Seuraava kotiottelu
TPS - Ässät LA 26.1. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Kärpät - TPS

3-0
TI 14.1.2014

TPS jäi pisteittä Oulun tiistai-illassa

TPS:n kausi jatkui tiistaina Oulussa, kun vastaan asettui sarjakärki Kärpät. Vaikka sarjasijoitus muuta väittäisikin, ei oululaispoppoo siltikään onnistunut riepottelemaan turkulaisia mielin määrin. Aina kolmannen erän loppuminuuteille asti TPS taisteli katse kiinni edes yhdessä kavennusmaalissa.

Illan pelistä pystyi selvästi aistimaan turkulaisten kasvaneen itseluottamuksen. Kaksi peräkkäin voitettua ottelua valoi selvästi uskoa omaan peliin ja TPS onnistuikin pitämään lukemat pitkään 1-0:ssa piristyneen puolustuspelin ansiosta. Pelissä oli alusta loppuun tekemisen meininkiä, mutta lupaavat maalipaikat kaatuivat lopulta viimeistelyn puutteeseen.

Liigan parasta ylivoimaa pelaava Kärpät pääsi osoittamaan erikoistilannepelaamisensa mahdin heti ensimmäisen erän alussa. Ensimmäisen oululaisylivoiman TPS kesti, mutta toinen oli liikaa: Joonas Donskoi tykitti pikkumustan Fredrik Norrenan selän taakse, kun pelikellossa aikaa oli kulunut 5:26.

Ykkösketjussa Dan Sextonin paikan ottanut Matias Sointu jakoi lyhyesti mietteitään illan pelistä YLE Puheen haastattelussa.

 - Pitää antaa vastustajalle kyllä kaikki kunnia. Saimme pelin aikana aikaiseksi vain muutaman vaarallisen tilanteen, mutta emme missään vaiheessa varsinaista painetta, harmitteli Sointu.

TPS ei kuitenkaan osoittanut lannistumisen merkkejä, vaan tasoitusmaalia lähdettiin hakemaan rohkeasti, vaikka painetta olikin vaikea pitää yllä. TPS sai ensimmäisessä ja toisessa erässä aikaan myös joitakin vaarallisia ylivoimatilanteita, kun ykkösketjun Brian Willsie ja Niclas Lucenius sekä kakkosketjun Camilo Miettinen pääsivät kukin vuorollaan luomaan maalitilanteita oululaisten lujasta puolustuksesta huolimatta. Ensimmäisessä erässä myös neljännen liigaottelunsa pelannut Julius Vähätalo tarjoili kiekkoa lupaavasti maalille.

Kärppien 2-0-maalin jälkeen turkulaisten peliote alkoi lipsua ja kavennusmaalin tarve kasvoi kasvamistaan. Peli kuitenkin säilyi paineenkin alla suhteellisen siistinä, sillä ylivoimamahdollisuuksia TPS ei vastustajalleen erityisemmin jaellut.

Vaikka Kärpät lopulta tekikin ottelun kaikki kolme maalia, joista viimeisen tyhjiin, ei voi sanoa, että sarjakärjen peli olisi ollut sitä parasta mahdollista. Hurjana pyörinyt paine TPS-päädyssä ja aika ajoin pyöritetty vahva ylivoima olisivat voineet tuottaa enemmänkin maaleja, mutta turkulaisrevohka piti omaa peliään kasassa ja puolusti maaliaan rohkeasti.

Vähätellä ei voi myöskään maalivahti Norrenan roolia illan kamppailussa. Vaikka kolme maalia pääsikin livahtamaan sisään, pelasi turkulaisvahti maalillaan jälleen kerran vahvan ottelun.

Palloseuran pelit jatkuvat jälleen perjantaina, kun käyntiin pärähtää tuttu tammikuun tasaus. TPS:n viikonloppu alkaa perjantaina Turusta ja jatkuu lauantaina Poriin, kun viikonlopun peleihin vastustajaksi asettuu Ässät.

TEKSTI: Milla Sundell (14.1.2014 klo.21:55)