavaa kiekkoa hyökäten pääosin hätäisin vastahyökkäyksin. Pelicansilla se kuitenkin tuotti tulosta, kun ajassa 27.46 Miikka Männikkö pääsi nousemaan vapaasti alueelle ja laukoi tarkasti yläkulmaan. 

TPS alkoi kotijoukkueen johtomaalin myötä puristamaan liikaa, mikä johti harhasyöttöihin ja merkkausvirheisiin.  Pelicans käytti tämä hyödykseen ja siirtyi jo 4-2 johtoon kolme minuuttia ennen erätaukoa. Jesse Niinimäki pääsi vapaasti purjehtimaan TPS-maalille ja siirsi kiekon ohi Norrenan.

Mustavalkoiset onnistuivat kuin onnistuivatkin iskemään elintärkeän kavennusmaalin vielä erän viime hetkillä ylivoimalla. Niclas Lucenius tarjoili herkullisen poikittaissyötön Francis Parélle, jonka tarkka rannelaukaus toi TPS:n maalin päähän.

Eka erä oli meiltä hyvää pelaamista, mutta tokassa erässä tehtiin hirveästi virheitä. Hyökkäyspäässä nosti kaikki äijät sinne päätyyn, niin Pelicans kun on noin hyvä kääntämään peliä, niin sai sitten kolme vastaan kaksi ja neljä vastaan kaksi -hyökkäyksiä meidän päätyyn, Kai Suikkanen totesi ottelun lehdistötilaisuudessa. 

Päätöserässä TPS metsästi tasoitusosumaa, mutta todella vaarallisille maalipaikoille se ei päässyt. Willsie jatkoi hyviä otteitaan järjestäen Luceniukselle pari maalipaikkaa ja kolmosketju jatkoi sinnikästä yrittämistään, mutta tuloksetta. Niinpä loppulukemat 5-3 sinetöi Tuomas Santavuori tyhjään maaliin viimeisellä sekunnilla.

Ottelun loppuhetkillä Tadas Kumeliauskas sai vielä 5 minuuttia+pelirangaistuksen väkivaltaisuudesta törmättyään tahattoman näköisesti keskialueella yhteen Tommi Paakkolanvaaran kanssa.

Laiva oli lastattu lapasin

TPS:n pakka oli varsin sekaisin, eikä joukkue kyennyt sellaiseen viisikkopeliin, jota voittoon olisi vaadittu. Tero Koskiranta oli ottelun jälkeen joukkueen otteisiin tyytymätön.

-Kyllä me kaiken kaikkiaan oltiin ihan lapasia tänään ja mun mielestä kaukana voitosta. En tiedä mistä kiikastaa, mutta vaikeeta on. Ei vain saada kaikkia tekemään samoja asioita samaan aikaan, keskushyökkääjä manaili Yle Puheen haastattelussa.

Myös päävalmentaja Suikkanen oli ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa luonnollisestikin pettynyt. 

- Harmittava tappio, kun oltiin täällä voitosta taistelemassa loppuun asti. Jonkinlainen kiri saatiin, mutta pikkasen jäi niitä maalintekopaikkoja ja kuteja uupumaan. Tuo lopun yhteentörmäys ja siitä seurannut rangaistus harmittaa vielä, kun menetettiin siinä se viimeinen sauma pelata ilman molaria ja sitä kautta tulla tasoihin. Mutta eipä tässä mitään, taistelu jatkuu.

TPS:n pelissä positiivista oli kolmosketjun iskemä avausmaali ja kyseisen ketjun pirteät otteet läpi ottelun. Myös Brian Willsie tehoillaan 1+1 pelasi hyvän ottelun sekä hanakasti laukonut Francis Paré.

Joukkue kohtaa huomenna lauantaina hyvässä vireessä olevan Bluesin ja selvääkin selvempää on, että pisteitä ei olisi varaa enää menettää.

- Tämä peli pitää nyt vain unohtaa ja lähteä huomenna pelaamaan ihan uutta peliä. Helpossa tilanteessa tässä ei olla, kun pitää pisteitä raapia, jotta saadaan vielä keväällä jatkaa pelejä. Me kuitenkin uskotaan siihen, että saadaan käännettyä tämä laiva, Koskiranta tuumasi radiohaastattelussa.