Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Lukko - TPS

6-2
TI 29.10.2013
Kivikylän Areena

Ei avaimia voittoon

Lukemat 6-2 Kivikylän Areenan taululla kertoivat karua totuutta tiistai-illan kamppailusta. Kotijoukkue Lukko oli yksinkertaisesti parempi eikä jättänyt jossitteluille sijaa. TPS:lle kahdeksas peräkkäinen tappio ja KalPan HPK:lta nappaama yksi piste tiesivät sitä, että mustavalkoiset putosivat sarjataulukossa jumbosijalle.

Suominen heitti apinan selästään

Ottelun alla oli paljon keskustelua mahdollisesta ekstralatauksesta, joka näiden joukkueiden kohtaamisessa voisi olla - olihan turkulaisleirissä nyt neljä kautta Lukkoa edustanut Charles Bertrand ja raumalaisleirissä puolestaan turkulaisille kovin tuttu Ville Vahalahti. Petteri Nummelin oli sivussa nivusvammansa takia, joten häntä ei tänään jäällä nähty.

TPS:n pelistä lataus näytti tänään kuitenkin puuttuvan lähes kokonaan.

Vielä ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin tasaisesti ja avausmaalinkin iski vierasjoukkue. Peliä oli pelattu yhdeksän minuuttia, kun viime viimeksi kaudella 2011-2012 maaliin osunut Tuomas Suominen vei turkulaiset 0-1 johtoon. Suomisen maalissa loksahti kohdalleen muutama tärkeä elementti, joiden perään päävalmentaja Kai Suikkanen ottelua ennen YLE Puheen haastattelussa huuteli.

- Kyllä meidän on mentävä sinne sota-alueelle, tehtävä maskia, otettava iskuja ja lyötävä sisään irtokiekkoja. Sinne on vain päästävä ja mentävä, jotta saadaan tehtyä maaleja. Ja toinen juttu on se, kun syötellään ja siirrellään viimeiseen asti, vaikka sama se on, että miten sen kiekon saa maaliviivan yli.

Avausmaalissa ei siis turhaa kikkailua nähty. Suominen sai laituriparinsa Matias Soinnun syöttämän kiekon ahtaassa paikassa, mutta laukoi silti rystyltä kohti maalia. Laukaus ei ollut kummoinen, mutta maalinedustalla maskia tehnyt Tadas Kumeliauskas peitti Lukko-vahti Ryan Zapolskin näkökentän niin totaalisesti, että kiekko livahti maaliin.

Tottahan toki maalin tekeminen tuntui hyvältä. Tässä on melkein pari vuotta kulunut edellisestä, kun viime kausikin meni pelaamatta, joten on odoteltu. Toivottavasti lähti nyt se pieni apina selästä ja osuisi jatkossakin. Mutta tosiasia on, että kun hävitään näin paljon, niin ei siinä yhdet maalit paljon auta, Suominen kommentoi osumaansa.

Suomisen maalista ei ehtinyt kulua kuin pari minuuttia, kun Lukko pääsi tasoihin kyseenalaisella maalilla. Kotijoukkueen Aaron Gagnon runttasi kiekkoa sisään maalinkulmalta, mutta Norrena venytti patjansa eteen. Kiekko jäi Fredrik Norrenan luistimen ja tolpan väliin, mutta tilannetta ei vihelletty poikki, ja hetken kuluttua kukaan ei enää tiennyt missä kiekko oli. Lopulta videotarkastus todisti kiekon olleen maalissa ja Lukon 1-1 tasoitus julistettiin syntyneeksi. Vain kolme minuuttia tästä ja Lukko juhli 2-1 johtomaaliaan. Raumalaiset sahasivat ylivoimalla syötöillään TPS-neliön hajalle ja Aki Uusikartano tälläsi kiekon häkkiin. 

Vahalahti johtaa Lukon voittoon

Toisessa erässä Lukko meni menojaan ja TPS auttoi asiassa jäähyilemällä ahkerasti. Kaikenkaikkiaan TPS otti ottelussa peräti 8 jäähyä, mikä myös kostautui.

Lukon 3-1 maali syntyi näin ollen myös ylivoimalla. Ville Vahalahti laukoi ärhäkästi maalia kohti ja irtokiekon pamautti vastustamattomasti sisään Ilkka Mikkola.

Maalin jälkeen TPS:n olisi ollut tärkeä saada rivinsä kasaan ja ryhtyä kavennuksen metsästykseen, mutta turkulaiset jatkoivat rangaistusaitiossa ravaamista, eikä kiriä saatu käyntiin.

Lukko iski vielä kertaalleen ennen erätaukoa. TPS:n kakkosketjun sai luotua hieman painetta vastustajan maalille, mutta seuraavassa vaihdossa turkulaispuolustus oli jähmettyneenä paikoilleen, kun Aki Kangasmäki sai Janne Keräseltä ovelan jättösyötön, purjehti sisään maalintekosektoriin ja vei isännät jo 4-1 johtoon.

Päätöserässä saatiin vain pieni pilkahdus valoa turkulaisten risukasaan, kun nähtiin Tadas Kumeliauskaksen ensimmäinen maali Liigassa. Liettualaisen hieno laukaus painui ylämummoon ohi Zapolskin ja toi TPS:n kahden maalin päähän, mutta vain hetkeksi.

Edes minuuttia ei ehtinyt kulua Kumeliauskaksen osumasta, kun pelin hahmo ja Lukon kultakypärä Ville Vahalahti täräytti suoraan B-pisteen aloituksen jälkeen lukemat jo 5-2:een. Armottomasti taistellut ja joukkueensa eteen uhrautunut Vahalahti kirjautti ottelussa tehot 1+2.

Lopuksi vielä Matt Generous pääsi tekemään kauden avausmaalinsa ylivoimalla ja lukemat 6-2 olivat mustavalkoisten kannalta ruma tosiasia.

Kyllä tämä oli meille todella vaikea peli. Saatiin ihan hyvä startti ja kerrankin tehtiin se ensimmäinen maali, mutta sitten tehtiin aivan liikaa virheitä, kaveri tuli tasoihin ja meni ohi. Jotenkin meillä sitten hävisi ryhti pelaamisesta kokonaan, otettiin paljon turhia jäähyjä eikä saatu omaa peliä kasaan enää ollenkaan, Suominen kertasi ottelun kulkua.

Tänään ei vain ollut millään pelin osa-alueella TPS:n päivä, mutta positiivisena seikkana voi kuitenkin mainita kolmosketju Suominen-Kumeliauskas-Sointu onnistuminen. Jokainen kirjautti tänään yhden tehopisteen.

Suominen myönsi pelin tässä ketjukoostumuksessa maittaneen.

Hyvältä tuntui pelata noiden kavereiden kanssa. Tuolla ketjulla me pelattiin jo ennen kautta, mutta sitten mun ja Tadaksen loukkaantumiset sotkivat sitä kuviota. Tykkäsin kyllä, kun saatiin taas pelata yhdessä ja ihan hyvin tuntui sujuvan. Mutta niin kuin tulos kertoo niin kyllä tässä on nyt paljon parannettavaa niin omassa kuin joukkueenkin pelissä.

Vaikeaa on viime aikoina ollut, mutta vaikeina aikoina joukkueesta ja kannattajista otetaan mittaa. Torstaina on jälleen uusi päivä. Silloin pelataan HK Areenalla jumbofinaali, kun vastaan tulee KalPa. Tärkeistä pisteistä pelataan jälleen, sillä hännänhuippuna ei kukaan viihdy ja tauollekin olisi huomattavasti mukavampi lähteä voitto taskussa.