Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

HIFK - TPS

5-3
LA 8.2.2014

Petolauma pesi kasvonsa

HIFK:lle lauantain ottelu tarjosi mahdollisuuden kiillottaa kuvaansa kotiyleisön edessä, sillä torstaina Espoon Blues pöllytti punapaitoja rumin 0-5 lukemin.  Uupunut TPS taas koki perjantaina karvaan tappion Ässiä vastaan, eikä mustavalkoisilla ollut voimia haastaa helsinkiläisiäkään; petolauma vei täydet pisteet maalein 5-3.

Avauserässä jäällä ei ollut kuin yksi joukkue ja se oli punavalkoinen. TPS oli HIFK:ta jäljessä pelin joka osa-alueella, ja kiekko pyörikin pääasiassa vain mustavalkoisten puolustusalueella, mistä kielivät myös maalivahdeille kirjatut torjunnat; kotijoukkueen Joakim Lundström selvisi kolmella, kun taas Fredrik Norrena joutui venymään kiekon eteen 11 kertaa. TPS:n onneksi lukemat ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen jälkeen olivat vain 2-0, sillä HIFK:lla oli paikkoja useampaankin osumaan.

Ensimmäisen kerran kiekko oli maalissa kolmannen minuutin kohdalla, mutta tuolloin maalivahdin alueella hääränneen punapaidan tähden osuma hylättiin. Kolme minuuttia myöhemmin kotijoukkue pääsi kuitenkin juhlimaan hyväksyttyä osumaa, kun Corey Elkins pääsi jysäyttämään kiekon puolityhjään maaliin kenenkään häntä estelemättä.

Neljä minuuttia ja 37 sekuntia ennen erätaukoa HIFK juhli jälleen. Tällä kertaa vieraiden puolustuspelaamisen pehmeydestä pääsi nautiskelemaan Jasse Ikonen, joka sai täräyttää Tuukka Mäkelän laukauksen riparin häkkiin.

 - Meillä oli ihan normaali valmistautuminen tähän otteluun, mutta oltiin me se avauserä kieltämättä aivan jaloissa. En sitten tiedä, että painoiko pojilla eilinen jaloissa vai mikä oli syynä. Ainahan voi selitellä, että on jotain pöpöä liikkeellä ja äijiä sivussa, mutta ei se niin suuri syy voi olla - kyllä meidän olisi silti pitänyt olla paremmin hereillä ensimmäisessä erässä, Markus Palmroth pohti. 

Toisen erän alku ei antanut juurikaan viitteitä siitä, että mustavalkoisten otteissa nähtäisiin muutosta parempaan; vieraat pelasivat muun muassa minuutin verran ylivoimaa pääsemättä kertaakaan yli hyökkäyssiniviivan, ja rutut valmennusjohdon otsilla syvenivät entisestään. Mutta sitten kuin varkain TPS hiipi takaa tasoihin.

Ajassa 28.09 paluun kokoonpanoon tehnyt Markus Palmroth laukoi siniviivasta, eikä Lundströmillä tainnut olla hajuakaan kiekon lentoradasta, sillä niin runsaasti oli miehen edessä maskia. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Hannu Kuru ja Miikka Tuomainen - Kurulle piste oli ihka ensimmäinen Liigassa.

Tasoitusmaali 2-2:een nähtiin vain kolme minuuttia myöhemmin. Marko Virtala pyyhälsi Brian Willsien kanssa terävään hyökkäykseen ja päätti laukoa itse, mikä osoittautui fiksuksi ratkaisuksi, sillä kuti painui helpohkosti ohi Lundströmin. 

Maalin jälkeen HIFK vaihtoi maalinsuulle nuoren Ville Husson.

-Toisessa erässä pystyttiin vähän paremmin lyömään painetta ja pistämään isompi vaihde silmään, minkä tuloksena saatiin pari maalia ja päästiin peliin mukaan, analysoi Palmroth, jolle voikin suoda olantaputukset illan pelistä, sillä paitsi että puolustaja iski tehot 1+1, niin hän myös pamautti HIFK:n Janos Haria sellaisella taklauksella, että punapaitaistenkin kannattajien teki kenties hieman mieli taputtaa.

- Olin neljä peliä tuossa sivussa, joten olen saanut hyvin treenata ja levätä, mikä sitten näkyi tänään; peli-ilo oli aivan eri tasoa kuin aikaisemmissa peleissä, Palmroth kuvaili omia pelifiiliksiään. 

HIFK:llä isännön otteet

Päätöserässä HIFK oli jälleen isäntä kaukalossa, eikä TPS tahtonut päästä omasta päästä pois lainkaan. HIFK pyöritti pyörittämistään, mikä lopulta palkittiinkin kahdella osumalla. 

 Ensin b-pisteen aloituksen jälkeen kiekko päätyi Tuukka Mäkelälle, jonka kova lämäri viivasta painui vastustamattomasti Norrenan selän taa. Muutamaa minuuttia myöhemmin halli räjähti suosionosoituksiin jälleen, kun kotijoukkueen terävähampaisin peto, tehot 2+1 kerännyt, Corey Elkins onnistui vielä kaatuessaankin sutimaan Ville Peltosen laukauksen riparin maaliin. 

 HIFK jatkoi hurjaa myllytystään ja oli lisätä johtoaan jo kolmeenkin maaliin, mutta tällä kertaa tolppa oli Norrenan kaveri ja kimmotti kiekon ulospäin. 

TPS aloitti takaa-ajonsa liian myöhään. Kellossa oli enää alle kuusi minuuttia jäljellä, kun maalinedustalla kyttäillyt Brian Willsie sai hieman onnekkaastikin kiekon itselleen ja sai kaikessa rauhassa taituroida lätyskän ohi Husson. 

Jäljellä olleet viisi minuuttia tikittivätkin sitten TPS:n kannalta liian vikkelään, eikä kaivattua tasoitusmaalia kyetty iskemään. Sen sijaan suurella sydämellä pelannut ja erinomaisesti esimerkkiä koko petolaumalleen näyttänyt Ville Peltonen sai sinetöidä loppulukemat 5-3 tyhjään maaliin. 

 - HIFK:lla oli rankka 0-5 tappio alla ja he pelasivat erittäin työteliäästi tänään. Niin kuin laukaukset ja torjunnat osoittivat, niin kyllä he voittonsa ansaitsivat, Palmroth antoi tunnustusta vastustajalle, mutta manaili silti päästettyjä maaleja, jotka lahjotettiin isännille aivan liian halvalla.

- Sitä nyt on voivoteltu koko kausi, että noita helppoja maaleja päästetään omiin. Niin, kyllä se vaan mietteliääksi laittaa, kun sellaisia menee omiin illasta toiseen, kun ne pitäisi pystyä karsimaan pois. Hiljaiseksi vetää.

Omat onnistumiset eivät puolustajaa lohduttaneet pätkän vertaa.  

- Se syy, minkä takia mä jääkiekkoa pelaan on se, että joukkue menestyisi ja voitettaisiin jotain. Kun joukkue on viimeisenä sarjataulukossa, niin se, mitä omat pisteet ja tehotilastot näyttää, on mulle aivan yksi hailee, toteaa kiekkoilija, jota voi syystäkin joukkuepelaajaksi kutsua.

Seuraavan kerran mustavalkoinen joukkue metsästää onnistumisia tiistaina, kun se matkustaa Jyväskylään JYP:n vieraaksi. 


Teksti: Hanni Hopsu     08.02.14    klo 20.30