Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

JYP - TPS

4-2
PE 18.10.2013
Synergia-areena

Sextonin maalit eivät riittäneet Jyväskylässä

TPS ei vieläkään onnistunut nappamaan kolmea pistettä vieraissa, kun JYP vei voiton maalein 4-2. TPS taisteli viime sekunneille asti, mutta vastustajan piirun verran parempi maalintekotehokkuus ratkaisi pisteet Jyväskyläläisille.


Kaksi erää rinta rinnan

Avauserässä ei maaleja nähty, vaikka kummallakin joukkueella paikkoja oli runsaasti. Siitä kielivät myös maalivahtien torjunnat, sillä Fredrik Norrenalle niitä kertyi peräti 17 ja Tuomas Tarkillekin 9, vaikka jokunen TPS:n laukauksistaki viuhuikin hieman ohi ja yli maalin.

Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen ylivoimalle. TPS:n Tapio Laakso ja Derek Famulare osoittivat jälleen olevansa alivoimapelaamisen erikoisosaajia pitäen jyväskyläläiset kurissa ja karaten kohtuuhyvään hyökkäykseenkin. TPS:n ylivoima puolestaan pyöri ajoittain näyttävästi, mutta maaliin asti eivät mustavalkoisetkaan kiekkoa saaneet.

Toisen erän ensimmäisellä puoliskolla TPS:llä oli muutama vaarallinen paikka ja etenkin mukavasti jääaikaa saanut nelosketju pelasi totutun vahvasti. Derek Famulare oli aiemmin päivällä Twitterissä kertonut jahtaavansa maalia äitinsä syntymäpäivän kunniaksi, eikä Famularen osuma kaukana ollutkaan.

JYP sai ensimmäisen vaarallisen paikkansa erän 9. peliminuutilla, eikä se sitä tuhlannut. Petr Hubacek tarjoili maalin takaa parhaassa maalinteko sektorissa odotelleelle Antti Löfmanille, joka laukoi kiekon yläpesään.

TPS haki raivokkaasti tasoitusta ja peliä painettiin rohkeasti jyväskyläläisten päätyyn. Mustavalkoiset saivatkin ansaitsemansa tasoituksen vajaa viisi minuuttia ennen erätaukoa, kun Dan Sextonin pienestä kulmasta lähtenyt kuti ohitti Tuomas Tarkin.

Näin ollen päätöserään lähdettiin tasatilanteesta 1-1.

Musta minuutti vei pisteet

TPS:n osalta päätöserä sai karmean alun. JYP painosti heti alkuvihellyksestä lähtien ja ajassa 42.15 kiekko oli Fredrik Norrenan selän takana. Maali tosin oli varsinainen onnenkantamoinen. Mikko Luoman viivasta lähettämä kiekko muutti suuntaa TPS-puolustajan luistimesta ja pomppi omaan maaliin.

Vain 23 sekuntia myöhemmin kiekkoa kaivettiin taas turkulaismaalista. Terävän hyökkäyksen näyttävään maaliin päätti Yohann Auvitu Max Wärnin syötöstä.

Kun TPS vielä heti perään otti jäähyn, alkoi tilanne näyttää mustavalkoisten näkökulmasta varsin synkältä.

Mutta TPS ei luovuttanut. Joukkue tappoi alivoiman tehokkaasti, pisti kirivaihteen silmään ja lähti metsästämään kavennusta. Niklas Luceniuksen johtama kakkosketju laidoillaan Francis Paré ja Brian Willsie loi vaarallisia paikkoja, mutta vedot viuhuivat joko ohi tai pysähtyivät Tarkkiin.

Kun Tuomas Suominen passitettiin jäähypenkille 7 minuuttia ennen loppusummeria, alkoi hiekka Palloseuran tiimalasissa käymään vähiin.

Mutta mitä tapahtuikaan turkulaisten alivoimalla? Tero Koskiranta vapautti Dan Sextonin läpiajoon hienolla syötöllä ja amerikkalainen laukoi limpun vastustamattomasti ohi Tuomas Tarkin.

Viimeiset pari minuuttia TPS haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta todellisia tekopaikkoja ei saatu luotua. JYP-viisikko puolusti tiiviisti, eikä turkulaiskuusikko tahtonut löytää yhteistä säveltä. Ossi Louhivaara osui tyhjään maaliin ja sinetöi JYP:lle 4-2 voiton.

-Sinänsä huono ottelu, kun ei kerta pisteitä saatu. Kaksi ekaa erää pelattiin kuitenkin ihan hyvin, mutta kolmannen alussa meni sitten ne pari omiin. Norrena pelasi hyvin ja Dan Sextonin näkisin kahden maalin miehenä onnistuneen kohtuullisesti, Kai Suikkanen totesi ottelun jälkeen.

Fredrik Norrena todella ansaitsi päävalmentajan kehut, sillä pariin otteeseen konkarimaalivahti nollasi JYP:n lähes varmoilta näyttäneet maalintekopaikat.

Myös nuoren Niklas Frimanin rohkea laukominen on ollut positiivista toisinaan ujosti laukovassa turkulaisjoukkueessa. 

TPS pelaa seuraavan kerran jo huomenna lauantaina, kun se saa vieraaksi tänään kotonaan 1-2 Bluesille hävinneen HPK:n.

 Leuat pystyyn! Huomenna on uusi päivä ja uusi peli.