Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

HIFK - TPS

4-0
TO 10.10.2013
Helsingin jäähalli

HIFK juhli juhlaottelussaan

TPS lahjoitti HIFK:lle kolme pistettä ja makean 4-0 voiton kotijoukkueen juhliessa 116 -vuotissyntymäpäiviään. Illan hahmo oli kultakypärää kantanut Juuso Puustinen hattutempullaan.

Unettava avauserä

HIFK-TPS ottelun avauserä ei tarjonnut paljoakaan yleisölle tai juhlaotteluun kunniavieraiksi kutsutuille HIFK:n vuoden -83 mestareille, sillä hätkähdyttävää ei kaukalossa ei ensimmäisen 20 minuutin aikana tapahtunut.

HIFK:n tappavan tehokas ylivoima

Toisessa erässä HIFK opetti TPS:lle kuinka ylivoimaa oikein pelataan.  TPS otti erän alkuminuuteilla jäähyn, jota ehti kulua vain 29 sekuntia, kun jo punapaidat juhlivat Ville Peltosen tarjoiltua Juuso Puustiselle paikkaan, josta hyökkääjä ei voinut erehtyä.

Kotijoukkueen 1-0 maalin jälkeen TPS pääsi hetkeksi peliin paremmin mukaan. Turkulaiset lisäsivät liikettä huomattavasti ja karvasivat yhä korkeammalta, mikä vaikeutti HIFK:n liikkeellelähtöjä. Vaarallisia maalintekopaikkoja mustavalkoiset eivät kumminkaan onnistuneet luomaan.

Sen sijaan TPS jatkoi typerät rangaistukset -teemalla ottamalla erän loppuun kaksi turhaa jäähyä perätysten ja lahjoittamalla näin otteen kotijoukkueelle.

- Eka erä oltiin vielä mukana ihan ok. Toisessa erässä otettiin sitten idioottimaisia jäähyjä. Hölmöiltiin peli vastustajalle, kun pelattiin niin hemmetin huonosti, ja vielä kaiken lisäksi hemmetin huonoa alivoimaa, manaili TPS-valmentaja Riku-Petteri Lehtonen.

Isännät kouluttivatkin vieraitaan oikein kunnolla iskien kaksi ylivoimamaalia. Ensin Iiro Pakarisen laukaus viivasta kimposi TPS-puolustajan luistimesta omaan maaliin, kun turkulaiset pelasivat kahden miehen alivoimalla. HIFK jatkoi ylivoimaansa viidellä neljää vastaan, ja Juuso Puustinen laukoi illan toisen osumansa. Erätauolle lähdettiin näin ollen kotijoukkueen 3-0 johtolukemissa.

Ei tahtoa takaa-ajoon

HIFK pääsi päätöserään kolmen maalin karkumatkalta, eikä sen tarvinnut juuri johtoaan puolustaa. Turkulaisten haaveet kiristä haudattiin heti alkuunsa, kun vauhdikkaasti läpi ottelun liikkunut Juuso Puustinen täydensi hattutemppunsa. Kultakypärä laukoi kaukaa, ja kun maaliviivalle pyörimään jäänyt kiekko ei mustavalkoisille kelvannut, kävi illan tehomies itse sen tuikkaamassa sisään. 4-0 taululla riitti painamaan TPS-pelaajien päät, eikä edes Brad Thiessenin nollapeliä yritetty tosissaan rikkoa.

Valmentaja Lehtonen oli äärimmäisen pettynyt omiensa esitykseen.

 - Me ei missään vaiheessa sytytty pelaamaan niin kuin täällä pitäisi syttyä. Vastustaja oli kaikessa parempi, eikä tässä ole mitään seliteltävää. Me oltiin anteeksiantamattoman huonoja.

Helsingissä ei nähty taistelevaa TPS:sää ja viime viikon fyysinen pelaaminen oli tipotiessään. Turkulaisten hyökkäyspelaamisen haluttomuutta kuvaakin se, että HIFK-vahti Brad Thiessenin piti venyä kiekon eteen ainoastaan 14 kertaa nollapelin saavuttamiseksi.

Seuraavaan otteluun TPS:llä ei ole kuin parannettavaa, sillä tänään valmentaja Lehtonen ei nähnyt suojattiensa otteissa mitään hyvää.

 - Vaikea tässä on löytää pelistä yhtään mitään positiivista, kun nollille kerta jäätiin. Nyt täytyy vain purkaa tämä peli ja lähteä kohti lauantaita.

Lauantain kotipelissä HK Areenalle saapuu vieraaksi Espoon Blues. Ottelussa paluun kotikaukaloon tekee Brian Willsie ja samalla Niclas Lucenius esiintyy ensimmäistä kertaa TPS-paidassa turkulaisyleisön edessä.

Päät pystyyn, sillä kotonahan ei kontata!