Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Blues - TPS

4-3
TO 12.9.2013
Barona Areena

Liiga-avauksen tuloksena yksi piste Espoosta

TPS ja Blues aloittivat Liiga-kauden hermostuneesti Espoossa ja ottelu eteni tasatahdissa aina jatkoajalle asti. Lopulta ottelun tehokkain pelaaja Espoo Bluesin Miro Aaltonen ratkaisi voiton kotijoukkueelle viimeistelemällä hattutemppunsa ajassa 61.22.


Yksi piste TPS:lle ottelusta oli vähintäänkin ansaittu, sillä vierasjoukkue onnistui nousemaan kahdesti tappioasemasta tasoihin. Toisaalta pienet nukahdukset varsinkin oman maalin edessä johtivat siihen, että kanadalaispuolustaja Steven Seigon ja yhdysvaltalaishyökkääjä Dan Sextonin Liigan avausmaalien kautta hankittu 2-1 johtoasema suli käsiin.

TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen korosti Nelonen Pron haastattelussa ottelun jälkeen liikkeen merkitystä TPS:n pelissä.

- Meidän pitää päästä paremmin liikkelle, se on se meidän pelin suola. Seisomalla ei me mitään voiteta, Suikkanen analysoi.


Yksi ottelun ehdottomasti parhaista TPS-pelaajista oli kokenut maalivahti Fredrik Norrena, joka osoitti useilla tärkeillä torjunnoillaan kykenevänsä pitämään TPS:n voittotaistelussa mukana.

- Norrena on erittäin hyvä maalivahti. On ollut siitä asti, kun nämä hommat aloitettiin ja varmaan kaksikymmentä vuotta sitä aiemminkin, Suikkanen sanaili Nelonen Pron haastattelussa.


TPS esitti hyviä otteita varsinkin toisen ja kolmannen erän alussa, mutta pieni hölmöily omassa päässä jäi myös kaivamaan päävalmentajaa.

- Päästiin siinä kolmannessa nousemaan tasoihin, joten totta kai jäi tuo jatkoaikamaali harmittamaan. Hölmöiltiin se ihan itse. Maalin edustaa on pystyttävä pelamaan paremmin, mutta yksi piste on silti parempi kuin ei mitään, Suikkanen totesi.

TPS kohtaa seuraavaksi Liigan kotiavauksessaan hallitsevan mestarin Porin Ässät HK Areenalla lauantaina klo 17.00. Entisen TPS-valmentaja Pekka Virran suojatit aloittavat Liiga-kautensa huomenna paikallisottelulla Rauman Lukkoa vastaan, joten TPS saa yhden lepopäivän enemmän lauantain kotiotteluun.

La 14.9. klo 17.00 TPS-Ässät, HK Areena