Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

KalPa - TPS

3-0
LA 28.9.2013
Trust Kapital Areena

Hännänhuippujen kohtaaminen

Lauantaina Niiralan montussa iskivät yhteen Liigan hännänhuippuina majailevat TPS ja KalPa. KalPa pyristeli pois jumbosijalta kaataen tehottomasti taistelleen TPS:n lukemin 3-0 ja jättäen turkulaiset sarjataulukon alimmalle sijalle.

Maalinteon sietämätön vaikeus

Ottelun alla TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen kertoi Nelonen Pro:lle odottavansa illan pelistä vauhdikasta ja varsin vauhdikkaan ottelun kuopiolaisyleisö näki.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue KalPa oli piirun verran vikkelämmällä jalalla liikkeellä ja se onnistuikin iskemään 1-0 maalin ylivoimalla. KalPalla oli tilaisuus lisätä johtoaan kahteen maaliin, kun taitava Artturi Lehkonen vei kahville TPS:n alimman puolustajan ja karkasi läpiajoon. Markus Palmroth joutui rikkomaan ja Lehkonen pääsi ampumaan rangaistuslaukausta, mutta TPS-maalilla Fredrik Norrena veti kuitenkin pidemmän korren ja pelasti joukkueensa takaiskulta. 

Toisen erän puolenvälin jälkeen TPS lisäsi selkeästi vauhtia ja loi hyviä maalipaikkoja. Illan pirteimpiin pelaajiin lukeutuneella Tuomas Suomisella oli muutama oiva paikka iskeä kauden avausmaalinsa, mutta KalPan maalivahti Pekka Tuokkola onnistui pitämään maalinsa puhtaana.  Vaikka Palloseura olisi tasoitusmaalin ansainnut, erän ainoan maalin teki kuitenkin kotijoukkue: Lehkosen viivalta heittämä kiekko pomppi Norrenan taakse varsinaisena onnenkantamoisena ja päätöserään lähdettiin lukemista 2-0.

Päätöserässä TPS painosti ajoittain erittäin hyvin ja loi maalipaikkoja. Matias Soinnun tolppalaukausta lähemmäksi kavennusta mustavalkoiset eivät kuitenkaan päässeet, ja lopulta Kalpan Jasse Ikosen maali tyhjiin sinetöi lukemiksi 3-0.

Takana musta viikko

TPS:n kolmen pelin viikko oli epäonnistunut, eikä joukkue onnistunut saamaan ainuttakaan tarjolla olleista 9 pisteestä.

Viime peleissä joukkueen ulkomaalaistenkaan esitykset eivät ole olleet täysin vakuuttavia ja tänään kultakypärä Francis Paré nähtiinkin kolmosketjussa, kun taas hänen tilalleen oli nostettu vasta 16-vuotias Mikko Rantanen.

Piristystä mustavalkoisten pelaamiseen toi kuitenkin yritteliäästi taistellut nelosketju Tuomainen-Laakso-Famulare. Jokaisessa vaihdossa kaikkensa antava Derek Famulare nauttiikin turkulaiskannattajien keskuudessa suurta suosiota ja tuskin syyttä.

Ensi viikolla olisi jaossa taas 9 pistettä, mutta joukkueen on parannettava pelaamistaan huomattavasti. Suikkanen ei kuitenkaan näe joukkueen tilannetta täysin toivottomana, sillä hyviäkin jaksoja on pelaamisessa ollut.

- Pitäisi päästä siihen, että saataisiin niitä hyviä jaksoja pidemmäksi ja pelattaisiin ehjät 60 minuuttia, päävalmentaja sanaili Nelonen Pro:n haastattelussa.

- Kyllä se kuitenkin on siellä jossain se peli, et se pitää vaan taas saada sieltä esille.

Seuraava todellinen näytönpaikka TPS:llä onkin jo tiistaina kotiareenallaan, kun se pääsee haastamaan kautensa erittäin vahvasti aloittaneen Lappeenrannan SaiPan.