Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Ilves - TPS

4-2
TI 4.3.2014

TPS:ää ei onnistanut Hakametsässä

TPS kohtasi Ilveksen Hakametsässä tiistaina. Ehjänä ja rauhallisissa merkeissä alkanut ottelu muuttui kuumaksi taisteluksi kolmannen erän aikana. Turkulaisten höyryjen päästö ei kuitenkaan auttanut voittoon asti, sillä illan ottelu päättyi kotijoukkueelle 4-2-lukemin.

Peli lähti TPS:n osalta käyntiin pirteällä jalalla. Lauantain kotivoitto Lukosta näkyi turkulaisten peli-innossa ja kiekon kimppuun käytiin ahnaasti. Hallinnan kääntyessä lievästi Ilvekselle käy kiittäminen Fredrik Norrenan vahvaa maalivahtityöskentelyä. Vaikka selän taakse pääsikin neljä maalia, oli konkariveskari jälleen iskussa pelaten uhrautuvasti ja venyen kovienkin tilanteiden eteen.

Erän puolessa välissä Ilves näytti kuitenkin hallintansa mahdin ja iski pelin avausmaalin. Tasoitusmaalia TPS lähti kuitenkin hakemaan kovemmalla innolla ja lähellä käytiin: Rasmus Kulmala tavoitti Marko Virtalan nappisyötön, vyöryi kohti Ilves-maalia ja yritti ujuttaa kiekon Joonas Korpisalon selän taakse, mutta yritys epäonnistui.

- Ei oltu valmiita tänään. Lauantaina pelattiin erinomaisesti, mutta kuten aikaisemminkin tänä vuonna, tultiin peliin puolivaloilla, harmitteli Camilo Miettinen pelin jälkeen Yle Puheen haastattelussa.

Turkulaisten kiekollisessa pelissä oli paljon kelpo yrittämistä. Kiekkoa riistettiin, sitä syöteltiin sujuvasti eteenpäin, mutta harmillisen usein tamperelaiset saivat mailansa turkulaiskuvioiden väliin. Niclas Lucenius sai kuitenkin toisen erän alkupuolella kiekollisen pelin kuriin ja syötti pikkumustan Marko Virtalan lapaan. Tästä Virtala siirsi kiekon onnistuneesti Ilves maaliin.

TPS sai etenkin kolmannessa erässä pelata paljon ylivoimaa, kun aikaisemmin rauhallinen peli alkoi pikkuhiljaa muuttua tunteiden vuoristoradaksi. Ylivoima ei kuitenkaan turkulaisilla lähtenyt liikkelle halutulla tavalla, mutta alivoima toimi. Etenkin kolmannen erän 2-1-tappioasemassa Ilvekselle auenneen ylivoiman aikana TPS:n vahva alivoimapelaaminen oli tärkeässä osassa ja Norrenan torjuntojen tukena.

Yksi harhasyöttö Ilves-lapaan koitui kuitenkin kohtalokkaaksi: Alexander Ruuttu ohjasi kiekon Norrenan selän taa ja peliä jatkettiin 3-1-lukemissa.

- Ensimmäinen erä oli  huono,mutta toiseen erään tulimme paremmin. Kolmannessa erässä meillä oli hyvää alivoiman tappoa, mutta sitten tuli se harmillinen maali. Saatiin myös hyvin ylivoimaa, mutta tänään ei napannut. Huonoon ensimmäiseen erään se jämähti, pohti Miettinen.

Viimeisessä erässä annettiin yhteensä 37 minuutin edestä rangaistuksia. TPS sai huomattavan määrän ylivoimaa Ilveksen pelatessa huolimatonta peliä. Turhautuminen näkyi kuitenkin myös TPS-leirissä, sillä myös turkulaiset kuluttivat jäähypenkkiä.

- Välillä siellä taisteltiin milleistä ja senteistä. Sitten tuli jäähyä puolin ja toisin. Kuumaa oli, totesi Miettinen.

Ottelun viimeisen peliminuutin alkaessa Tero Koskiranta iski turkulaisten toisen maalin. 4-2-tilanteessa alkanut huima viimeisen peliminuutin kamppailu ei kuitenkaan tuonut edes ylivoimalla turkulaisille sitä makeaa kolmatta maalia.

TPS jatkaa kauttaan torstaina, kun HK Areenan jäällä vastaan luistelee HPK Hämeenlinnasta.

TEKSTI: Milla Sundell

(4.3.2014 klo.22:00)