Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Jokerit - TPS

4-2
LA 26.10.2013
Hartwall Areena

Back to Back: Toinen näytös

Hartwall Areenalla yleisö sai nauttia kunnon lauantai-illan huumasta, kun toisessa erässä nähtiin TPS:n hieno nousu 2-0 tilanteesta tasoihin ja teki pelistä jännittävän kamppailun. Onnetar sylki kuitenkin jälleen turkulaisten kasvoille, kun Jokereiden flipperimaali kolmannessa erässä ratkaisi pelin. Loppulukemat 4-2 viimeisteli Semir Ben-Amor tyhjiin kauden avausmaalillaan.

Juhlaottelun avauserä Jokerit-juhlaa

Jokerit juhlivat lauantain ottelussa 46-vuotissyntymäpäiviään, minkä kunniaksi vuoden 1973 mestarit kävivät pudottamassa aloituskiekon. Helsingissä ensimmäinen erä oli tasaisempi kuin mitä 2-0 lukemat taululla antoivat ymmärtää. TPS onnistui korkealla ja aktiivisella karvauksellaan vaikeuttamaan Jokereiden liikkeellelähtöjä ja sai jokusen oivan kiekonriistonkin, mutta vaarallisiin maalintekopaikkoihin turkulaiset eivät päässeet. Kovin uhkaavia maalipaikkoja ei tosin ollut Jokereillakaan, mutta se ei estänyt kotijoukkuetta iskemästä paria maalia.

Ajassa 14.40 Janne Lahti laukoi oikeasta laidasta TPS-pelaajan jaloista ja matala veto ohitti maalilla aloittaneen Ville Hostikan. Vain minuutti ja 10 sekuntia myöhemmin Gonna Fly Now soi jälleen, kun Jokereiden neloskentän sentteri Tomi Mäki päätti kokeilla onneaan ja lähetti löysähkön vedon siniviivan tuntumasta. Kiekko painui maaliin, taululla 2-0, ja Hostikka teki tilaa Fredrik Norrenalle.

TPS taistelee tasoihin

Heti toisen erän alkuun TPS selvitti alivoiman, mutta Jokereiden paine jatkui ja hetken näytti siltä, että kotijoukkue saisi vielä hurmoksen päälle ja menisi menojaan.


Mutta toisin kävi. Noin parisataapäinen mustavalkoinen kannattajajoukko sai aihetta juhlaan, kun sähäkästi pelannut Francis Paré tarjoili loistavan syötön niin ikään hyvällä jalalla liikkuneelle laituriparilleen Dan Sextonille, joka nosti kiekon rystyltä ohi Jokerivahti Leland Irvingin.

Kavennusmaali antoi niin TPS-joukkueelle kuin -kannattajillekin aivan uutta potkua. Kun Jere Karalahti vielä passitettiin jäähylle ja vieraat pääsivät pyörittämään ylivoimaa, TPS-huudot raikasivat hallissa. Karalahden kakkosta oli jäljellä vain 8 sekuntia, kun mustavalkoinen kannattajalauma räjähti, kun Parén laukaus toi TPS:n tasoihin.


Toisen erän toinen puolisko tarjosi vahvasti pelin mukana eläneelle yleisölle viihdyttävää ja vauhdikasta jääkiekkoa. TPS oli löytänyt intoa pelaamiseensa ja janosi johto-osumaa. Se, että Jokerivahti Irvingille kirjattiin ainoastaan kaksi torjuntaa TPS:n vahvasta painostuksesta huolimatta, korostaa kuitenkin mustavalkoisten ongelmaa: laukauksia ei tule tarpeeksi.

- Aivan liian vähän me ammutaan. Aina puhutaan niistä räkämaaleista, mutta kun niitäkään ei voi tulla, jos ei edes lauota, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen totesi NelonenPron haastattelussa ottelun alla.  

Maaleja ei siis enää nähty ja toiselle erätauolle mentiin jännittävässä 2-2 tilanteessa.

Ei tuurin tuulia TPS-purjeisiin

Kolmanteen erään lähdettäessä kaikki oli auki. Kumpikin joukkue oli vienyt nimiinsä yhden erän, tosin TPS:llä oli etunaan toisen erän onnistuneen takaa-ajon ja hurmoituneen kannattajalauman synnyttämä taisteluhenki. 

Mutta sitten leidi Fortuna osoitti, ettei se tänäänkään suosisi turkulaisia. Kun 7 minuuttia oli pelattu, Mikko Kousan maalin suuntaan nakkaama kiekko kimposi TPS-pelaajista omaan maaliin, ja Jokerit siirtyi onnenkantamoisella 3-2 johtoon. Kotijoukkueen johtomaali ei olisi mustavalkoisten kannalta ikävämmällä tavalla syntyä.

TPS yritti hakea tasoitusta kannattajien tukemana loppuun asti, mutta kolmatta maalia ei onnistuttu tekemään. Semir Ben-Amor löi kiekon tyhjään maaliin ja varmisti Jokereille pisteet lukemin 4-2.

Turkulaisille viikon kolme peliä toivat vain yhden pisteen ja tappio oli kuudes putkeen.

- Tappioputkeen kiteytyy aina monta asiaa, mutta kyllä meillä se on toi maalinteko mikä on todella vaikeaa. Tuska kasvaa, kun ei tule onnistumisia. Meidän pitäisi jostain saada iloa ja rentoutta pelaamiseen, mikään muu ei auta, Kai Suikkanen kommentoi joukkueen tilannetta Nelonen Prolle.

TPS:n onnistujiin tänään voisi lukea maalin mieheen tehneiden Parén ja Sextonin lisäksi Fredrik Norrenan. Konkarimaalivahti oli luukulla kuin muuri ja torjui muun muassa Steve Mosesin läpiajon viimeisessä erässä.


Back-to-Back -sarjan mustavalkoisiin onnistujiin kuuluvat myös TPS:n kannattajat. Perjantain pelissä Mutka jaksoi kannustaa omiaan loppusummeriin asti 1-4 lukemista huolimatta ja Helsinkiin taas matkasi bussilasteittain TPS-kannattajia, jotka pitivät meteliä Hartwall Areenalla läpi ottelun ja tukivat joukkuetta antaumuksella. Hatunnoston paikka.


Tepsillä on vielä kaksi peliä ennen maaottelutaukoa. Seuraavan kerran pelataan tiistaina vieraissa, kun TPS kohtaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Rauman Lukon.