Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Ilves - TPS

2-3
TI 26.11.2013
Tampereen jäähalli

TPS haki kaksi pistettä Tampereelta

TPS pääsi Hakametsässä esittelemään piristyneempää peli-ilmettään tiistai-illan ottelussa. Voitto irtosi Ilveksestä lopulta jatkoajalla lukemin 2-3. Turkulaisten erikoistilannepelaaminen ainakin on kuosissaan, sillä kaikki kolme maalia syntyivät ylivoimalla.

Ei voi sanoa, että TPS olisi missään vaiheessa iltaa pelannut huonosti. Kovavireinen Ilves asetti turkulaisille paljon paineita, mutta TPS kesti tilanteet. Eteenkin ensimmäisessä erässä mukavasti peluutettu nelosketju loi positiivista pohjaa illan ottelulle. Myös turkulaisten parantunut alivoima antoi ilonaihetta, kun ensimmäisessä ja toisessa erässä Ilveksen luomaa ylivoimapainetta purettiin vaarallisista tilanteista huolimatta mallikkaasti.

Ottelun jälkeen vähäsanainen TPS-vahti Ville Hostikka kommentoi iltaa lyhyesti YLE Puheen haastattelussa.

- Siinähän se. Nopeasti meni 60 minuuttia. Vaikea sanoa mitään, ajatukset pyörivät vielä pelissä.

Peliä saatiin pelata aina toisen erän puoleen väliin saakka, kunnes avausmaali syntyi. Kolmannen ottelunsa TPS:n riveissä pelanneen Milan Jurcinan kova kuti löysi viimein oikeaan osoitteeseen ja slovakkipakki pääsi tuulettamaan ensimmäistä maaliaan. Syöttäjiksi merkittiin tutut nimet Dan Sexton ja Francis Paré.

Ilves loi pitkää pyöritystä toisen erän lopulla TPS-päätyyn tasoitusmaali silmissä kiiluen, mutta Ville Hostikka taipui suuntaan jos toiseenkin. Kolmannen erän alussa tamperelaiset antoivat kuitenkin TPS:lle kylmää kyytiä. Ensimmäisen viiden minuutin aikana 0-1-vierasjohto vaihtui 2-1-kotijohdoksi, kun Michael Keränen ja Antti Hölli onnistuivat ohittamaan Hostikan.

- En antanut sen häiritä. Ajatukset olivat niin pelissä, ettei se haitannut. Pitää vain tehdä parhaansa, Hostikka tokaisi.

Tähän väliin Kai Suikkanen näki parhaaksi pitää aikalisän ja päävalmentajan kurinpalautus tuotti tulosta: isännät tasoihin tuoneen Höllin istuessa jäähyllä Markus Palmroth toi vieraat tasoihin. TPS osoitti selkein ottein ettei peli ollut vielä pelattu. Kolmea pistettä oli tultu hakemaan, mutta sama oli mielessä myös Ilveksellä. Kiihkeän ja tunteita kuumottavan kolmannen erän päätteeksi tilanne oli edelleen tasan.

Jatkoajalla peli olisi hyvinkin voinut ratketa Ilveksen hyväksi. Jo kertaalleen maalinteossa onnistunut Antti Hölli oli lähellä illan toistaan tyhjän maalin ammottaessa nenän edessä, mutta hyökkääjä kilautti kiekon tolppaan. Toista oli vieraan leirissä: kakkosketjun tulikuuma hyökkäys toi TPS:lle kaksi pistettä kotiin. Matias Sointu vei kiekon maaliin jo kertaalleen maalin syöttäneiden Parén ja Sextonin avuin.

Tiistai-ilta katkaisi TPS:n epäonnisten otteluiden putken. Palloseura palaa tositoimiin taas torstaina, kun vastaan asettuu Espoon Blues.

TEKSTI: Milla Sundell