Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

JYP - TPS

3-4
TI 11.2.2014

Nuoret tähdet loistivat Jyväskylässä

TPS polkaisi viikkonsa voitokkaasti käyntiin Jyväskylässä. Turkulaiset onnistuivat ryöväämään JYPiltä kaksi pistettä Matias Soinnun jatkoaikaosuman myötä. Loppulukemiksi kirjattiin 3-4.

Illan ottelu lähti käyntiin yllättävän hidastempoisesti, mutta kun maaleja alkoi toisen erän aikana syntyä, syttyivät pelaajatkin lopulta kunnon taistoon.

Vaikka kyseessä olikin sarjan pohjimmaisen ja sarjan kärkipääjoukkueen kohtaaminen, kulki peli läpi illan tasaisissa merkeissä. JYP pääsi heti erän alkupuolella iskemään johtomaalin, mutta tämä ei mustavalkoisia lannistanut. Aika ajoin peli näytti olevan hakusessa, mutta silti kiekkoa tuotiin jyväskyläläisten päätyä kohti aina uudestaan ja uudestaan.

 - Ensimmäisessä erässä olimme vähän jaloissa eikä oikein mikään onnistunut. Toiseen erään paransimme ja kolmas olikin sitten jo hyvää peliä, liigapeleissä ensimmäisen maalinsa Jyväskylässä iskenyt Krister Mähönen kommentoi illan ottelua.

Turkulaisten taistelutahdosta hyvänä esimerkkinä toimi hyvin pelattu alivoima, jota JYP pääsi testaamaan illan aikana kahdesti. Vaikka kiekko pyörikin TPS-päädyssä, oli uhrautuva alivoimapelaaminen tehokasta ja purkaminen etenkin toisen alivoiman aikana onnistui mustavalkoisilta onnistuneesti.

Nuoret iskivät kahdesti

TPS:n junioripainotteinen kolmosketju oli illan ehdottomia valopilkkuja. Etenkin Mikko Rantasen mieletön peli-into ja luistelunopeus oli mieluista katseltavaa. Nuori hyökkääjä rynnisti vastustajaa kohti ja kiekko koukittiin omaan lapaan keinolla millä hyvänsä. Mikko Rantanen vastasi myös turkulaisten ensimmäisestä maalista, kun Niclas Luceniuksen nappisyöttö tavoitti Rantasen, joka iski hurjan pommin suoraan JYP-maaliin.

Ilta oli erityinen myös Krister Mähöselle. 22-vuotias hyökkääjä on nopea jaloistaan ja tiistai-iltana Mähönen pääsi esittelemään myös nopeita käsiään. Nopeat liikkeet tuottivatkin tulosta, sillä Mähönen iski JYPin verkkoon uransa ensimmäisen liigamaalin tuoden samalla TPS:n 2-2-tasatilanteeseen toisen erän puolenvälin tienoilla.

 - Siinä oli pitkä hyökkäys alla. Luistelin maalin tuntumaan ja seuraavaksi kiekko olikin jo lavassa. Ajattelin sitten pistää pienen lirun sinnepäin, Mähönen kuvaili onnistunutta osumaansa.

Kehuja on syytä jakaa myös tehot 0+2 iskeneelle Niklas Frimanille, jonka peli kulki hyvin läpi illan. Rohkeasti vaihdosta toiseen pelannut Friman avusti myös Mähösen maalissa.

 - Friman on rauhallinen pelaaja, joka tekee töitä hyvin molempiin suuntiin. Häneen pystyy luottamaan, Mähönen kuvaili ketjukaveriaan.

Vaikka jyväskyläläiset pääsivätkin kolmanteen erään 3-2-tilanteessa Ossi Louhivaaran iskiessä illan toisensa toisen erän viimeisen viiden minuutin aikana, lähti mustavalkoisten porukka onkimaan täyttä pistepottia. Kolmas erä ehti vanhentua vain 18 sekuntia kun kiekko jo makasi JYP-maalissa: Shaone Morrisonn yllätti jyväskyläläiset kovalla pommillaan.

Tasatilanteessa JYP heräsi jälleen taistelemaan. Kiekko pomppi huolestuttavan paljon TPS-päädyssä, mutta maalia hurrikaanit eivät saaneet, sillä Fredrik Norrenan varmat torjunnat pitivät kiekon loitolla. Peli kääntyi pian myös TPS-hallintaan, mutta myös vieraiden veräjänvartija oli valppaana.

Lopulta ottelun ratkaisu saatiin jatkoajalla. TPS osoitti olevansa voitonhimoisempi ja Matias Sointu kuittasi osumallaan Turkuun kahden pisteen saaliin.

Palloseura palaa kaukaloon perjantaina, kun vastaan asettuu viime lauantain vastus HIFK. HK Areenalle pelattava peli starttaa kello 18.30.

TEKSTI: Milla Sundell

(11.2.2014 klo.21:53)