Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Kärpät - TPS

1-2
LA 21.9.2013
Oulun Energia Areena

Sexton kikkaili Kärpät kumoon

Tiukassa ja viihdyttävässä lauantai-illan vierasottelussaan TPS kaatoi kolmella voitolla kautensa aloittaneen Oulun Kärpät voittomaalikilpailussa lukemin 2-1. Ottelun hahmoksi nousi kaikki neljä rankkariaan upottanut Dan Sexton.

Valmis ja valpas aloitus

Jos TPS torstain ottelussaan kärsi huonosta ja uneliaasta aloituserästä, oli tilanne Kärppiä vastaan lauantai-illan ottelussa aivan päinvastainen. Heti ensi minuuteista lähtien jäällä nähtiin hyvällä sykkeellä pelaava vierasjoukkue, joka ei jättänyt varaa epäilyksille siitä, etteikö joukkue olisi nyt ollut hereillä. Ensimmäinen maali nähtiinkin jo ajassa 2.04, kun Jere Pullin pakkipariksi vaihdettu Markus Seikola heitti viivalta kiekon maalille, missä Tero Koskiranta ohjasi sen Kärppävahti Toni Karhusen taakse.

Joukkueesta aisti peli-ilon, ja pelaaja toisensa jälkeen koetteli haamutorjuntoihinkin venynyttä Karhusta. Francis Parélla oli muutama tuhannen taalan maalipaikka, mutta kultakypärän kutreilleen saanut laituri ei onnistunut lisäämään TPS:n johtoa. Myös muut ketjut hakivat osumaa aktiivisesti. Erityisesti kolmosketjun Charles Bertrand näytti janoavan pistetililleen avausmaalia entistä hanakammin.

Kärpät sai kuitenkin tilaisuutensa erän loppuhetkillä, kun tuomarit vihelsivät Pullille jäähyn tilanteessa, jossa Kärppäpelaaja kaatui oman pelaajansa mailaan. Kotijoukkueen Ivan Huml rankaisi, kun jäähyä oli jäljellä enää seitsemän sekuntia.

Näin tauolle siirryttiin tasalukemista 1-1, vaikka TPS:n vahvan hallinnan puolesta puhuivat myös avauserän torjunnat. Karhunen venyi kiekon eteen peräti 15 kertaa, kun Fredrik Norrenalle töitä riitti vain neljän torjunnan verran.

Rangaistukset riesana

Toinen erä oli kaikin puolin rikkonainen. TPS lahjoitti Kärpille hallinnan ottamalla peräti 8 minuutin edestä jäähyjä, ja lisäksi vielä Jeff Halpernille tuomittiin kympin käytösrangaistus. Joukkue kuitenkin selvisi alivoimista hyvin taistellen, eikä toisessa erässä nähty maalin maalia.

Päätöserässä TPS:llä oli hetkensä, ja Karhunen pääsi oululaisten maalinsuulla jälleen töihin, vaikkei avauserän kaltaista pyöritystä enää nähtykään. Muun joukkueen väsyessä nelosketjukin sai peliaikaa ja esiintyi pirteästi. Erityisesti Derek Famulare osoitti vahvuutensa kaksinkamppailussa.   

Käytöskympistään huolimatta myös Jeff Halpern väläytteli hetkittäin. Vaikka pitkä tauko pelaamisesta ajoittain näkyykin miehen kiekollisissa esityksissä, ei se kuitenkaan ole vaikuttanut hänen pelinlukutaitoonsa.

Positiivista oli myös puolustuspelaamisen paraneminen, joten pakkiparien sekoittaminen osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Osumia ei kuitenkaan nähty kolmannessakaan erässä, joten edessä oli jatkoaika.

Dan Sexton vastaan Joonas Donskoi

Maalittomalla jatkoajalla TPS oli hitusen vahvempi ja onnistui luomaan muutaman potentiaalisen maalintekopaikan, mutta Karhunen Kärppien maalilla jatkoi vahvoja otteitaan.

Voittomaalikilpailusta muodostuikin taistelu TPS:n Dan Sextonin ja Kärppien Joonas Donskoin välillä. Kun kolmen kierroksen jälkeen ratkaisua ei oltu saatu, jatkoi kyseinen kaksikko vuorotellen komeiden maalien mättämistä. Lopulta TPS:n maalille vaihdettiin entinen Kärppävahti Ville Hostikka, joka onnistui pysäyttämään Donskoin, ja näin Palloseura sai mukaansa erittäin ansaitut kaksi pistettä.

Hattua saa kuitenkin nostaa Dan Sextonille. Taituri upotti kaikki neljä ampumaansa rangaistuslaukausta ja osoitti olevansa kylmähermoinen tiukassakin paikassa sekä kykenevänsä ratkaisemaan otteluita.

Toisen erän jäähysumaa lukuun ottamatta TPS pelasi vahvan ottelun ja täysikin pistepotti oli saatavilla. Voitto on aina voitto, ja seuraavan kerran sitä metsästetään tiistaina vieraspelissä Tampereen Tapparaa vastaan.