Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Blues - TPS

4-2
PE 24.1.2014

Karhun murahdus ei riittänyt Espoossa

TPS sai kokea Espoossa, kuinka kahden erän tehottomuus ja isot virheet kostautuvat. Päätöserässä mustavalkoiset nousivat taistelemaan pisteistä kynsin ja hampain, mutta lopulta Tommi Huhtala pääsi sinetöimään loppulukemat 4-2 tyhjään maaliin.

Ensimmäinen erä Espoossa ei juuri hikikarpaloita otsille nostattanut muualla kuin kaukalossa. Kummankin joukkueen pelaajat kyllä painoivat hyvällä asenteella, mutta tietynlainen virheiden välttely ja varovaisuus pelistä heijastui, eikä rohkeita hyökkäyksiä nähty. Sekä Lars Volden Blues-maalilla että Ville Hostikka mustavalkoisten maalinsuulla pääsivät varsin helpolla, vaikka torjuntoja kaksikolle kirjattiinkin 6 ja 12.

Blues pääsi erässä ylivoimalle kerran ja TPS kahdesti, mutta etenkin turkulaisten ylivoimapelaaminen oli lähes luvattoman heikkoa - ja sitä se oli koko ottelun ajan.

Joukkueen junioriosaston viipottajat ansaitsivat kuitenkin taputukset päälailleen ensimmäisestä kaksikymmenminuuttisesta, sillä hyökkääjät Mikko Rantanen, Julius Vähätalo ja Krister Mähönen esiintyivät pirteästi ja yritteliäästi.

Toisen erän ensimmäinen puolisko mentiin samanlaisissa merkeissä kuin koko avauserä, mutta sitten alkoi tapahtua. Vielä erän ensimmäisestä alivoimastaan turkulaiset selvisivät säikähdyksellä Kim Hirschovitsin laukauksen koetellessa vain yläriman kestävyyttä, mutta turkulaisten seuraava alivoima puri mustavalkoisia nilkkaan kotijoukkueen johtomaalin muodossa. Miro Aaltoselle tarjoiltiin parikin paikkaa, ja lopulta nuori hyökkääjä onnistui viimeistelemään ottelun avausosuman maalin nurkalta. Jatkoa seurasi vain alle kolme minuuttia myöhemmin epäonnettaren kiusatessa turkulaisia todenteolla. Vaarattoman näköisen tilanteen tuloksena oli Bluesin 2-0 maali, kun Ilmari Pitkäsen laukaus kimposi TPS:n omasta pelaajasta ohi Hostikan.

TPS ei erän viimeisellä viisiminuuttisella saanut aikaan kunnon kiriä, joten päätöserään mustavalkoisten piti lähteä kahden maalin takaa-ajoasemasta.

- Harmittaa kyllä, kun oltaisiin pystytty tänään paremminkin pisteistä taistelemaan. Toinen erä oli meiltä aivan liian heikko ja se oli aika iso syy tappioon. Kävihän meillä aika huono tuuri vastustajan osumissa ja sitten sattus virheitä, jotka maksoi. Mutta niinhän se vain on, että virheitä sattuu, mutta harmittaa se silti hemmetisti, kun ei voittokaan kauas jäänyt, manaili puolustaja Niko Karhu.

Kolmannessa erässä TPS painoi päälle kovemmin ja yritti tunkeutua Voldenin vartioiman maalin eteen. Espoolaiset puolustivat kuitenkin viisikkona erittäin tiukasti, eikä valkopaitojen annettu noin vain marssia parhaimpaan maalintekosektoriin. Myös 13 kertaa viimeisessä erässä torjunut Volden teki osuutensa turkulaisten tuskastuttamisessa.

TPS:n sinnikäs yritys palkittiin vihdoin erän puolivälissä, kun rohkeasti tänään hyökännyt Steven Seigo ampui viivasta ja kultakypärä Niclas Lucenius ohjasi kiekon maaliin.

Espoolaiset kuitenkin kuittasivat turkulaisten 2-1 kavennuksen välittömästi. Kello ehti tikittää vain vaivaiset 20 sekuntia, kun TPS:n karmean omanpään kiekonmenetyksen myötä Daniel Widing pääsi viemään kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon.

Kipeästä takaiskusta huolimatta mustavalkoiset jatkoivat sinnikästä kiriään ja TPS saikin ansaitun 3-2 kavennusmaalin kuusi minuuttia ennen päätössummeria. Hienon ottelun pelannut Mikko Rantanen tarjoili Niko Karhulle siniviivalle, ja Karhu tälläsi kauden avausmaalinsa, joka oli samalla 20-vuotiaan puolustajan Liiga-uran toinen maali.

- Kieltämättä se lämmittää, kun tulee itsellekin onnistumisia; ovat kuitenkin aika harvassa olleet. Onhan se hieno tunne, kun näkee kiekon menevän häkkiin… ja tuo oli mulle vasta toinen maali Liigassa, niin siltä osin kyllä hyvä mieli, Karhu tuumaili iloinen pilkahdus äänessään.

TPS:n ehdotonta parhaimmistoa perjantain kamppailussa oli Karhun ohella joukkueen muut nuoret pelaajat, joiden ennakkoluulottomasta, periksiantamattomasta ja rohkeasta suorittamisesta moni kokeneempikin konkari saisi ottaa mallia.

- Kaikki meidän nuoret ovat todella hyvin mukana jengissä. Onhan heillä pelaaminen Liigassa lähtenyt käyntiin mallikkaasti; hienosti näyttäisivät suoriutuvan sarjassa kuin sarjassa, Karhu kehui mustavalkoisten junioreita.

Loukkaantumisten ja sairastumisten myötä edustuksen mukaan jälleen kutsuttu Karhu on itsekin esiintynyt miehekkäästi. Puolustaja pelaa fyysisesti ja ketään kumartelematta, ja vaikka hänelle virheitä sattuisikin, pyrkii nuorukainen ne parhaansa mukaan itse paikkaamaan. Peliaika Liigassa maittaisi luonnollisesti jatkossakin.

- Koko ajan sitä odottaa, että koska saa tilaisuutensa päästä näyttämään ja valtaamaan sitä pelipaikkaa takaisin. Toivottavasti saisi jatkossakin olla mukana, sillä ainakin mulla itselläni on sellainen fiilis, että ihan hyvin on mennyt.

Harmittava pistemenetys Espoossa on varmasti omiaan kasvattamaan joukkueen nälkää lauantaille, kun se kohtaa Helsingin Jokerit, joka saapuu Turkuun vihoviimeistä kertaa. 90-luvun teeman värittämässä ottelussa tunteet tulevat eittämättä nousemaan jälleen korkealle ja taistelu pisteistä olemaan raivoisaa. 


Teksti: Hanni Hopsu   24.01.14     klo.22.30