Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

KalPa - TPS

1-2
LA 8.3.2014

Tepsille täysi vieraspotti Kuopiosta


KalPa ja TPS lähtivät jumbofinaaliin taistelemaan kunniasta. Taistelu oli kuitenkin väärä sana kuvaamaan ottelun tapahtumia. Suuria tunteita peli ei pelaajissa tai katsojissa synnyttänyt, mutta tärkein asia eli sarjapisteiden kohtalo saatiin selvitettyä. TPS vei kauden ensimmäisen täyden pistepottinsa vieraskaukalosta maalein 2-1.

Avauserässä ensimmäinen tilastomerkintä saatiin hieman ennen erän puoliväliä. Kotijoukkue siirtyi johtoon siirretyn rangaistuksen aikana Jussi Timosen lauottua paluukiekon sisään. Tämä maali riitti takaamaan johtoaseman aina toisen erän loppuminuuteille asti. Tasoitusmaalin tekijäksi merkittiin korjausten jälkeen Miikka Tuomainen, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Syöttöpisteen kirjasivat Derek Famulare ja Tero Koskiranta.
- Kyllä heti tiesin että kiekko meni musta sisään, se oli vaan väärinkäsitys tuomareilta. Ei vieläkään kautta ilman maalia, Tuomainen naurahti.

Päätöserässä kotijoukkueen kohtaloksi koituivat jäähyt. TPS pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa ja turkulaisten kauden lopulla parantunut ylivoima tuotti tulosta. Maalin eteen parkkeerannut Niclas Lucenius sai oivaltavan syötön Marko Virtalalta, eikä kultakypärä tekopaikassa erehtynyt.

Kovaa tappelua ottelun voitosta ei tullut. KalPa-valmennus otti tavan vuoksi maalivahdin pois ja aikalisäkin käytettiin, mutta pelaajistoon ei isompaa taistelumieltä tarttunut. TPS turvasi voittonsa lopulta melko vaivattomasti. Lopputulos sinetöi sen, että KalPa:n kauden sijoitus on 14. ja TPS:n pykälää parempi.

TPS:n edellinen vierasvoitto oli tammikuulta 2013, joten 39 bussimatkaa on Turkuun taitettu ilman täyttä pistepottia. Avausmaalin tekijä Miikka Tuomainen jaksoi muun joukkueen tavoin iloita pisteistä.
- Kyllähän tämä lämmittää. On hienoa ottaa vierasvoitto kaiken tämän jälkeen. Ilman voittoa olisi taas ollut raskasta ajella yötä kohti kotiin, Tuomainen iloitsi.

TPS:llä on kautta jäljellä vielä kahden ottelun verran. Tiistaina viimeisessä kotiottelussa vastaan asettuu Pelicans ja torstaina kausi päättyy Lappeenrannassa SaiPa:n vieraana.


8.3.2014 kello 20.57