Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Blues - TPS

3-2
LA 16.11.2013
Barona Areena

Otteluraportti

TPS:n kärsi kirvelevän tappion lauantaina Espoossa, kun Blues vei tiukassa ottelussa pisteet lukemin 3-2. Steven Seigon osuma viimeisessä erässä toi turkulaisille vielä toivoa, mutta tasoitukseen ei joukkueen rahkeet riittäneet. 

Voldenilta lahja Kulmalalle

TPS sai otteluun unelma-alun, kun Brian Willsien loukkaantumisen myötä kokoonpanoon nostettu Rasmus Kulmala vei vieraat 0-1 johtoon jo ajassa 1.40. Vasta kolmatta otteluaan tällä kaudella pelannut Kulmala heitti kiekon löysästi laidasta maalille ja aina ohi tilanteessa pahasti haparoineen Lars Voldenin.

Mustavalkoiset pelasivat hyvällä sykkeellä ensimmäisen kympin, mutta sitten epävarmat otteet puolustuspäässä antoivat Bluesille tilaisuuden tulla peliin mukaan. Ensin Tommi Huhtalan edessä peruuteltiin niin, että kultakypärä sai rauhassa viritellä laukaustaan, jolla sitten painoi kiekon komeasti häkkiin. Vain kaksi minuuttia myöhemmin omissa soi jälleen ja taululle vaihtuivat lukemat 2-1. Ilmari Pitkänen roiskaisi kiekon viivasta ohi pahassa maskissa olleen Norrenan ja avasi samalla tämän kauden maalitilinsä.

Enempää ei maaleja avauserässä enää nähty, vaikka kumpikin joukkue sai tilaisuutensa ylivoimalla. Erän viimeisillä minuuteilla Bluesin Nico Nybergille tuomittiin vielä 2+2 minuuttia korkeasta mailasta, ja kun TPS ei erän loppuun maalia saanut, tiesi se turkulaisille toisen erän aloittamista ylivoimalla.

Seppälälle kiekko talteen

TPS sai siis aloittaa toisen kaksikymmenminuuttisen ylivoimalla Nybergin yhä kärsiessä rangaistustaan. Mustavalkoisten ylivoima ei kuitenkaan löytänyt uriaan. Paras maalintekopaikka oli Niclas Luceniuksella, joka ei kuitenkaan onnistunut lyömään kiekkoa tyhjään maaliin.

Ajassa 27.40 kiekon omakseen lunasti Jere Seppälä, kun vasta 20-vuotias puolustaja laukoi viivasta Liiga-uransa ensimmäisen maalin.

3-1 maalista ei kuitenkaan ollut siksi kipinäksi, joka olisi sytyttänyt TPS:n todelliseen taisteluun. Joukkueen hyökkäykset tyrehtyivät järjestäen huolimattomiin harhasyöttöihin tai kulmissa hävittyihin kaksinkamppailuihin. Vieraiden paras maalintekopaikka oli Matias Soinnulla, kun tämä suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi pääsi yrittämään Voldenin ohittamista. Norjalainen maalivahti kuitenkin osoitti, ettei Kulmalan helppo maali avauserässä murentanut hänen itseluottamustaan, vaan nappasi Soinnun vedon varmasti räpyläänsä. Näin TPS joutui lähtemään päätöserään kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Kiri jäi tyngäksi

Kolmannessa erässä turkulaisryhmä osoitti ettei se ollut vielä 3-1 lukemista huolimatta luovuttanut vaan siirsi pelin painopisteen espoolaisten päätyyn. Yrittäminen palkittiin erän puolivälissä, kun joukkueen kapteeni Tapio Laakso voitti hyökkäyspään aloituksen 100-0 ja Steven Seigo pommitti viivasta komealla laukauksella TPS:n maalinpäähän.

Tämän jälkeen hallissa raikuivat ”On vain TPS” -huudot ja joukkue haki tasoitusmaalia, mutta Blues puolusti uhrautuvasti. Illan isoimman mustelman otti Olli Malmivaara, joka heittäytyi Francis Parén kovan laukauksen eteen ja puolustajasta näki että kipeää teki. Mustelma kuitenkin todennäköisesti pelasti joukkueen takaiskulta, sillä niin hyvällä maalipaikalla Paré tilanteessa oli.

Niin vain minuutit taas valuivat tiimalasista hukkaan eikä TPS onnistunut lyömään peliä tasoihin. Menetettyjen pisteiden myötä turkulaisten tilanne kävi entistä tukalammaksi.

- Pelissämme on paljon parannettavaa, mutta etenkin puolustusta on tiivistettävä. Ei joukkueessa ole ketään, joka voisi olla täysin tyytyväinen suoritukseensa tänä syksynä, kun toiseksi viimeisinä majaillaan. Ruoskimme itseämme ja teemme töitä, jotta pystyisimme voittamaan pelejä ja ottamaan pisteitä, TPS:n varakapteeni Shaone Morrisonn kommentoi Nelonen Prolle.

Blues nappasi jo viidennen voittonsa putkeen, minkä myötä joukkue nousi sarjataulukossa 7.sijalle.

Meistä on tullut yhtenäisempi joukkue. Vaikka oli vaikeampiakin aikoja, kun ei voitettu, niin silti ilmapiiri joukkueessa kokoajan kasvoi. Myös työmoraali on parantanut. Nämä on niitä asioita, joiden myötä voittoja on tullut, päävalmentaja Jyrki Aho tuumaili YlePuheen haastattelussa.

KalPa onnistui nappaamaan Raumalla yhden pisteen Lukolta ja pudotti TPS:n sarjataulukon viimeiselle sijalle.

TPS:llä on mahdollisuus antaa jumbosija takaisin kuopiolaisten haltuun jo heti tiistaina, kun kotiottelussa vastaan tulee JYP.


Teksti: Hanni Hopsu